Wie weet wat authentieke chorizo cular is? Als het een nepper blijkt, verhuizen we het item van Cafe naar Neppers. Als we erachter komen dat het een authentiek product is, gaat het item naar producten. Ik weet het in ieder geval niet en zou het daarom wel eens willen weten.
De plakjes van Albert Heijn:
De chorizo bellota van Sjek Floor (toegevoegd 9/9 17:37h):
De salchichon bellota van Sjek Floor (toegevoegd 9/9 17:38h, foto licht bewogen):
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Jaap Pettinga, bij mijn allerbeste weten is deze 'chorizo cular' de eerste die onder het Excellentlabel ging. De 'gewone' was/is (?) altijd een 'vela'.
Als ik je goed begrijp heeft AH dus de speciaal de foute verpakking bij de juiste - voor Nederlanders cervelaatachtige - worst laten maken.
Geachte Heer Pettinga,
U beweert dat deze worst, die al die maanden "bij vergissing" als iets anders werd voorgesteld, weldegelijk een Spaans product is?
De bewijslast ligt bij U.
Wij willen u graag geloven: gelieve dus naam en adres van de producent te geven, ter controle.
met dank bij voorbaat.
"het etiket wordt binnenkort aangepast"
Tot die tijd is het dus nog nep. Arme mensen die denken de karakteristieke smaak van het Spaanse platteland te kopen terwijl ze de authentieke kruiden en specerijen van de markten van Pamplona weg gaan kauwen.
Eerst maar het nieuwe etiket afwachten?
beste
via Elsevier werd ik op uw website gewezen.
Chorizo Cular= Chorizo met grove stukken vlees
AH wisselde van Chorizo Cular naar Chorizo Pamplona (fijne korrel), omdat dit door de konsument beter gewaardeerd wordt, maar (bij vergissing) wordt nog het oude etiket geplakt.
De Chorizo Pamplona is een origineel in Spanje geproduceerd product. De lange worsten worden echter in nederland gesneden, vanwege de door AH vereiste, alleen in Nederland gangbare typische freshpack.
AH is inmiddels op de hoogte en het etiket wordt binnenkort aangepast.
Het is wenselijk dat het product bij Neppers wordt weggehaald, gezien het absoluut een origineel Spaans product betreft.(ik ken de producent)
Graag hoor ik u reactie.
Beste mensen,
Ik zal mezelf eerst even voorstellen.
Ik ben Dick Wever, slager van beroep mijn ouders hebben een eigen slagerij www.slagerijwever.nl en ik ben zelf werkzaam bij Gilles van Dalen Vleescentrale www.gvandalen.nl. Daar ben ik de chef-worstmaker wat ik denk maar ik kan de darm niet goed zien van AH. Is dat het een kunstofdarm is maar wel rookdoorlatend is nieuw op de markt wordt inderdaad ook sindskort bij stegeman gebruikt. Maar als je kijk naar die andere producten dan kun je wel zien wat een ambacht daar vanaf straalt prachtig om te zien.
Groeten Dick