GroenLinks Europa organiseert: Wat eten we in 2050?
Onder leiding van programmamaker en journalist Teun van de Keuken gaan we in debat over de toekomst van ons eten. Wat ligt er in 2050 op ons bord? Eten we dan massaal kweekvlees, kopen we al onze groente bij de boer om de hoek of zijn leegstaande kantoorgebouwen veranderd in futuristische voedselkwekerijen?

Professor Mark Post van de Universiteit Maastricht, Samuel Levie oprichter van de Youth Food Movement en Marcel Kers van Plantlab zetten hun toekomstvisie in een column uiteen. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout neemt de politieke consequenties van onze toekomstige voedselvoorziening onder de loep. Hierna gaan zij graag het debat met u aan en nodigen we u uit om te proeven van het eten van de toekomst.

Programma
13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Opening door de debatleider Teun van de Keuken, programmamaker, journalist en presentator
14.10 uur: Column: De toekomst van onze groenteproductie met het oog op milieu, voedsel- en grondschaarste. Marcel Kers, Plantlab
14.20 uur: Column: We willen geen farbrieksvoer maar terug naar lokaal en biologisch eten. Samuel Levie, Slow Food/Youth Food Movement
14.30 uur: Column: Kweekvlees spaart het milieu, ruimte en dierenleed. Professor Mark Post, Universiteit Maastricht
14.40 uur: Conclusies: Welke keuzes moet de politiek maken? Bas Eickhout, Europarlementariër GroenLinks
14.50 uur: Discussie
15.30 -17.00 uur: Afsluitende borrel, waar u kennis kunt maken met Slow food worsten, vertikaal gekweekte met led-licht beschenen rucola en met verschillende lokale initiatieven.

Aanmelden verplicht via het formulier op de site van GroenLinks

Vrijdag 3 februari 2012,
13.30 - 17.00 uur
Restaurant de Kas
Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam
www.restaurantdekas.nl


Dit artikel afdrukken