Ik had nog nooit van Roos gehoord, maar dat kan aan mij liggen. Ik heb wel een indruk: lift ze niet meer mee met wat het publiek wil horen dan met de feiten achter haar 'nietsverhullende' beelden en feiten'?

Veel van wat we eten wordt geproduceerd door voedselgiganten en de bio-industrie, de natuur komt er bijna niet meer aan te pas. Bijna alles wat we in de supermarkt kopen, zit vol met geur-, kleur-, smaakstoffen en andere E-nummers. Ooit geweten dat veren en haren ook onder de E-nummers vallen? Of dat er vaak varkensvet in snoep zit? Stuk voor stuk goedgekeurde E-nummers, maar ze zo ook echt goed voor ons en wat zijn de effecten voor mens, dier en milieu?

In Voedselhorror lees en zie je precies wat er in ons dagelijks eten zit, al had je dat achteraf misschien liever niet willen weten. Probeer nu nog maar eens te genieten van die heerlijke hamburger of dat glas 'verse' melk bij de lunch. Roos Rutjes laat aan de hand van nietsverhullend beeldmateriaal de naakte waarheid over de 'geheime' ingrediënten van ons eten zien.Roos Rutjes schreef Voedselhorror in de traditie van sites als Weet wat je eet en tv-programma’s als Keuringsdienst van Waarde, maar dan met een rauwe uitstraling en nietsverhullend beeldmateriaal dat nog het meest doet denken aan een bnn-documentaire.


Bijgaande link laat een interview zien van Roos Rutjes die zomaar de merkwaarde van de KvW leent.

bron: Telegraaf
Dit artikel afdrukken