image

Een idee om op te kauwen voor het weekend.

Gisteren besloot mijn vrouw uit blik te willen eten. Ik was het helemaal met haar eens. Een salade met eendenmaagjes. Niet vers, maar geconfijt. Gésiers heten ze in het Frans. Heerlijk.

Opeens sprong het door m'n hoofd: waar blijven al die Nederlandse maagjes?

Fransen eten eendenmaagjes. Met kippenmaagjes kan het ook.

Maar lieve help, die blieft een Nederlander niet. Hoe moet je ze noemen, zodat ze erom gaan schreeuwen? Het is gemakseten van de bovenste plank. Blik open, even in de pan. Snijden en je hebt het mooiste rode vlees dat je ooit hebt gezien - zacht en met een bite.
Zo'n blikje als hierboven kost je zomaar een euro of 6 en wij doen of het slachtafval is.

Ik dacht aan Volwaardkip en kwam tot "volle maagjes". Da's natuurlijk niks. Iemand een beter idee? Hoe noem je zoiets zodat het gaat lopen als tierelier?
Dit artikel afdrukken