Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties
Goede analyse Mark Soetman in #46 En in lijn met met reactie #20 , we zullen beide wel geframed worden als botte Delftenaren...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Duurzaam voedsel is het tegendeel van de boer met z’n lompe tractor
#4, Astrid, lees het bericht nog eens goed: - dit gaat over zeestromingen - de invloed van koolstofemissies daarop (boeren kopen...
Dick Veerman
1 jaar geleden
Europa wordt kouder en als dat klopt, is het slecht nieuws
Astrid wat moet er ontkent worden ? Er zijn meer oorzaken van de aarde .
Kees verhagen
1 jaar geleden
Europa wordt kouder en als dat klopt, is het slecht nieuws
Aaaaaah, dus onze boeren hoeven helemaal niet onteigend te worden, die kunnen gewoon lekker blijven, we doen het juist goed,...
Astrid Spijkers
1 jaar geleden
Europa wordt kouder en als dat klopt, is het slecht nieuws
Ik zie drie thema’s in het denken van Jaap. Hoogtechnologisch met precisiefermentatie als grootste speerpunt. Wat mij betreft...
Mark Soetman
1 jaar geleden
Duurzaam voedsel is het tegendeel van de boer met z’n lompe tractor
M. Bongers hou het netjes tegenover de emeritus hoogleraar! Het is fijn dat hij a) stukjes schrijft en b) gewoon meedoet in de...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Goed idee, zo'n gesprek over ‘Wat is voedsel eigenlijk, hoeveel hebben we ervan nodig en hoe regelen we dat’. Maar niet...
M. Bongers
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Verplichte leerstof voor alle politici. - Natuur, mens en landbouw (nu.nl). Een lange weg te gaan, reden temeer om snel te...
Joep Goossens
1 jaar geleden
Vernieuwende plukboeren krijgen geen schuur
Zeewater verdampt voor regen, en overal waar zeewater verdampt zal ook weer zeewater naar toe stromen. Koud zeewater is zwaarder...
Piet Hoogland
1 jaar geleden
Europa wordt kouder en als dat klopt, is het slecht nieuws
Tiny van Boekel mijn kijk op de onhoudbaarheid (op termijn) van het (mondiale) voedselsysteem is wellicht net iets anders (of...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Men stimuleert lokaal, meer met de natuur, kortere ketens, etc. En zodra men daarin dus wat probeert zijn er weer instanties die...
Monzadriver
1 jaar geleden
Vernieuwende plukboeren krijgen geen schuur
Als reactie op #3, deze beste man denkt eerder dat de samenleving als geheel op een eiland zit en blijft ontkennen wat er aan de...
Tiny van Boekel
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Frank Erik er zijn nog andere verandering. Zoals het kantelen van de aarde en het verschuiven van het poolijs. Deze zullen ook...
Kees verhagen
1 jaar geleden
Europa wordt kouder en als dat klopt, is het slecht nieuws
Ontkenning is een van de strategieën om de angst voor controleverlies te maskeren. En dan is het fijn als anderen dat ook doen....
Jan Peter van Doorn
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
In Lovelock’s view, the scale of the catastrophe that awaits us will soon become obvious. By 2020, droughts and other extreme...
Hendrik J. Kaput
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#35 Jopie: je schrijft: “Tenslotte lijkt het beter ons mond te houden over eventuele klimaatverandering omdat dat alleen...
ellen-maureen colpa
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Je moet helemaal nooit naar Keulemans kijken is mijn advies.
Hendrik J. Kaput
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Frank, je moet eens kijken naar de timeline van Keulemans over klimaat: -...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Rahmstorf weet het antwoord niet: 'wat gaat het klimaat doen als de AMOC stil valt in een context van verdere opwarming?' Dat...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
Europa wordt kouder en als dat klopt, is het slecht nieuws
#36 Dick, "Mijn antwoord: omdat de kampen elkaar creëren en vervolgens niet meer naar elkaar kunnen luisteren en elkaar...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Jopie, een pendant van deze discussie riep Volkskrantwetenschapsjournalist Maarten Keulemans op X/nog altijd bekend als twitter...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Ontkennen, twijfel zaaien en bagatelliseren van klimaatverandering volgen een patroon. 1 het is koud in Portugal, in mei is er...
Jopie Duijnhouwer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Niet alleen de smaak telt. Ik wil in dit draadje nogmaals wijzen op het gesjoemel met olijfolie (FL). Vooral de extra vierge...
