Zuurdesem begint met een moeder. Op vrijdag 8 maart legt Ineke Berentschot je uit waar je een moederdeeg vandaan kunt halen en hoe je na kneden en bakken van het lekkerste zuurdesembrood kunt proeven.
Ineke Berenschot, auteur van het boek Nachtbrood: Brood van langgerezen deeg en bakker met veel ervaring, vertelt waar je op moet letten bij het bakken van een zuurdesembrood.
Zuurdesembrood is een gezond, stoer, basaal brood. Heb je eenmaal een zuurdesemcultuur, dan is er verder alleen meel, zout en water nodig om brood te bakken. Het vereist wel enig inzicht en oefening om een toonbaar en lekker zuurdesembrood te maken. Daarom zal deze workshop focussen op starten, kneden, vormen, rijzen, bakken, proeven en het onderhouden van de starter (moederdeeg).
Berentschot deelt haar kennis doorgaans via haar website ‘Wie bakt mee’. Deze workshop is inclusief broodkrabber, zuurdesemstarter, meel, 1 gebakken brood en deeg om thuis nog een brood mee af te bakken.
Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Reserveer dan je ticket op de website.
Informatie
Datum: 8 maart
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, 3581AD Utrecht
Prijs: €49
Dit artikel afdrukken
Zuurdesembrood is een gezond, stoer, basaal brood. Heb je eenmaal een zuurdesemcultuur, dan is er verder alleen meel, zout en water nodig om brood te bakken. Het vereist wel enig inzicht en oefening om een toonbaar en lekker zuurdesembrood te maken. Daarom zal deze workshop focussen op starten, kneden, vormen, rijzen, bakken, proeven en het onderhouden van de starter (moederdeeg).
Berentschot deelt haar kennis doorgaans via haar website ‘Wie bakt mee’. Deze workshop is inclusief broodkrabber, zuurdesemstarter, meel, 1 gebakken brood en deeg om thuis nog een brood mee af te bakken.
Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Reserveer dan je ticket op de website.
Informatie
Datum: 8 maart
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Natuurwinkel, Nachtegaalstraat 51a, 3581AD Utrecht
Prijs: €49
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog