Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties
14 dagen geleden zou het op Sicilië 48º worden volgens het opgewonden gekrakeel der MSM. Het bleef ruim onder de 40º. Van de...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Dick Veerman , op welke andere te grote niet antropogene krachten heb je het hier? Heb je het dan over de traditionele grote...
Jopie Duijnhouwer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#18 Mee eens dat we veel niet weten. Open deur. Het is inderdaad goed om te blijven beseffen, dat ons bescheidenheid past in...
Gert van der Hoek
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Ik ben niet zo negatief over processing. Ook niet over fractioneren of extractie. Liever grijp ik terug naar wat Tiny mij ooit...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Dank Jopie. Hoeveel we weten weet ik niet (net als in voedingsleer denk ik bitter weinig; ik denk wel dat we het globale beeld...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Ik bijt al drie dagen op mijn tong: morgen een stukje door Cécile over de AMOC én wat Rahmstorf daarover zegt op FL. Een...
Dick Veerman
1 jaar geleden
Wie maakt de modellen voor wereldwijd tegelijk optredende misoogsten?
#43 Gert, ik heb de volgende vraag aan klimaatverandering voorgelegd: zijn er studies over een toekomstig klimaat bij...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
Wie maakt de modellen voor wereldwijd tegelijk optredende misoogsten?
In deze klimaatsceptische storm worden weer en klimaat van twee kanten heerlijk door elkaar gehusseld. Extreme koude in Siberië...
Jopie Duijnhouwer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
De beste man denkt op een eiland te zitten. Voedsel nog een keer of drie duurder maken en je niet druk maken over Jan modaal die...
willem van aaken
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Precies nu 2 jaar geleden beleefde Antarctica de op een na koudste winter ooit gemeten. Dit opmerkelijk nieuws werd niet aan de...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Deze heeft ongetwijfeld meer last van hitte en droogte dan Deze. Olijfgaarden (bossen) hebben vele jaren nodig om volwassen te...
Joep Goossens
1 jaar geleden
Olive oil crisis: could GM crops pose a solution?
Franc Eric, Prof Stefan Rahmstorf bestudeert de AMOC vanaf 1991. Kijk even bij hem.
Gert van der Hoek
1 jaar geleden
Wie maakt de modellen voor wereldwijd tegelijk optredende misoogsten?
1 ding is zeker, als je een gastric by-pass hebt, worden vetten niet voor verteerd door zuren, waardoor vet redelijk snel je...
Anoniem vanaf nu
1 jaar geleden
Harvard vindt WHO ouderwets over vet
Bedankt voor de toelichting, Dick!
Jur Schuurman
1 jaar geleden
FAO official: EU shouldn’t sacrifice food output in sustainability’s name
Weg kijken en lekker doorleven en genieten van het lekkere weer van de afgelopen maanden en nu wat verfrissende buitjes zal bij...
Anoniem vanaf nu
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Gert van der Hoek ''Vraag aan N: wat is er mis mee dat Guterres zijn werk doet als VN baas en aandacht vraagt voor dit toch...
Jordi Kolenbrander
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Ik verwacht dat hij door zijn eigen partij wel terug gefloten wordt als die sociaal economische paragraaf niet goed geadresseerd...
Anoniem vanaf nu
1 jaar geleden
FAO official: EU shouldn’t sacrifice food output in sustainability’s name
Heel blij dat ook een voedingsmiddelen technoloog voortschrijdend inzicht toont ten aanzien raffinage van voedingsmiddelen. De...
Anoniem vanaf nu
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Gregor Christiaans Hartelijk dank voor de uitleg! En die huile noire ga ik zeker eens uitproberen. Bovenstaand stuk vond ik...
ellen-maureen colpa
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
#10 en #12 kwam nog dit stuk in het NRC tegen: Klimaat: de hoop verliezen is óók ontkenning van de realiteit . Je moet wel...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#41 Gert, andere kleine nuancering. De aanname dat het bij stoppende AMOC frisser gaat worden in Westeuropa is gebaseerd op het...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
Wie maakt de modellen voor wereldwijd tegelijk optredende misoogsten?
ellen-maureen colpa Hi Ellen, tja het is inderdaad niet altijd erg duidelijk wat ze nou bedoelen met de omschrijving op het...
Gregor Christiaans
1 jaar geleden
En wéér stijgen de olijfolieprijzen
Bestudeer dit dan maar eens.
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
Harvard vindt WHO ouderwets over vet
#38 Kleine nuancering: de golfstroom stopt niet, de amoc stopt waarschijnlijk. Veel eerder dan verwacht. Golfstroom is een...
Gert van der Hoek
1 jaar geleden
Wie maakt de modellen voor wereldwijd tegelijk optredende misoogsten?
Of zoals een bekende Nederlandse voedings prof zei bij zijn afscheid: We weten er in feite nog niets van af. Als je de...
james pott
1 jaar geleden
Ultrabewerkt voedsel op papier gezond, er is alleen geen bewijs
#10, een tijdje geleden waagde ik me aan een stukje over de rampenfilm die we iedere dag in het nieuws krijgen voorgeschoteld,...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
ps die jarenlange heftige superregens zou je ook kunnen beschouwen als self healing door de planeet.... als natuurkundig proces...