Joep Goossens
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
#28, Jopie, je verdraait mijn woorden. Ik zei dat zo langzamerhand duidelijk wordt dat er vele systeemeffecten optreden en dat...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Binnen misschien niet al te lange tijd moet er overal op de wereld voor een bepaalde tijd zaken gekoeld worden, tot mensen,...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
Italië koelt koeien voor de kaas
#32 Lissabon, door wind van zee, onder de 30°C. Spring eens in zee. Koud hè.
Hendrik J. Kaput
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#30 Hoezo? Kijk maar op meteociel ; binnenland meest flink boven 30°C, alleen aan de kust, boven Lissabon, door wind van zee,...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Vergelijkingen hebben telkens betrekking op brandstof en kosten/km en CO2 uitstoot, maar dat is maar een deel van het verhaal....
Joep Goossens
1 jaar geleden
Nederlandse IPCC-man heeft hekel aan elektrische auto's
Jopie Duijnhouwer waarom verwijs je in #28 naar me? Omdat ik erop wijs dat er soms data door elkaar heen gebruikt wordt (dat was...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Hoeveel meetstations staan er eigenlijk in de Sahara, de Sahel, de rest van Afrika en noem maar op? De z.g. gemiddelde...
Nico Gerrits
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Verder valt me op dat we allemaal de predikant / dominee aan het worden zijn. Vooral hoogleraren hebben er een handje van....
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Nederlandse IPCC-man heeft hekel aan elektrische auto's
Status sloopt de wereld.
Jan Peter van Doorn
1 jaar geleden
Nederlandse IPCC-man heeft hekel aan elektrische auto's
Een maximum snelheid hebben we in Nederland al naamgenoot, overdag zelfs 100 km/hr. Elektrische auto's zijn overigens wel...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Nederlandse IPCC-man heeft hekel aan elektrische auto's
Over auto’s. Nog steeds zijn het dingen die meer willen zijn dan nuttig gereedschap. Statussymbolen. Elektrische auto’s...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Nederlandse IPCC-man heeft hekel aan elektrische auto's
#27 Je moet ook niet dat mediagedoe volgen: "het all-time record zou wel eens gebroken kunnen worden." Het zat er in Syracuse...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Hier nog eens een grafiek van de temperaturen van de afgelopen 2000 jaar. l stelt Wouter de Heij dat die wel eens niet zouden...
Jopie Duijnhouwer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
james pott Zolang er op staat 'bottled in Italy' en niet 'made in Italy' gaan we al de goede kant op :)...
Gregor Christiaans
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
Frank Buurman Tunesië is zeker een land in opkomst als je praat over kwaliteit van olijfolie. Ze exporteren inderdaad heel veel...
Gregor Christiaans
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
ellen-maureen colpa Graag gedaan :). De bacterie waar je naar verwijst is de xylella fastidiosa, overgebracht door...
Gregor Christiaans
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
#25 Dat was een week geleden. Is geen 48 en geen all time record.
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Zoals ik al zei het is klimaatreligie. De toorn is aan hen die niet meebidden, vragen stellen of afwijkende meningen...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#21 Theo, ik heb hier een kaartje waarop staat: lundi 24 juillet, Catania Sicilie 45,5°C: link . Volgens mij gecertificeerde...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Je kan heerlijk vegetarisch eten zonder die fastfood burgers. Ontelbare recepten, en nieuwe bijkomend, zoals van Ottolenghi...
Frank Buurman
1 jaar geleden
Snelle groei vleesvervangers is nu echt voorbij
#16 van mij mag je allerlei onzin over welk onderwerp hier op dit blog naar buiten brengen: "Niets van dit al heeft iets te...
Hendrik J. Kaput
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#1: sprak met Tunesiërs toen ik daar was. Het grootste deel van hun oogst gaat naar Italië om daar gebotteld te worden als...
Frank Buurman
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
#20, Jopie, ik heb het niet over de gedachten van mensen, maar over de known en unkown unkowns. Ik weet bijvoorbeeld niet of de...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Metingen met moderne satellieten (meten op de grond) worden door elkaar gehaald met klassieke metingen op 1,5 meter (de...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
14 dagen geleden zou het op Sicilië 48º worden volgens het opgewonden gekrakeel der MSM. Het bleef ruim onder de 40º. Van de...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Dick Veerman , op welke andere te grote niet antropogene krachten heb je het hier? Heb je het dan over de traditionele grote...
Jopie Duijnhouwer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#18 Mee eens dat we veel niet weten. Open deur. Het is inderdaad goed om te blijven beseffen, dat ons bescheidenheid past in...
Gert van der Hoek
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
‹ Vorige
239
240
241
242
243
Volgende ›