Een Nespresso-apparaat, maar dan voor wijn, dat hadden Franse wijningenieurs voor ogen, bij het ontwikkelen van de 'D-Vine'.

'Le vin au verre à la maison'
Het apparaat is speciaal ontwikkeld voor de individueel verpakte wijnen van 10-Vins, schrijft De Standaard. 10-Vins is een jong bedrijf (2012) van 3 wijnliefhebbers die aansluiten bij de behoefte van steeds meer mensen om hun wijn niet meer per fles, maar per glas te drinken. Zowel in restaurants als thuis. In samenwerking met oenologen en wijnmakers bieden ze inmiddels via hun website een wijnkaart met tientallen wijnen, allemaal individueel in een glazen buisje verpakt. In het buisje blijft de wijn 3 jaar - gegarandeerd - goed. Je kunt de buisjes per stuk kopen (vanaf 2 euro tot 16 euro) of in speciaal samengestelde doosjes (een Kerstdoosje met 5 wijnen bijvoorbeeld voor 54 euro).

Belucht en gekoeld
Het concept slaat aan. Als volgende stap willen de makers van 10-Vins nu de ideale uitschenkmachine aanbieden. Daar is al vier jaar aan gewerkt. In de D-Vine plaats je je geselecteerde buisje, waarna de machine er voor zorgt dat je de wijn feilloos belucht en op temperatuur in je glas krijgt.
10-Vins is een crowdfundingscampagne gestart waar je kunt voorintekenen op je D-Vine.

In onderstaand filmpje is te zien hoe het werkt:





Fotocredits: 10-Vins
Dit artikel afdrukken