Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties
Wouter de Heij , methaan uit koeien en andere herkauwers deugt, want Mitloehner: omzet en en toevoeging. Methaan uit natte...
Jopie Duijnhouwer
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Ik ben uiteraard ook tegen een tegenstelling. Je ziet dat ik voldoende argumenten zie om ook aan reductie van emissies (van...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wouter, kosten/baten van adaptatie vs mitigatie: op welke tijd- en ruimtelijke schaal? Op kleine schaal en op korte termijn is...
Wouter v.d. Weijden
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
De Telegraaf pikte gisteren de verbijstering van GL/PvdA op over het 10 dagen geleden op Politico verschenen bericht over de...
Dick Veerman
2 maanden geleden
Verrechtsend Europa houdt niet van Nederlandse boeren
Frank #38 , ik denk dat de wetenschap en groene politici inderdaad een te strenge correlatie leggen tussen CO2 en klimaat (en...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
#4 De merken kunnen nog veel verdienen door: a) extreme schaalgrootte ** b) veelal een categorie van 'lekker' Dan de clusters,...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
Twee reacties: 1- zorgverzekeraars die piepen op farmaceutische bedrijven, zouden zelf maar eens aan (kostbare) R&D moeten gaan...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Ozempic is een ingewikkeld ethisch vraagstuk geworden
#41 Peter, ik probeer het te begrijpen. Zeg jij: 1) dat je eerst aan menselijkheid moet werken, en de medemens moet helpen die...
Frank Eric van der Meer
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Jaap Seidell, renger witkamp en Hanno Pijl, hoe kijken jullie aan tegen de reactie van de woordvoerder van de minister en de...
Dick Veerman
2 maanden geleden
Ozempic is een ingewikkeld ethisch vraagstuk geworden
Ik denk het wel, Wouter, als we de huidige zondvloeden, hittegolven, aardverschuivingen, sprinkhanenplagen of laten we zeggen,...
Peter Jens
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wouter, #5, ik weet nog zo net niet of Serge Hercberg de doelpalen verschuift. Misschien ken ik hem inmiddels persoonlijk te...
Dick Veerman
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
Wouter #36, link werkte nu wel en het schema van Sandra Phlippen lijkt me redelijk, hoewel ik het eerlijk gezegd niet zo goed...
Wouter v.d. Weijden
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Joep, je vergelijkt je kaas(D) met jam, soja- en pindakaas die alledrie A hebben. Ik heb het niet over rosbief of vegetarische...
Astrid Spijkers
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
Allemansvriendjes zijn het nooit, avontuurlijk is het wel. En het kàn inderdaad een genot zijn. Blije wijn ken ik. In Rotterdam...
Mark Soetman
2 maanden geleden
Waarom er geen vieze wijn meer is en wijnmakers daar liever niet over praten
Nephaar, neporgasmes en nepvlees: nooit aan beginnen. Als je ultrabewerkt voedsel met kunstmatige ingrediënten zoals...
Theo Jonkhart
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
Mark Soetman, ze kunnen héél afwijkend smaken. Eens. Maar voor wie van avontuur houdt, is dat juist spannend. Voor wie graag...
Cécile Janssen
2 maanden geleden
Waarom er geen vieze wijn meer is en wijnmakers daar liever niet over praten
Mazzeltje voor veganaten: micro-organismen zijn geen dieren.
Nico Gerrits
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
#130 Beste René, help me even: welke vraag bij Reinder heb ik gemist? Dan zal ik er op ingaan.
Geert-Jan van der Burgt
2 maanden geleden
Hoezo mest nodig?
Frank Eric van der Meer Ik wóón in die Voerstreek, en de Berwinne waar ik op uitkijk was vannacht een brullende rivier en mijn...
Peter Jens
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
#32 Peter, sorry hoor, maar kan ik jouw reactie zo lezen?: Na mij de gladiolen, ik zit mijn tijd wel uit, heb genoeg geld, en...
Frank Eric van der Meer
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Inderdaad 100% netto nul uitstoot zal waarschijnlijk niet lukken, en is wellicht ook niet nodig? Inderdaad zijn de kosten hoog...
Gerard van Rootselaar
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
https://midden.life/2023/08/14/thoughts-and-acts-are-what-create-the-value-of-a-person/ Link doet het nu wel.
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wouter, ik krijg deze link niet open.
Wouter v.d. Weijden
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wouter, voor de niet bestaande partij MIDDEN is dit het standpunt voor energiesysteem, wat denk je daar van?
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Hoe krijgen we die ongezonde overal gepromote halfwarme, crunch verloren, pizza's - tot en met vele Hollywood films - de deur...
Frank Buurman
2 maanden geleden
Hoe maak je een vette pizzadoos recyclebaar?
Wouter #29 die elektrische boiler staat op de verlanglijst. Eigenlijk geen ‘duurzaam’ systeem - de COP is immer dik 1 - maar...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wijting is een vergeten vis... de meeste kibbeling aanbieders richten zich inmiddels op anderen. Op de markt hier €6 de kilo....
