We denken allemaal dat we altijd dezelfde Cola willen. Dat zal ook wel kloppen, want Coca moet Coca zijn, anders nam je wel Pepsi. Maar wist je dat om die reden winkeliers denken dat tomaten, sla, speklappen, rundervinken, komkommers en gekookte ham ook altijd hetzelfde moeten smaken? Als je er goed over nadenkt is het een hele maffe gedachte. De afgelopen weken kreeg ik door verschillende boerderijbezoekjes 4 dozen met ieder tien eieren. Niet een hetzelfde, want ze kwamen van echte boerenscharrelaars. 40 verschillende echte eieren, niks merkei of 'scharrelei'. En prachtig dat ik het vind, want misschien zitten er wel spannende verschillen tussen. Ieder ei is in ieder geval weer anders. Ik bekijk ze goed voor ik ze breek. Nee, het gaat nog verder. Ik vergelijk ze en kies welke ik neem. Een kleintje voor een snel gebakken eitje op brood. Een grote voor een forse Atkins omelet met spek en salie zonder brood. Achteloos een eitje pakken is over. Het is een avontuurtje: welke zou het beste wezen?

Zelfs binnen 1 doos zal het me worst wezen of ze hetzelfde zijn. Na m'n 48 andere eieren wil ik niet meer anders. Ik wil ze zelfs zo-allemaal-anders uit mijn super.

Stel je nou voor dat Jumbo of C1000 of AH voortaan allemaal verschillende tomaten, komkommers eieren en nog veel meer vers had staan, met de naam van teler en waar die woont erop natuurlijk. Voor mijn part gaan ze het eerste uur allemaal voor dezelfde prijs. Daarna met een plusje voor de hardlopers, die het populairst zijn.Zou dat de winkel niet hartstikke spannend maken?

Doe me een lol: vertel hier wat je er zelf van vindt en vraag het je buren, die ene links en die andere rechts of die van boven en van beneden. Vrienden en familie mogen natuurlijk ook mee doen.

Dit artikel afdrukken