Thijs snijdt 3 TENEN KNOFLOOK in dunne plakjes en snijdt de steeltjes van EEN GROTE BOS BASILICUM en snijdt die in stukjes. Hij prikt gaatjes in 500 GRAM RIJPE KERSTOMAATJES en husselt ze met een derde van het knoflook en een kwart van het basilicum door elkaar. Hij doet er OLIJFOLIE, ZEEZOUT en VERSGEMALEN ZWARTE PEPER over en legt het mengsel op een een bakblik of ovenschaal in een op 180 graden Celcius voorverwarmde oven. In wat olijfolie in een koekenpan bakt hij de rest van het knoflook en de basilicumsteeltjes in 1 minuut. Hij doet 2 BLIKKEN GEPELDE TOMATEN erbij en vult een blik met WATER en doet dat er ook bij. Hij prakt de tomaten een beetje fijn in de pan. Dan brengt hij de soep aan de kook en laat hem ongeveer een kwartier pruttelen. Hij trekt een HANDVOL OUD WITBROOD aan gort en doet dat bij de soep. Hij mengt alles goed door elkaar en voegt de rest van het basilicum er gesnipperd bij en brengt op smaak met zout en peper. Alles pruttelt nog eens 10 minuten. Dan doet Thijs er de geroosterde kerstomaatjes bij en zorgt dat alle lekkere sappen en aanbaksels goed door de soep geroerd worden. Van het vuur af giet hij er nog een scheut olie bij. Hij garneert de soep met nog wat basilicum. Katja schenkt ondertussen de glazen met WITTE LANGUEDOC bij.

Bron: N. Driessen/A.van RIjn, Aan tafel met Sonja Schuurman
Dit artikel afdrukken