Bijgaande mail ontving de redactie afgelopen week.
Ik plaats hem integraal door, want we zijn benieuwd naar de gevoelens en gedachten die foodloglezers hierbij hebben.
Ria Mentink bleek haar mail een week eerder ook al verstuurd te hebben naar Haitske van de Linde, die de daarin genoemde 'Unterlagen' al bleek te hebben 'ge-upload'.
Geachte heer Faber,
Op dit moment kunt u op internet lezen dat de Nederlandse regering voorstander is van invoer van gen-producten in de EU.Mag ik uw aandacht vragen voor het volgende.
Wat Al Gore vergeten is:
18% van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
In tegenstelling tot 13% dat voor rekening komt van het verkeer en het vervoer!
De intensieve veehouderij, het onnoemelijke leed dat dit voor dieren met zich mee brengt, wordt niet ter dicussie gesteld twerwijl men ook in regeringskringen weet dat de intensieve veehouderij een groot aandeel heeft aan het klimaat probleem.
Maar ook is de intensieve veehouderij schuld aan de oneerlijke voedselverdeling tussen de rijke en de arme landen. Zie Eet geen vlees (1), waarom. Om de bijdrage van de intensieve veehouderij aan aan de opwarming van de aarde te reduceren worden er op dit moment in Australië en in Canada genetisch gemanipuleerde schapen, runderen en varkens gefokt die minder CO2 uitstoten.
Dieren in Europa eten op grote schaal genetisch gemanipuleerd diervoeder en de consument weet niet dat hij door het eten van vlees van dieren die genetisch gemanipuleerd voer eten zelf ook genetisch gemaipuleerd voedsel binnen krijgt. etc, etc.
Concerten organiseren om het klimaatprobleem bij een groot publiek aan de orde te stellen is in mijn ogen net zo naief als het gedrag van de bemanning van de Titanic indertijd was:
zij dachten sterker te zijn dan de opdoemende ijsberg en bleven doorvaren.
Het spelen van 'Nader mijn God tot U' heeft hen niet veel geholpen, achteruitvaren had dit mogelijk wel gedaan.
Het wereldschip aarde is op dit moment terecht met de Titanic te vergelijken en de reacties zijn meestal even ontkennend en naief als toen. Hoop u van dienst te zijn met deze info.
Met een vriendelijke groet,
Ria Mentink
Dit artikel afdrukken
Ik plaats hem integraal door, want we zijn benieuwd naar de gevoelens en gedachten die foodloglezers hierbij hebben.
Ria Mentink bleek haar mail een week eerder ook al verstuurd te hebben naar Haitske van de Linde, die de daarin genoemde 'Unterlagen' al bleek te hebben 'ge-upload'.
Geachte heer Faber,
Op dit moment kunt u op internet lezen dat de Nederlandse regering voorstander is van invoer van gen-producten in de EU.Mag ik uw aandacht vragen voor het volgende.
Wat Al Gore vergeten is:
18% van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
In tegenstelling tot 13% dat voor rekening komt van het verkeer en het vervoer!
De intensieve veehouderij, het onnoemelijke leed dat dit voor dieren met zich mee brengt, wordt niet ter dicussie gesteld twerwijl men ook in regeringskringen weet dat de intensieve veehouderij een groot aandeel heeft aan het klimaat probleem.
Maar ook is de intensieve veehouderij schuld aan de oneerlijke voedselverdeling tussen de rijke en de arme landen. Zie Eet geen vlees (1), waarom. Om de bijdrage van de intensieve veehouderij aan aan de opwarming van de aarde te reduceren worden er op dit moment in Australië en in Canada genetisch gemanipuleerde schapen, runderen en varkens gefokt die minder CO2 uitstoten.
Dieren in Europa eten op grote schaal genetisch gemanipuleerd diervoeder en de consument weet niet dat hij door het eten van vlees van dieren die genetisch gemanipuleerd voer eten zelf ook genetisch gemaipuleerd voedsel binnen krijgt. etc, etc.
Concerten organiseren om het klimaatprobleem bij een groot publiek aan de orde te stellen is in mijn ogen net zo naief als het gedrag van de bemanning van de Titanic indertijd was:
zij dachten sterker te zijn dan de opdoemende ijsberg en bleven doorvaren.
Het spelen van 'Nader mijn God tot U' heeft hen niet veel geholpen, achteruitvaren had dit mogelijk wel gedaan.
Het wereldschip aarde is op dit moment terecht met de Titanic te vergelijken en de reacties zijn meestal even ontkennend en naief als toen. Hoop u van dienst te zijn met deze info.
Met een vriendelijke groet,
Ria Mentink
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Omdat u zo vrij bent geweest mijn e-mail bericht op uw site te plaatsen, heeft u waarschijnlijk geen bezwaar tegen dat ik onderstaand bericht er voor de duidelijkheid bijzet?
14-08 | Less Meat, less Heat
Op zaterdag 30 augustus, 19u, spreekt Rachandra Pachauri, nobelprijswinnaar voor de vrede 2007 en hoofd van het International Panel on Climate Change, over de impact van vleesconsumptie op het klimaat, onder de titel Less Meat, Less Heat. De productie van vlees is verantwoordelijk voor bijna een vijfde van de globale broeikasuitstoot. Hoog tijd om dit debat te openen dus. Het zal de eerste keer zijn dat Dr. Pachauri als hoofd van het IPCC een lezing aan dit thema wijdt.
Lokatie: België, Universiteit Gent, Blandijnberg 2 (Auditorium D).
De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via een mailtje naar info@vegetarisme.be (zet als onderwerp "inschrijving Pachauri"). Wij vragen om enkel in te schrijven wanneer je zeker bent van je aanwezigheid.
Deze lezing is een initiatief van EVA in samenwerking met WWF, Greenpeace en de Universiteit Gent, faculteit wijsbegeerte en moraalwetenschap.
Zie www.vegetarisme.be/lessmeat
Die moeten toch op te vangen zijn, restwarmte gebruiken, alleen geurfiltertje misschien? L.
@ Lizet,Wat denk je dat daar voor gassen
bij vrij komen ;-)
Sla? is dat niet een ernstig kasproduct? Kool, kool en nog eens kool in dit seizoen ;-).
Dit is typisch voor het vegextremisme. Alle argumenten zijn goed om tegen vlees te ageren. Met de deze nieuwe trend hebben ze bloed geroken (of heeft een veggie in dit geval tofusap geroken?).
Weet je hoeveel CO2 yoghurtbacteriën uitstoten? Bodembacteriën? Dat is vééél meer dan menselijk activiteiten. Om maar te zwijgen van composthopen, de hoge gisting van kwaliteitsbieren, rodewijnvaten, rauwemelkse kazen, ongeschilderd ijzer, spitsmuizen (hoogmetabolische beesten), houtstoven en vreugdevuren.
Allemaal aan de sla.