Slechts 5% van de Nederlandse volwassenen eet de voorgeschreven 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag. De overheid heeft er een grote kluif aan om Nederlanders aan de richtlijnen te laten voldoen en ziet dit als een belangrijk maatschappelijk probleem. Zijn er geen andere oplossingen? Kunnen plantkundigen bijvoorbeeld niet de hoeveelheid voedingsstoffen in gewassen verhogen, zodat mensen met minder groente en fruit kunnen volstaan? En hoe zit het eigenlijk met die moderne gewassen, zijn die net zo gezond als de oude?

Op die vragen gaan voedings- en plantenwetenschappers in tijdens de ‘Wereldlezing - Gezonde voeding, roepen in de woestijn’ op 26 november 2014.

Volgens plantenwetenschappers kunnen we door er voor te zorgen dat er voldoende nutriënten in een plant te zitten al veel bereiken om de gezondheid van mens en dier te verbeteren. Er valt niet alleen op het gebied van volksgezondheid maar ook op het gebied van zorgkosten nog veel te winnen. Tijdens de Wereldlezing zullen sprekers ingaan op de mogelijke oplossingen voor verbetering van de gezondheid. Sprekers zijn Marcel Schuttelaar (Schuttelaar & Partners), Ellen Kampman (hoogleraar Voeding en kanker) en Ernst van den Ende (directeur Plant Sciences Group). De avond zal worden geleid door Orlando Ponti, Wageningen Ambassador. Tijdens de lezing is ook het publiek welkom om mee te discussiëren.

Meer informatie over deze Wereldlezing kun je vinden op de website van het Wageningen Alumni Network KLV.

Waar: Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen
Datum en tijd: donderdag 26 november, 18.00 - 22.00 uur
Voor wie: iedereen
Aanmelden: kan op de website van het Wageningen Alumni Network KLV
Prijs: gratis.

Fotocredits: Raymond Klaassen
Dit artikel afdrukken