Nick weet jij het? Of wie anders weet er meer van? Hoe dient men een zeester op? In een merkwaardig programma over vis en andere dieren uit de zee bakten vorige week twee heren een paar zeesterren in een koekenpan. Met het vaste voornemen om ze te eten. Maar eenmaal aan tafel en het mes er in verging ze de lust. Er kwam een naar goedje uit het pansertje naar buiten.
De makers van het tv-programma kregen er post over. Jamaica. Een Nederlander vond er een grote groene zeester in de branding. Hij pakte hem op, bekeek hem goed en gooide hem terug in zee. Een Jamaicaan zag het, rende het water in, greep de zeester en at hem op. Rauw.
Meer informatie ontbreekt. Nick heeft er vast wat over in de boekenkast.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Haha,
Moest ik heel erg honger hebben zou ik zonder schromen zeester toevoegen aan de bouillon (Wie zong ook weer "zeester met koffie"?)
Ik weet van dikke tropische zeesterren waar men het ambulacraalsysteem uit de "stekelhuid" snijdt en op verschillende manieren klaarmaakt. De Hongkong-keuken weet u wel?:
1: gebruik nooit melk
2: Sla dood wat voorbijkruipt en serveer er rijst bij"
(citaat uit het cult-radioprogramma "Jongens en Wetenschap" Radio 1 VRT, enkele jaren geleden)
In Japan kookt men de zeester 5 minuten in zout water, blijkbaar: "I had one by the hostess's advice, and well... it tasted creamy like a sea urchin with a little bitterness. Yeah, it's good with beer!" amakusa.tv