![image](/images/uploads/d209.jpg)
'Organisch' is een woord geworden waarin we veel tegenstrijdige dromen over voedsel hebben gestopt, schrijft ze. En: Organisch is een toverwoord om ons tegen de rotzooi, de chemicaliën en de industriële schaal waarop het meeste wat we eten is geproduceerd te beschermen. Ze citeert een andere auteur, Lynda Brown, die The New Shopper’s Guide to Organic Food (2002) schreef: Consumenten zien organisch eten als een veilig toevluchtsoord. Maar organische voedselstandaarden zijn niet perfect en zullen dat waarschijnlijk ook nooit zijn, omdat het leven niet perfect is.' Wanneer je het hele artikel doorploetert, merk je dat sommige producten het label wél krijgen, ook al is de organische productie nauwelijks beter dan de "normale", en dat andere producten het label niet dragen omdat de vaak kleinschalige producent niet kan of wil investeren in de aanschaf van het label. Wil je dus 'organic' boodschappen doen, dan heb je haast een diepgaande meerjarige studie nodig om precies te weten of je nou wel of geen ongewenste pesticiden of conserveringsmiddelen in je mond stopt. Het zal in de UK niet heel veel anders zijn dan hier. Het wachten is op het zoveelste Europese label als paraplu boven al die ander keurmerken. Dan begrijpen we er tenminste allemaal niets meer van.
Het hele artikel staat hier: vind je hier
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat is het nieuws? Dit is toch niks nieuws en zelfs logisch, dat is bij elk keurmerk! Het is als volgt als het een keurmerk heeft is het aangetoond en o.k. Als het géén keurmerk heeft zou het zomaar ook o.k. kunnen zijn! Er wordt gigantisch veel biologisch verkocht als 'gangbaar' maar daar wordt niemand slechter van
Organic vertalen naar Nederland= Biologisch. Organisch wordt in Nederland toch echt anders geïnterpreteerd.