Zout is de duivel in een pot. Er is zelfs een taskforce tegen opgericht. Omdat we teveel zout binnenkrijgen omdat de voedingsindustrie zoveel in ons dagelijks eten stopt.
Een slimmerik heeft bedacht dat alle mensen brood eten, dus daar moet het als eerste uit. Wat die slimmerd vergat is dat het altijd al in brood zat. De voedingsindustrie stopt het overal in, alleen de bakker stopte het in ons dagelijks brood. Al eeuwen lang. Maar nu hebben ze bedacht dat de bakker het gedaan heeft en krijgen we laf brood.
Wel eens geproefd? Het is niet te vreten en het is niet de bron van het probleem. Dat krijg je als ambtenaren zich met je gezondheid en eten gaan bezighouden.
Van de pot gerukt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@dick: je hebt helemaal gelijk... smaken zijn iets waaraan je went, of dat nu vanaf je geboorte is of later, en je kunt ze net zo makkelijk weer ontwennen, en inderdaad, bij voorkeur geleidelijk dan ....en ook inderdaad, da's niet waar het om gaat!!
Zout (en het teveel daaraan dat de meeste mensen via allerlei zooi daarvan binnenkrijgen of onnodig toevoegen in hun dagelijkse happen) is niet het ware issue, maar wel het feit dat een mafkikker nu maar weer aanbeveelt dat het plots uit het dagelijks brood zou moeten verdwijnen.... da's volgens mij een absurde, omgekeerde, wereld!!
Als het al ergens uit zou moeten en kunnen verdwijnen, laten ze zich dan met lef strorten op al die zoetigheden (ja , ook daarin zit dat overbodige teveel aan zout..) en zoutigheden uit de schappen van de slobber-markets i.pv. van op het dagelijks brood, waarvan toch al zo weinig gegeten wordt tegenwoordig....(nee, ik heb geen bakkers-familie of aandelen in iets met bakkers of brood of zo....maar ik maak me kwaad over dit soort eenzijdige en volkomen uit z'verband gerukte idiotie.....)
sanne
"Brood zonder zout is niet te vreten", zegt Sanne. Dat is strict genomen niet waar. Als Douwe Egberts zijn koffieblend goedkoper wil maken, doet het bedrijf dat stapje voor stapje. Steeds een beetje meer van de goedkopere kwaliteit boon erbij. Zo merkt niemand de smaakverandering.
Van de ene op de andere dag minder zout in het brood zou niet werken, omdat mensen een andere smaak waarnemen en, omdat het 'anders' is, die niet lekker zouden vinden. Maar via de weg der geleidelijkheid kan het best en zou niemand er iets van vinden.
Maar zit daar het probleem?
Italianen serveren trouwens zout naast het brood, cq. maken een mix van olijfolie en zout. Eea conform het advies van Nick Trachet: als je zweet heb je wat extra zout nodig. Zo is bij exreem warm weer zout water (Vichy), heerlijk. Voor sommigen even wennen, maar dan heb je ook wat ontdekt ;-)
Oeps!!! welk een ongelofelijke onzin bedenken ze (= die schijnheilige politici-foodwatchers) tegenwoordig!!
Dit kan toch niet waar zijn.....
Brood zonder zout is niet te vreten, en bouillon/soep blijft ook hol zonder wat zout. (maar natuurlijk veeeeel minder nodig dan in alle kant-en-klaar producten wordt gestopt...)
Van al de rest kun je met goede producten en lekkere kruiden de smaak zo maken dat niemand met enige smaak merkt dat er geen zout in zit....(ik heb daar ruim ervaring mee...)
Dus nu mag het zout over-royaal blijven bestaan in al die chips/zoutjes en alle andere met e-nummers en valse smaakmakers volgestouwde voedingsmiddelen van Unilever en ander food-giganten, maar het brood zou moeten worden aangepakt??? Terwijl ze tegelijkertijd verkondigen dat "het volk" te weinig jodium binnenkrijgt omdat ze zoveel minder brood eten dan vroeger (en sinds decennia zit er in brood gejodeerd zout, juist om jodium-tekort te voorkomen).....m'n god, wat een omgekeerde wereld....
Zoutloos brood...enige maanden geleden een paar weken doorgebracht in Toscane met ons 1,5 jarige dochter, een groot broodliefhebber. Met veel enthousiasme viel zij het schaaltje brood aan op tafel, om dit vervolgens met een heel vies gezicht weer uit te spugen. Inderdaad: zoutloos. Verschillende keren geprobeerd (idee is dat het eten van zichzelf zout en smaak genoeg heeft zodat brood geen zout nodig zou hebben?), maar ze bleef het vies vinden. Pas in de bergen, waar men enigszins gezout brood serveerde, at zij weer met smaak het brood op. Verpest met zout of is gezout brood inderdaad gewoon smakelijker?
Natuurlijk is zeekraal zilt Anne, maar weten ze dat daar op kantoor ook? Zout is van oudsher een conserveringsmiddel en dat vergeten we wel eens.