imagePrecies een week geleden pleitte Klootwijk in Distrifood nog eens tégen het ontballen van biggen. Verdoven is nergens voor nodig, want castreren is nergens voor nodig. Jonger slachten en detecteren zijn uitstekende oplossingen als je ook al niet houdt van chemische castratie. Het is bovendien zeer waarschijnlijk dat berengeur bij slechts een verwaarloosbaar aantal van de huidige slachtdieren voorkomt. Niemand echter die het ooit heeft uitgezocht.

Niettemin heeft Wakker Dier het in de koppen van mensen geramd: verdoven moet!

Nee dus, dat moet helemaal niet. Maar ze hebben het voor elkaar: er is weer een nieuw Convenant in de maak.

Het Convenant verdoofd castreren moet de vraag van het CBL - de vereniging van Nederlandse supermarktbazen - regelen. Het Convenant reageert; het volgt de waanzin.
Toen Wakker Dier bij de Hema en Mora op stoep lag, werden ze bang en besloten ze stoer dat er bij hen per 2009 alleen nog vlees van verdoofd gecastreerde dieren op de plank komt. Zelfs JP, onze premier, toonde zich ermee in zijn nopjes.

Er is nog discussie over de manier waarop er gecastreerd moet worden. De spuit met lidocaïne - waar de toch al depressieve boer die met de kosten blijft zitten zich aan zou kunnen vergrijpen - mag nl. alleen door de dierenarts gehanteerd worden. Bovendien blijkt verdoving voor veel napijn te zorgen. En dat nog los van de zekerheid van infecties en dus de antibioticastoot die het jonge dier er maar weer extra bij moet krijgen.
Daarom zou er misschien maar verdoofd moeten worden met CO2. Tsja, dat was nou net zo'n lekker 'effect gegarandeerd' Al Gore-onderwerp waarmee Marianne Thieme aan de slag ging om dierenleed tegen te gaan. Het kan verkeren, want het gaat jaarlijks toch om zo'n 10 miljoen kleine jongens.

Beste varkensboeren van Nederland, wordt wakker. Het moet eens afgelopen wezen. Wanneer laten jullie je horen? Hou eens op met reageren. Ageer!

Doe hetzelfde als Wakker Dier. Start een actie à la Leni Riefenstahl:
- Beren met ballen

Pay off:
- jij wilt toch ook niet verdoofd gecastreerd worden, als je ze toch nooit uit de broek kunt hangen!

Laat eens kloten zien, want een varken kan ook al niet kiezen wie campagne voor hem voert.
Dit artikel afdrukken