Een foto van Albert Heijn. Maar het gaat niet om Albert. Het gaat om de reepjes en al die supers die het doen. Het is absurd. Aanbiedingen zijn nog absurder.
Deze week zijn bij Albert Heijn stukgesneden kipfilets in de aanbieding. Van € 7,99 voor € 4,99. Voor zo'n aanbieding moeten extra veel kippen worden geslacht want mensen gaan er extra veel van kopen. Ze gaan alleen niet extra veel poten, vleugels en andere onderdelen eten. Maar liefst tweederde van dat al spotgoedkope beest blijft over en moet goedkoop worden doorgedraaid.
Ook al zijn ze er elders blij mee, ik vind het krankzinnig. Waarom? Kipfilets zijn niet lekker. Ze zijn gortdroog. En wil je ze al, eet ze dan heel en snij ze niet aan stukjes alsof het afsnijsel is. Wil je reepjes kip, neem dan dijen en snij die in reepjes. Ze zijn veel smakelijker en bakken beter.
Vandaar mijn voorstel: nooit meer kipfiletreepjes in de aanbieding zonder even goedkope dijfiletreepjes ernaast. Wedden dat die laatste in no time die filetreepjes eruit concurreren.
Als we een actie starten op twitter maken we nieuws: "Geen kipfiletreepjes meer graag #dijfiletreepjesaub" Please RT.
Come on. Weg met de filetreepjes!
Dit artikel afdrukken
Ook al zijn ze er elders blij mee, ik vind het krankzinnig. Waarom? Kipfilets zijn niet lekker. Ze zijn gortdroog. En wil je ze al, eet ze dan heel en snij ze niet aan stukjes alsof het afsnijsel is. Wil je reepjes kip, neem dan dijen en snij die in reepjes. Ze zijn veel smakelijker en bakken beter.
Vandaar mijn voorstel: nooit meer kipfiletreepjes in de aanbieding zonder even goedkope dijfiletreepjes ernaast. Wedden dat die laatste in no time die filetreepjes eruit concurreren.
Als we een actie starten op twitter maken we nieuws: "Geen kipfiletreepjes meer graag #dijfiletreepjesaub" Please RT.
Come on. Weg met de filetreepjes!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Hans
Bij varkensvlees heb je een vergelijkbare situatie. Een deel van de varkensrib, dat grenst aan de nek is donkerder van kleur en er loopt een laagje vet doorheen. Consumenten zijn niet bereid om dit deel van de rib als varkensfiletlapjes te kopen. Sinds enkele jaren probeert men dat stukje vlees dan maar wat exclusiever op de markt weg te zetten, onder de noemer "varkensribeye". Een leuke poging, maar nog niet erg succesvol....
@ Dick,
Mensen moeten een stukje vlees weer leren waarderen. Er is nog steeds een groot aanbod in onze Westerse / Nederlandse wereld. Over het algemeen hebben we in Nederland nog steeds veel te besteden. Tegelijkertijd wordt ons ingeprent dat "vet" absoluut uit den boze is. Met als gevolg, de al eerder aangehaalde keuze van de consument. Deze realiseert zich alleen niet meer dat juist dat beetje vet voor de smaak van het product zorgt. Diezelfde consument denkt daarnaast dat dit stukje vet hem dik maakt, terwijl dit juist weer wordt veroorzaakt door een onbeheerst voedingspatroon.
Oplossing: de bezuinigingen versneld doorvoeren waardoor de koopkracht lager wordt, iedereen verplicht naar de voedingsconsulent en een tv kok inschakelen die consumenten leert wat smaak is. Ik been die boutjes wel uit......
"Als we hem iets anders leren"
Nog niet zolang geleden werd hier aandacht gegeven aan het 'kippenhaasje', een rudimentaire kleinere malsere (of alleeen maar kleinere ?) borstspier uit de tijd dat de kip nog vogelde in de lucht. Typerende marketing, die chique appelleerde aan varkens- en runderhaas. Maar dan blijft het grootste gedeelte droge borst nog steeds over. Of de consument het leerde, weetik niet, maar zie de kippenhaasjes toch minder hier.
Toch is er iets vreemds aan de hand. Misschien is het feit dat een bio-kippenborst minder aantrekkelijk is, het gevolg van bio-doorkweek. Er is volop gevogelte, dat heerlijk borstvlees levert; denk maar aan duiven, fazanten en eenden. Maar ook het borstvlees van een parelhoen en een Mechelse koekoek is uitstekend.
Nieuwe generatie kip kweken, met 'wildere, sappiger en smaakvoller' borsten ? De natuur biedt die mogelijkheid, want de gevogelte rassen zijn er. Ik vrees wel dat we dan kippen moeten 'veredelen'(genetische manipulatie), maar beter 'terug' manipuleren naar een natuurlijker concept , dan dit vederwezen met droge borsten verder kweken. Je ziet het ook aan de aanbiedingen. Een pakket met 3-4 kippenborsten op rij, is goedkoper dan een fatsoenlijke hele kip. Ze zitten er blijkbaar een beetje mee in hun maag.
En voor de echte gen-durvers blijft natuurlijk de uitdaging een kip met 4 poten met zware dijen te creëren, en met kleine borstjes ;-)
Daniel, je illustreert precies het probleem: de consument kiest wat hem geleerd is.
Als we hem nou eens iets anders leren? Het probleem zit 'm in de omloopsnelheid. Hoe kom je daar doorheen? Vlgs mij is dat de vraag.
Hans toch! Een Chinees haalt zijn neus op voor kipfilet.
missing link: deze dij
deze