Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Nederlandse en Chinese culturen leven hier naast elkaar. Op de Bazaar op de Osdorper Ban brengen ondernemers culturen uit alle windstreken dichtbij. Het Buurtmakers Festival in de Garage Notweg geeft lokale makers de ruimte. Spelen kan in Buurttuin Lucas en lokale kunstenaars zijn te vinden op de Place Sauvage. Er zijn proeverijen, muziek van een brassband en een draaimolen.

De kleurrijke bazaar aan de Osdorper Ban, 10:00 - 18:00 uur
Lokale ondernemers presenteren een kleurrijke bazaar waar het beste uit de buurt samenkomt. Er is een brassband, een braderie, een dj en meer! De Osdorper Ban in de Wildemanbuurt kent een grote diversiteit aan winkels. De Osdorper Ban brengt verschillende culturen samen in één straat.

Buurtmakers Festival # koffie, Garage Notweg, 12:00 - 18:00 uur
Om de hoek, in de Garage Notweg is een interactief programma waar het draait om het product waar we elke ochtend naar snakken: koffie. We nemen de bezoeker mee in het proces van koffie maken, we leren over de verschillende culturen van koffiedrinken en we malen koffie met een fietsmaler. Met een artistieke insteek willen we meer inzicht geven in de koffieketen. Leer meer over de verschillende koffieculturen en maak je eigen koffie-schilderij. Een bijzondere programmering met ook een muzikale noot. Laat je onderdompelen in de wereld van koffie.
Op zondag 4 oktober is de Buurtmakers Koffie-Expositie in de Garage Notweg open met workshops van Creapalet van 14.00 - 16.00 uur. Daarnaast gaan we met The Beach in gesprek met buurtmakers over het verduurzamen van buurtinitiatieven tijdens de Nieuw-West Expeditie @ Wildeman.

Buurttuin Lucas, 14:00 - 17:00 uur
In Buurttuin Lucas aan de Notweg 32, (Lucas Community) presenteert BC Wildeman een interactief programma met sport, spel en creatieve workshops. Er zijn ballonnen, clowns en stripfiguren en de brassband zorgt voor vrolijke muziek in de wijk. Laat henna zetten, leer meer over ambachten, speel met stripfiguren en zing mee met de smartlappen van Dennis.

Bekijk de laatste updates op de website van Wereldreis in Wildeman en meld je aan op de facebook-pagina.

Fotocredits: 'Wereldreis in Wildeman', Nieuw-West Express‎ via Facebook
Dit artikel afdrukken