Sprekers tijdens de Warandelezing zijn Louise Vet en Wouter van Eck.

Naar een beter voedselsysteem
Nooit meer honger; dat had Sicco Mansholt voor ogen toen hij na de Tweede Wereldoorlog de voedselvoorziening herstelde en zich met grote gedrevenheid inzette voor de modernisering van de landbouw. Het gevolg was een schaalvergroting die voor voedselzekerheid in Europa zorgde. Dit heeft wereldwijd veel negatieve gevolgen voor mens, dier en milieu en de vraag naar alternatieven is daarom groot.

Agro-ecologie
Er is een brede beweging in de samenleving ontstaan die actief op zoek is naar nieuwe manieren van voedselproductie, van lokale tuinen via biologische landbouw tot precisielandbouw. Een duurzaam alternatief voor ons huidige landbouwsysteem is agro-ecologie. Agro-ecologie wil de balans in de landbouw herstellen door uit te gaan van natuurlijke processen en door kringlopen te sluiten. Daarmee is veel milieuvervuilende input voor de huidige landbouw in de toekomst overbodig.

Louise Vet
Louise Vet is hoogleraar aan de Wageningen Universiteit en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie. Zij zal het tijdens de lezing hebben over de werking van agro-ecologische landbouw, hoe haalbaar is het om over te schakelen en of we dan uiteindelijk ook in staat om de wereld te voeden.

Wouter van Eck
Wouter van Eck is voorzitter van stichting Voedselbosbouw en eigenaar/ontwerper van Voedselbos Ketelbroek. Hij zal je tijdens de lezing vertellen over de praktische toepassing van agro-ecologie: voedselbossen.

Informatie
Adres: Spoorlaan 434, 5038 CH, Tilburg
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Inschrijven is niet nodig.

Voor meer informatie zie de website van de Brabantse Milieufederatie.
Dit artikel afdrukken