Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Robert Hoenselaar
Dennis, zeer terechte kritiek. Er is slechts 1 analyse gedaan waar daadwerkelijk is gepoogd te kijken naar het effect op...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Dick, het rapport waar ik de gegevens over verzadigd vet en overlijden door coronaire hartziekten uithaalde, gaf geen informatie...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Het geniale aan dit filmpje is dat je nauwelijks hoeft te overdrijven. Je vertelt het verhaal alleen uit een bepaalde...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Hoe verkoop je gentech als '100% natuurlijk'?
@Joep, Nog complexer wordt het wanneer we de constatering van Kris Gunnars hierbij betrekken: "In Europa blijkt het risico op...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Buiten een paar goede nuances, rammelt er ook het een en ander aan dit verhaal. Enkele citaten met mijn reactie erop. "We weten...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Guido, "Dat is toch niet waar? Zie bijvoorbeeld hier en NuSi.org heeft nu 3 vervolgonderzoeken (eindelijk eens een keer....
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Vet versus suiker: het tweelingexperiment
@Jaap #11, "Interessant is hoe verschillend er gereageerd wordt op onderzoeksopzetten afhankelijk van de vraagstelling en...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Vet versus suiker: het tweelingexperiment
Richard, Hij doet tientallen uitspraken. Over welke uitspraak wil je weten wat ik ervan vind? Een relevant citaat van Muskiet...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter Voshol, Inhoudelijk kan ik op al je punten ingaan #100. Dan leest niemand meer mee en kun je net zo goed met elkaar gaan...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter Voshol, "Helemaal eens Richard. Door dingen 'uit te sluiten' omdat je het niet 100% zeker kan weten mis je het volledige...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Richard, "En natuurlijk levert dat meer potentiële variabelen op met toename van complexiteit, maar dat mag toch nooit de...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Huib # 80, Ik denk dat je heel valide punten maakt die van toegevoegde waarde zijn voor het vraagstuk. Over het Harvard-JAMA...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Richard #78, Mijn motivatie om dicht bij epidemiologisch onderzoek te blijven is vooral omdat ik denk dat we niets beters...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
@Guido, "En goed lezen is een kunst: Huib Stam noch ik hebben beweerd dat de suikerinname is toegenomen. Wel moeten we van jou...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
@Richard, "Werkelijk Robert, geloof je nu echt dat 1960 of 1990 iets uitmaakt in het licht van mijn opmerkingen?" Daarnet had...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
@Peter van Leusden, " ik denk dat (wellicht met uitzondering van Robert) vrijwel niemand in dit draadje denkt dat suiker geen...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Richard, wat mij betreft niet. De discussie ging die kant op omdat er op dat vlak wat mij betreft enkele onjuiste aannames...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
@Peter Voshol, Je hebt gelijk: Ik mag niet verwachten dat mensen hun bronnen kant en klaar op een kladblaadje klaar hebben...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
@Guido, wie zegt hier dat data over suikerinname een ultiem bewijs geeft? Het heeft echter zeker een functie. De FAO geeft...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter van Leusden, bedankt voor je input. Ik ga er zolang vanuit dat jouw gegevens ook kloppen. Onze cijfers hebben dezelfde...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Eerst even een algemene opmerking: zien we hoe snel dit onderwerp stilvalt zodra wordt gevraag om concrete cijfers of om...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter, waarom zou ik er niet aan mogen twijfelen dat onze suiker consumptie de afgelopen decennia "zou zijn gestegen"? Als...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter, wat is in deze discussie volgens jou dan de uitkomstmaat die gelijk staat aan de hersenscan in je voorbeeld? Guido, daar...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Huib, je doet uitspraken over de wereldwijde stijging van suiker enerzijds en de wereldwijde toename van chronische ziekten...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
@Peter, Ik zou niet weten waar ik moet beginnen. Bij het punt dat cohort onderzoek geen ongunstig effect van suiker op het...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Relevant punt:leven mensen met een hoog cholesterol korter dan mensen met een normaal cholesterol?