Frank Buurman
2 maanden geleden
Plotseling geen tekort aan Noordzeegarnalen meer
Astrid #4 , Hoezo omdat het plantaardige varianten zijn? Het knalrode rosbief is ook A. Terwijl de vegetarische kipstukjes C...
Joep Goossens
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
Heer Hercberg verandert de spelregels. Of hij heeft ze bij herhaling eerder verkeerd uitgelegd. Geen categorieen! Of toch wel...
Wouter Klootwijk
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
Fijn artikel! Ik vraag me daarbij af: Wat maakt dat mij de hele energietransitie-; greenhouse gas-; zon en windenergie-;...
Peter Jens
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wouter, je hebt uiteraard gelijk. Maar dit dossier is groot en complex, ik doe al vanaf halverwege mijn studie mijn best om de...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Cécile Janssen , de Vins Naturels kennen een aantal keerzijden. Ten eerste is de kans op mislukking in alle fasen van teelt en...
Mark Soetman
2 maanden geleden
Waarom er geen vieze wijn meer is en wijnmakers daar liever niet over praten
Wouter v.d. Weijden , je mag niet verwachten dat Theo Jonkhart zijn bijdrages onderbouwt. Dan zoeken we het toch zelf uit?...
Jopie Duijnhouwer
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Wouter #28, ik heb wel eens een overtuigender betoog van je gelezen. Ik volg je even op de voet: "... Ik denk dat onze...
Wouter v.d. Weijden
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Ja maar Joep, die score A komt omdat het plantaardige varianten zijn, daar moeten we toch naartoe met z'n allen, plantaardig...
Astrid Spijkers
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
Wouter, dank voor je - ondanks je eerste 2 zinnen - heel uitgebreide antwoord. Ik denk dat je een punt hebt: de competenties...
Dick Veerman
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
Wouter, ik hoop niet dat ik gezegd heb dat jij hebt gezegd dat je net-zero wil. :-) Dan de baten. Eerst maar voor huishoudens....
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
.....maar is het meest zinvol voor vergelijkbare producten (bijvoorbeeld broodbeleg)...... Ondanks de nutriscore D, doe ik toch...
Joep Goossens
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
#128 ik versta hem heel goed Dick; het is wensdenken en dat blijkt uit zijn eigen data maar ook uit de praktijk bij o.a....
René de jong
2 maanden geleden
Hoezo mest nodig?
Langzaam worden de problemen met de impliciete aannames rond Nutri-score duidelijk. De vergelijking van Ristorante pizza en...
Dennis Zeilstra
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
Wouter, ik heb toch niet gezegd dat net-zero haalbaar is in 2050? Ik twijfel daar zelf ook aan. Heb alleen gevraagd om een...
Wouter v.d. Weijden
2 maanden geleden
Die grote energietransitie kan helemaal niet
Daar zou eigenlijk een stukje over geschreven moeten worden. Misschien wil ik dat wel doen. En mijn stille boodschap is niet...
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
En dan ook niet te vergeten dat de Co2/ csrd wetgeving aan het door sijpelen is van boven naar beneden in de agro keten. Dit...
Douwe de Jong
2 maanden geleden
Waterkwaliteit: het ongeluk waar Nederland ook onder rechts knalhard op afstevent
Wouter, je geeft een 'stille boodschap' met de zin: het gaat een groot effect hebben op het Food Valley complex. Zou je die...
Dick Veerman
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
Een mooie stukje a) marketing en b) illustratie dat Unilever het lastig heeft met R&D. Eerst maar even dat argument marketing....
Wouter de Heij
2 maanden geleden
Vegetarische Slager gaat burgers vegan maken met precisiefermentatie
#127 De laatste alinea van Reinder (#123) gaat over schroot vanuit de voedingsmiddelenindustrie. Wat gaan we daarmee doen?...
Geert-Jan van der Burgt
2 maanden geleden
Hoezo mest nodig?
Vergelijkt 'de consument' ook werkelijk? Ikzelf iig niet. Het heeft zelfs een tijd geduurd eer ik die stoplichten op...
Astrid Spijkers
2 maanden geleden
Nutri-Score heeft geen 'categorieën' nodig
René, jij zoekt je legitimatie in de bestaande wereld. Daarom vind je het geen antwoord. Geert-Jan doet een gedachtenexperiment...
Dick Veerman
2 maanden geleden
Hoezo mest nodig?
#126 dat is geen antwoord op de vraag van Reinder
René de jong
2 maanden geleden
Hoezo mest nodig?
#123 Terechte vraag, waarom we de verliezen van stikstof vooral toerekenen aan de veehouderij terwijl die deels reststromen...
Geert-Jan van der Burgt
2 maanden geleden
Hoezo mest nodig?
‹ Vorige
39
40
41
42
43
Volgende ›