![image](/images/uploads/moederdag-asperges.jpg)
De asperges schieten de grond uit met dit weer. Op zoek naar verse in openbare eetgelegenheden dineerde de redactie op moederdagavond bij een Van der Valk. Aanvankelijk wilde het gezelschap neerstrijken bij een Gooisch eethuis aan een plas uit de tijd van de anarchist Frederik van Eeden, maar dat zat al vol met SUV's, BMW's , Audi's en moderne Mini's. Toen maar naar een Van der Valk met 'buiten'.
Of de verse asperges op de kaart ook vers waren, vroegen we. "Jazeker, de onze zijn echt niet uit blik."
We hebben het gemerkt. Uit blik zijn ze dun en strontnat. Deze waren polsdik en droog (opgewarmd?), duidelijk het versgekookte stadium al ver voorbij. Maar wat maakte het uit? Bossen moeders zaten daarbuiten voor hun moederdag 'verse' asperges te eten. Het deerde hen niet. Ze zaten bij Van der Valk. Met grote, kleine en kleinkinders. Buiten, met zicht op groene weiden. Van die gel-warmers branden al. Een feest.
Naast de redactie zaten 2 mooie jonge meiden, hoewel alweer 'n beetje in het na-pupse vet. Zonder moeders. Waarschijnlijk gevlucht. Samen een Lipton ice-thee en terrasje pikken zoals jonge mensen dat allemaal doen op zwoele zomeravonden. We konden het niet helpen en hoorden de woorden van hun klagelijke gesprek. 'Gelukkig is het vandaag niet zo snikheet als gisteren.' En: 'ik weet niet of ik dinsdag wel ga werken als het zulk weer is'. Ach gossie, dachten we, tis ook nooit goed.
En toen kwam opeens onze eigen grief bij het huidige weer naar boven en begrepen we weer dat er écht wat te klagen valt.
Ice thee kan de redactie gestolen worden. Asperges halen en schillen we zelf wel. Maar dan kaas.
Kaas is ons grote probleem. Die bewaart de redactie altijd buiten de koelkast, gewoon in de keuken. Alleen niet op die paar hoogtijdagen in juli en augustus. Maar nu moet hij kennelijk al de hele maand mei de koelkast in wil het vet niet door het papier heen zweten. Wat een rampspoed.
Inderdaad, het is Kl... weer.
Alsjeblieft, foodloggers, doe de rest van Nederland suggesties voor het bewaren van kaas buiten de koelkast als je geen kelder meer hebt! Dit kan zo niet doorgaan.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dat vind ik een beetje een rare tip.
Voedingsmiddelen kopen om ze weg te gooien.
In tijden van koelnood: koop een goedkoop pak diepvrieserwten. Leg daar in de hitte de kaas/het vlees op. Blijft het koel, maar geen ramp. De erwten voerde mijn moeder dan indertijd aan de Amsterdamse meeuwen.
Dick nog een tip.Kom juist uit mijn badkamer en zie het toilettasje van Wolters/Noordhof staan.Ooit gekregen.h;10,br.10 en l:20cm.
Dat is nu eens een mooi formaat.Iets dergelijks vast wel bij de Hema te koop.Losse koelelementen zijn vast ook te koop.Dan kan je elk stuk kaas afzonderlijk in het tasje doen.
Was juist een week in Berlijn en heb de voordelen van etenswaren om de hoek kunnen kopen,in volle teugen genoten.Wanneer je in een stad woont,kan je de kaas ook zo laat mogelijk kopen.Desnoods vooraf even bellen.Alles wordt keurig in plasticbakjes afgeleverd.Eerlijk gezegd zie ik de problemen niet zo.
Zoals eerder gezegd, de redactie is de geest van foodlog. Daarmee basta.
De VdV was niet De Witte Bergen. Geen groen zicht. Rust wat: ja, natuurlijk! De redactie stond even binnen en zag de borden verse asperges langskomen, maar wilde niet wachten. Moest nog een heel eind naar huis rijden en koos onderweg een ander VDV etablissement.
Jazeker, de geest is geincarneerd. Je moet niet in spoken geloven ;-)
Dus onder de mysterieuze naam "de readctie" gaat toch gewoon Dick Veerman schuil, in elk geval nu. Dan is dat maandagraadsel ook opgelost. Prangender is de vraag welk Goois restaurant uit de tijd van anarchist Van Eeden hier niet bezocht werd. De naam Van Eeden wijst op Bussum, maar daar kan ik geen restaurant aan een plas vinden. De VDV zal Hotel de Witte Bergen in Eemnes zijn geweest. Was het Rust Wat in Blaricum?