Culirechts was hier tegen wijn in pak en wilde maar niet geloven dat het duurzamer was. Wijn kan ook in PET. Je-weet-wel, zo'n Colafles.

Wie is daartegen?

Nick Trachet knipte onderstaand artikel uit het Magazine van De Morgen van afgelopen zaterdag. Ik zei meteen 'dan leggen we die weer voor aan culirechts, want er staan duurzaamheidscijfers in, 'ns kijken hoe er dan wordt gereageerd.

Hij schreef me terug. "Er is eigenlijk niets mis met het bestaan van culirechts. Curnonsky vond dat ook niet. Extreem culilinks is trouwens ook soms vrij onnozel. (“kangoeroe-sashimi met mangocoulis en tataki van nashipeer op een stokje”) Ben ik rechts omdat ik vecht voor het voortbestaan van de echte geuze en de Brusselse kaas?Allicht, een deel van mij dan toch. Ben ik rechts omdat ik tegen neppen en begripsuitholling ben? So be it.
Maar het vervangen van glazen flessen door handige en ekologisch verantwoorde alternatieven vind ik wel goed. En er blijft het probleem van de langdurige bewaring onder PET. Ik wil geen flessen opleggen gedurende veertig jaar, maar als anderen dat doen, waarom niet?




image
Dit artikel afdrukken