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Ik zie nu allerlei stellingen voorbij komen over suiker. Vreemd genoeg merk ik bij niemand twijfels op of die stellingen wel...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Dick, dat is waar. In het soort onderzoek waar Guido naar verwijst, is gekeken naar de wereldwijde consumptie van suiker....
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Guido, blijkbaar mag deze grafiek bewijzen in welke mate suiker het risico op diabetes verhoogt: In het midden van de X-as...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter, zeker waar! Een hint voor meer onderzoek. Als je zoekt naar effecten van suikers op bepaalde bloedwaarden val je niet met...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Jaap, uiteraard heb je gelijk over een grotere kans op een statistisch minimaal effect in grotere onderzoeksgroepen vanwege de...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Jaap, gelukkig had je toegang tot de full text. Dit is een mooi voorbeeld van de wijze waarop media net iets te vaak omgaan met...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter, het onderzoek is gedaan in een vrij kleine populatie. In kleine populaties is er altijd een grotere kans dat je een...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Ik zie op dit moment geen aanwijzingen dat toegevoegde suikers een bijdrage kunnen leveren aan onze gezondheid. Maar wat...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Peter Roozemaal, gelukkig mag iedereen voor zichzelf uitmaken wat hij eet. We kunnen echter alleen een "bewuste" keuze maken...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Hoenselaar: geen bewijs voor schadelijkheid tarwe
Peter, er komt een vervolg op waarin ik de correlaties aangeef tussen per capita tarwe consumptie en de landelijke incidentie...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Hoenselaar: geen bewijs voor schadelijkheid tarwe
Hans & Arend, volgens mij is er inderdaad geen bewijs dat tarwe ongezond is. In die zin is de titel gerechtvaardigd. Het...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Hoenselaar: geen bewijs voor schadelijkheid tarwe
Peter, goed punt de wijze berichtgeving aan te voeren. Ik denk dat je voorbeeldtitels meer recht doen aan de inhoud. Vooral...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Hoenselaar: geen bewijs voor schadelijkheid tarwe
Wat mij betreft, heeft Ernesto het al duidelijk genoeg verwoord: "Ik vind dat als je voeding geneeskundige kwaliteiten gaat...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Ga jij de paarse tomaat kopen?
De concrete invulling verschilt misschien, maar ik denk dat veel lezers graag willen dat er aangepaste voedingsadviezen komen....
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Dennis, zeker mee eens: een kritische, analytische denkwijze is niet voorbehouden aan mensen met beroep of opleiding X.
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Dick #64, Ik denk dat je het potentiële effect van voeding onderschat. Ik durf bijvoorbeeld de stelling in te nemen dat je met...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Dick, ik denk dat veel wetenschappers een voorbeeld kunnen nemen aan Jaap Seidell die actief twittert, een FB account heeft en...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Dick, de balans tussen wetenschappelijke relevantie is moeilijk te vatten, inderdaad. Volgens mij is de gemiddelde mens niet...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
@Dick #49, Wat mij betreft wel. Geen idee of het publiek het belangrijk vindt te weten wanneer wetenschap zinvol is. Mogelijk...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Helemaal eens met Mariet en Dick: bepaalde autoriteiten hebben het wantrouwen zelf in de hand gewerkt. Laat ze maar merken dat...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Het hoort nu eenmaal bij de tijdsgeest dat mensen minder snel vertrouwen hebben in autoriteit. Het laatste decennium worden we...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Ik ben het met dhr. Brouns eens dat het onmogelijk is om op basis van een schriftelijke cursus van een paar maanden...
Robert Hoenselaar
10 jaar geleden
Professor Brouns: vertrouw alleen de voedingswetenschap
Verdorie, ik zie inderdaad dat Peter me al voor was. Het zag er trouwens onsmakelijk uit op basis van de ingrediëntenlijst.
Robert Hoenselaar
11 jaar geleden
Dit is een echt eerlijk etiket
Dick, het bennen bosbessen ;) Krijg ik nou een prijs?
Robert Hoenselaar
11 jaar geleden
Dit is een echt eerlijk etiket
‹ Vorige
6
7
8
9
10
Volgende ›