Het thema van de dag is ‘innovatie van onderop’. Denk daarbij aan recente ontwikkelingen met gentech, patenten op gewassen, pesticidegebruik en machtsconcentraties.

Centraal staat zadenbeurs Reclaim the Seeds. Bezoekers kunnen oude, lokale, zaadvaste en anderszins bijzondere zaden, knollen en stekjes ruilen, cadeau geven of krijgen en kopen. Daarnaast zullen er kraampjes staan die handige technieken voor de moes- en balkontuin demonstreren en is er een ruim aanbod aan boeken beschikbaar over duurzame alternatieven voor tuin en maatschappij.

De nadruk ligt op hoe we allemaal duurzamer en efficiënter voedsel kunnen produceren. Er zijn allerlei manieren om beter om te gaan met de schaarse grondstoffen en de beschikbare ruimte, zodat we stappen kunnen zetten op weg naar een duurzame samenleving en voedselsoevereiniteit.

Naast de kramen met hun variëteit aan zaden, technieken en unieke gewassen, zijn er lezingen, workshops en demonstraties met praktische en theoretische informatie rondom zaden en stadslandbouw. Klik hier voor meer informatie over de workshops en het programma.

Het belooft een leuke dag te worden voor zowel de seed saver als de moes- of balkontuinder. Het evenement vindt plaats in het voormalige Tropicana-gebouw, waarin diverse initiatieven zich al bezighouden met een circulaire en duurzame samenleving.

Informatie
Datum: 24 februari 2018
Tijd: 10:30 – 17:00 uur
Adres: Blue City Lab, Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
Prijzen: Pay as you like
Aanmelden: meld je aan voor het evenement op Facebook.
Dit artikel afdrukken