Op 14 december organiseert Mess in Rotterdam een Workshop Wild & Wijn.

Onder leiding van chefkoks Tijmen Meijer en Roeland Flierman ga je deze middag aan het werk met echt wild. Jager Harm Jan de Graaf brengt het wild aan voor deze workshop. Dat kan fazant, patrijs, haas of eend zijn, afhankelijk van wat de jager schiet.

De chefs van Make-a-Mess openen, met hun passie voor eten en fascinatie voor techniek in de breedste zin van het woord, nieuwe culinaire deuren. Ze ontwikkelen dagelijks nieuwe gerechten en verrassende kookworkshops. Zo ontstond drie jaar geleden de workshop met wild, die sindsdien elk jaar opnieuw wordt gegeven voor professionele en amateurkoks. De chefs werken met pure en verse seizoensproducten.

De workshop begint met een respectvolle uitleg van jager Harm Jan de Graaf over het wild. Hij vertelt je hoe je het dode wild hanteert, besnuffelt en bevoelt. Daarnaast geeft hij antwoord op vragen als 'waarom pak je een haas nu bij zijn achterpoten vast en een fazant bij zijn kop'. Vervolgens gaat elk groepje aan de slag aan de werkbanken met een duidelijke instructie. Je leert in de praktijk hoe je het wild plukt en vilt en voorbereidt voor de pan. Na de bereiding van de gerechten mag elk groepje zijn gerecht een voor een opmaken en serveren.
De sommelier heeft voor dit wildmenu een wijnarrangement samengesteld, met bij elk gerecht een bijpassende wijn. De recepten neem je na de workshop mee naar huis.

Datum: 14 december 2014
Tijd: 12.30 tot 22.30 uur
Locatie: Make-a Mess, Schiekade 185, Rotterdam
Opgeven via de mail: info@makeamess.nl
Kosten: € 125,00, dit is inclusief wijnarrangement

Fotocredits: website Make a Mess
Dit artikel afdrukken