Wat doet culi Nederland met zo'n buitenissig ding met die enorme laag isolatie waar je niks aan hebt? De schil schijnt even lekker te zijn als het sap en is dus erg geschikt voor ijs. Maar verder?
Ik zit trouwens met nog een vraag. Van de Nederlanders spruitentelers leerde ik twee geleden dat er soorten zijn. Spruiten zou je kunnen krijgen zoals je ze wilt - lekker zoet, bitter, intens van smaak of juist mild, daar tussenin en zelf pimpelpaars - alleen wil de super niet dat wij dat weten omdat hij denkt dat we dan van alles en nog wat bij hem willen kopen, maar de driekwart laten liggen.
Zou het met citroenen van hetzelfde laken ean pak zijn en zijn er citroenen waarvoor we de super of nou juist de groentenjuwelier zouden bestormen als we maar wisten wat er wel niet allemaal te koop is, als we maar niet dom werden gehouden?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Met het risico een elitair etiket opgeplakt te krijgen, maar ik had iets duidelijker moeten zijn, ik gebruikte Clementines uit Corsica. De enige echte dus! Dat is wat anders dan de mandarijnen welke hier doorgaans te koop zijn....
Confiture van mandarijnen(*)
Voor als ze qua smaak tegenvallen of te droog zijn, wat met aanbiedingen nog al eens gebeurt...
Zie HIER
(*) Mao maakte er gehakt van.
Voor de volledigheid: de cedri van de Lindenhoff hebben een onbespoten schil.
Er is veel variatie teloor gegaan. Toen Curnonsky en Escoffier het recept voor canard à l'orange publiceerden, dachten zij in het geheel niet aan moderne zoete sinaasappelen, maar aan bigarrades
Cedri liggen hier altijd op de markt. De Italianen eten ze echt gewoon zo, in schijfjes, als aperitiefhapje met een snuifje zout
Ik meen me te herinneren dat het Florine was die al eens gewezen heeft op citroenen uit Zuid Italie met een zoete smaaknuance. Uit ervaring heb ik geconstateerd dat citroenen uit mediterrane gebieden een keur van verschillende smaken kunnen bieden, zeker als je ze recht van de boom vanuit je keukenraam kunt plukken en gelijk gebruiken.
De schil van de cedra is eigenlijk alleen geschikt om te confijten tot wat wij sukade noemen. Net aan sleutelen dus! Zonde!
Een tip voor Robin: niet alle sinaasappelen kun je gebruiken om te confijten (los van het feit dat de schil boordevol fungiciden en andere bestrijdingsmiddelen zit). Wij hebben (met succes) confiture gemaakt van Corsicaanse mandarijnen (niet behandeld na de oogst), waarbij de hele vrucht is gebruikt. Super!