Thijs snijdt 3 TENEN KNOFLOOK in dunne plakjes en snijdt de steeltjes van EEN GROTE BOS BASILICUM en snijdt die in stukjes. Hij prikt gaatjes in 500 GRAM RIJPE KERSTOMAATJES en husselt ze met een derde van het knoflook en een kwart van het basilicum door elkaar. Hij doet er OLIJFOLIE, ZEEZOUT en VERSGEMALEN ZWARTE PEPER over en legt het mengsel op een een bakblik of ovenschaal in een op 180 graden Celcius voorverwarmde oven. In wat olijfolie in een koekenpan bakt hij de rest van het knoflook en de basilicumsteeltjes in 1 minuut. Hij doet 2 BLIKKEN GEPELDE TOMATEN erbij en vult een blik met WATER en doet dat er ook bij. Hij prakt de tomaten een beetje fijn in de pan. Dan brengt hij de soep aan de kook en laat hem ongeveer een kwartier pruttelen. Hij trekt een HANDVOL OUD WITBROOD aan gort en doet dat bij de soep. Hij mengt alles goed door elkaar en voegt de rest van het basilicum er gesnipperd bij en brengt op smaak met zout en peper. Alles pruttelt nog eens 10 minuten. Dan doet Thijs er de geroosterde kerstomaatjes bij en zorgt dat alle lekkere sappen en aanbaksels goed door de soep geroerd worden. Van het vuur af giet hij er nog een scheut olie bij. Hij garneert de soep met nog wat basilicum. Katja schenkt ondertussen de glazen met WITTE LANGUEDOC bij.
Bron: N. Driessen/A.van RIjn, Aan tafel met Sonja Schuurman
Dit artikel afdrukken
Bron: N. Driessen/A.van RIjn, Aan tafel met Sonja Schuurman
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Marieke,jammer dat je mij niet kunt horen lachen.Zie nu pas,dat er onder staat: Grapje.Dan mijn waardering.Soit.
Marieke.Je vroeg erom!Bij mijn beste weten heb ik je niets gevraagd.
Jammer,dat je mijn type man niet kent.Ik bedoelde:Leuke.Maar evenzo goed bedankt.Een volgende keer een betere keus maken,zal ik maar zeggen,als het gaat om mij te plezieren.
"Maar een leuke kokende man afgebeeld zien staan, daar schuw ik ook niet voor om naar te kijken....."
bij deze dan voor u anne ! je vroeg er om !
http://i77.photobucket.com/albums/j54/amneris_xoxo/discpics011.jpg
grapje....
Ha Lizet.Mooi,dat je nog meer namen noemt. M.T-S,was mij onbekend.Zo zie je maar weer.
Marieke,liegen????Nee hoor,niet nodig.Het is nog zondag ook.Begin na mijn vakantie weer in het ritme te komen.Weet zelfs dat het zondag is.Kon niet naar de bakker vanochtend.
Lizet,ik biecht op.Ben niet eens katholiek opgevoed,wel met het fenomeen,dat als je loog het op je voorhoofd kwam te staan.Voordat je kon vegen,had je al een boei van hier totaan Tokio en had je jezelf al verraden,nog voordat je de spiegel had bereikt,of de grote,,G,,nederwaarts had gekeken.
Een fond kan ik maken,verschillende.Maar garam massala,nee,nog nooit gedaan.Aan welke moeder-overste biecht ik nu mijn doodzonde????,met redelijk veel kookboeken in huis en reagerend op Foodlog.Mag het nog???
Ik zal even serieus worden.Kookboeken zijn er voor mij om ideeen uit op te doen,recepten uit te koken en vandaaruit eigen creativiteit te ontwikkelen.Geleerd te hebben,nog steeds lerend of aflerend,over landen,eetgewoonten,ingredienten,van nu en uit het verleden.Het is en blijft boeien,om zoals de afgelopen vakantie over de markt te strunen.Ik verbaas me echt,dat we nog steeds iets tegen komen,wat we nog niet uitgeprobeerd hebben.
Tja,en soms koop ik een kookboek,waarvan ik later denk:niet veel nieuws onder de zon.
Marieke, on topic ben ik het helemaal met je eens. Mij een biet wat BN-ers koken, maar het avontuur begint vaak al met het inspiratie opdoen in kookboeken/tijdschriften. Soms word je door iets getriggerd en wil je dat subiet gaan proberen. Ander avontuur: inkopen doen, wat is er op de markt en wat is de kwaliteit? En dan het avontuur in de keuken. Als je een onbekend recept neemt, dan kan het zijn dat je bij het lezen al weet dat het niets wordt. Soms merk je dat halverwege, bijvoorbeeld bij de voorbereiding, soms pas als het echt prettig mislukt is. Dan volgt het avontuur improviseren ;-).