Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
De NRC checkte de COV-uitspraken 'Mannen eten 130, vrouwen 88 gram vlees' en 'vlees zit in schijf van vijf'.
Resultaat: de eerste is grotendeels waar: "In ieder geval eten de volwassen vleeseters iets meer dan 130/88 gram per dag, maar weer niet zoveel als de Week zonder Vlees berekende."
De tweede is grotendeels onwaar: "Alleen onbewerkte, magere vleessoorten, zoals kipfilet, varkenshaas en biefstuk, staan in de schijf van vijf (de lijst van producten die volgens het Voedingscentrum in een gezond eetpatroon passen). Dit is, blijkt uit cijfers van het RIVM, ongeveer eenderde van alles wat we eten. Dat betekent dus dat tweederde van wat we eten buiten de schijf van vijf valt, zegt Jasper de Vries van het Voedingscentrum."
Beste Willem, ik denk dat geen enkel mens zich iets wil laten opdringen.
En dat weet de reclamewereld ook. Vandaar dat je al je hele leven informatie ziet die jou vormt en kneed, maar dan op zodanige wijze dat je niet in de gaten hebt dat je beïnvloed wordt. Je kan het indoctrinatie noemen, brainwashen, sturen of gewoon beïnvloeding. Zachter gezegd is het ook de opvoeding die je gehad hebt. Alles heeft invloed op hoe jij denkt en wat jij denkt.
Waarschijnlijk wordt jouw karakter voor een groot deel beïnvloedt door de vleesindustrie en verdien je jouw boterham er mee. En dan begrijp ik dat jij mij niet begrijpt. En waarschijnlijk ook nooit zal begrijpen. Ik zie de wereld gewoon anders.
Honderd jaar geleden waren vegetariërs nog zonderlingen en nu is het een stroming die zich steeds meer laat gelden. De miljoenen aan reclamegeld van de vleesindustrie worden nu grotendeels verspild. Vanzelfsprekend mag jij gewoon zitten blijven waar je zit (ik dring je niets op) en eens kijken hoe de wereld er over tien jaar uit ziet. De Vion, Enkco, Unox en Dalco bereiden zich al voor.
Natuurlijk, Arno, we moeten ons best doen om er het beste van te maken, ik geloof echter niet dat wij de capaciteit hebben om de wereld enerzijds te redden anderzijds te vernietigen. Misschien kunnen we de processen iets versnellen of iets tegenhouden, meer niet.
Ik doe op mijn manier mijn best het beste er van te maken en wil graag overtuigd worden, maar houd er niet van mij van alles op te laten dringen.
Het lijkt me beter om onze rol als mens ietsje serieuzer te nemen. Oftewel de wereld elke dag wat beter te maken. In plaats van ons te spiegelen aan de dieren en denken dat wreedheid een natuurlijk gegeven is.
We zijn niet voor niets mens geworden met de mogelijkheid om de wereld te vernietigen òf te redden.
Er is zoveel "lekker" op deze wereld, maar dat betekent niet dat je je er maar aan moet overgeven uit egoïstische overwegingen.
Ik heb ook een mooie diepzinnige slotzin waar je over kan nadenken: Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Ik denk het wel Arno, #24 , daarom kun je maar beter iedere dag een beetje eten. Het helpt de kringloop ook nog een beetje (zie John) en het is lekker en gezond.
De hele wereld en ook de natuur is eten en gegeten worden, dat is het leven. Het enige argument wat hout snijd voor iemand die vegetarier is, is dat als hij geen vlees lust, voor de rest snap ik er niet veel van.
Willen we de mensheid redden (de wereld of de natuur hoeven wij niet te redden want die gaan ons ruimschoots overleven) dan moeten we er gewoon wat minder van maken. Punt.