Frank Buurman
1 jaar geleden
Wie maakt de modellen voor wereldwijd tegelijk optredende misoogsten?
Timmerfrans met de boom. Een zoveelste weerzinwekkend voorbeeld van een op en top demagoog.
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Met kritiek op alarmistische klimaatuitspraken is het momenteel balanceren. Voor je het weet wordt je uitgemaakt voor...
ellen-maureen colpa
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Lijkt me prima om uit te proberen. Vergelijk een grote groep die eet zoals Van Boekel voorstelt, en een groep die het bij veelal...
Anno Nym
1 jaar geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
Gert, dat zou kunnen. Er is veel dat we denken te weten, maar niet weten. Maar er zijn de nodige onderzoekers die beweren dat je...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Hoe ik denk mag bekend zijn. Er is geen 1:1 relatie tussen processing (verwerking) en gezondheid (van producten).
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Ultrabewerkt voedsel op papier gezond, er is alleen geen bewijs
Een leuk toeval. Er is zojuist ook een studie uit over de NOVA-classificatie die laat zien dat die vooral gebaseerd is op...
Dick Veerman
1 jaar geleden
Ultrabewerkt voedsel op papier gezond, er is alleen geen bewijs
Redactie: geven jullie El Nino niet teveel gewicht?. Bijvoorbeeld: de simultane extreme hittegolven in o.a Noord-Amerika, Zuid...
Gert van der Hoek
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
#3 N: eerst een klein verhaaltje en dan 2 vragen aan jou. Duizenden klimaatwetenschappers doen al vele jaren allerlei soorten...
Gert van der Hoek
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Jur, als je verder zou hebben doorgeklikt dan had je mogelijk dit oordeel over de opgestelde impactanalyse gevonden (het is het...
Dick Veerman
1 jaar geleden
FAO official: EU shouldn’t sacrifice food output in sustainability’s name
"De Europese Commissie heeft onder Timmermans geweigerd een sociaal-economische impactanalyse van haar beleid te maken." Dit...
Jur Schuurman
1 jaar geleden
FAO official: EU shouldn’t sacrifice food output in sustainability’s name
Hoe zit het met de gasgestookte groentes van de glastuinbouw? Is dat duurzaam voedsel? Bij de glastuinbouw is biodiversiteit,...
Piet Hoogland
1 jaar geleden
Duurzaam voedsel is het tegendeel van de boer met z’n lompe tractor
GM, Gene Manipulation, de 'pink elephant'? Knappe jongen die olijfbomen resistent kan maken tegen megadroogtes en megahitte....
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
Olive oil crisis: could GM crops pose a solution?
#1 Wat is de hypothese van het onderliggende mechanisme?
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Harvard vindt WHO ouderwets over vet
Nadat de 46° hittegolf in de Levant een paar weken terug net bezig was vroeg een NOS reporter aan een erheen vertrekkende...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
“Government policies and economic incentives led to surplus production of cheap inputs to processed food industries that...
Joep Goossens
1 jaar geleden
Gezocht: voedselpoortwachters en choice editors
#4 Dick, als die forages leeg blijven, komen dan de 'camions citernes' en krijg je dan te horen van Christophe Béchu, de...
Frank Eric van der Meer
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
Die fabriek in Almere: - megalomaan - niet de technologie die de markt nodig heeft - niet ingericht op gekoelde producten -...
Wouter de Heij
1 jaar geleden
Snelle groei vleesvervangers is nu echt voorbij
Zie 3.3 lees tabel 2 % of total produced sewage sludge recycled to agricultural land Zoek Netherlands en zie dat dit 5-6% is...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
Duurzaam voedsel is het tegendeel van de boer met z’n lompe tractor
Terugkijkend op 40 jaar ervaring aan het ‘beleidsfront’ van een middelgrote gemeente ben ik tot de conclusie gekomen, dat...
Wout Veldstra
1 jaar geleden
Gezocht: voedselpoortwachters en choice editors
#39 1995 was het jaar inzake Rioolslib. Jopie, wellicht dat Theo wel soort van goed zit. Echter lijkt de 5-6% uit AWZI's te...
Jeroen van Buuren
1 jaar geleden
Duurzaam voedsel is het tegendeel van de boer met z’n lompe tractor
Men kan beter letten op het overmatig gebruik van linolzuur. Vooral in de vorm van de geraffineerde zaadoliën, de nog grotere...
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
Harvard vindt WHO ouderwets over vet
Albert Heijn was niet de enige begunstigde. Vomar en Dekamarkt profiteerden ook van Deens verdwijnen.
Theo Jonkhart
1 jaar geleden
Supermarktfusie brengt G'woon stapje dichterbij
Frank, ik ben al enkele weken in een warm Occitanie. Jij houdt meestal het Franse nieuws goed bij. Daar lees je Waarom er dit...
Dick Veerman
1 jaar geleden
VN-baas: tijd van 'global boiling' begonnen
‹ Vorige
240
241
242
243
244
Volgende ›