Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Sander Koning Labadie
Die zijn vooral slecht voor de melkveehouder
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Zuren in drankjes slecht voor gebit
Als je dan toch de zeeën leeg vist.. En er is meteen ook een oplossing voor al die 'vervelende' bijvangst. Al kunnen die...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Vis voor wie alleen maar worst lust
Ach, alle verkopers doet dezelfde trucjes: iets in de ogen van de consument meer waard maken. KvW doet ook al jaren hetzelfde...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
'Nederland eet veilig maar wordt belazerd'
Wauw... Als de pit er niet makkelijk uitkomt is de avocado niet rijp genoeg... Ander puntje. Als je een halve avocado...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Artsen vinden avocado's zonder veiligheidslabel te gevaarlijk
@Joep, die hoeveelheden worden goed gecontroleerd. E250 mag je niet puur toevoegen(en dus ook niet als fabrikant in huis hebben)...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Rosanne zingt de lof van E-nummers
Blijkbaar werkt het precies andersom bij mij. Bij menig restaurant heb ik een glas cola teruggestuurd als ik Pepsi...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Waarom we Pepsi lekkerder vinden dan Coca-Cola
Drie weken stilte. Nu ben ik zeer benieuwd!
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Drie weken dicht tegen de gekte
Dick, dat is eigenlijk ook precies waarom ik moeite heb met productherformulering. Eigenlijk is het de mensen 'dom' houden:...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
foodwatch tegen zelfregulering 'suiker strooiende voedingsindustrie'
Waarom stoppen voedselproducenten zoetstoffen in bewerkte producten? Die vraag wordt te weinig gesteld en het antwoord te weinig...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
foodwatch tegen zelfregulering 'suiker strooiende voedingsindustrie'
IJsbrand, met herkomstetikettering alleen ben je er niet. In het gemiddelde half om half gehakt van elke NL supermarkt zit vlees...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Paardenvleesaffaire mondt uit in fors precedent
Hans #6 bedrijven willen dat om een gelijk speelveld te krijgen. Ze zijn denk ik bang om al eerste te innoveren op de...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Voedselflop
Dennis, Het ene uiterste is een blanco/grijze verpakking met eventueel wat doorzichtige kijkvensters met een titel 'macaroni'....
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Dat is precies wat ik bedoel Dennis. Wat bedoelde jij dan met dat de voedselproducenten 'daar' anders over denken?
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Verse tonijn in Frankrijk? Knap, of bedoel je ontdooid? Verse vis is natuurlijk iets wezenlijk anders dan blikvoer. Om blikvoer...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Sytske e-nummers zijn altijd groen. Dat is het idee van een e-nummer. Ik daag je uit om de wetenschappelijke onderbouwing van de...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Nou Sytske, je wordt dus op je wenken bediend. Aan precies die eisen voldoen alle levensmiddelenproducenten, behalve een paar...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Dennis, Dat is meteen een soort spanningsveld waarmee je eindigt. Etiketten zijn misschien juist te 'factual. Voor veel lezers...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Iets meer kennis van voedsel in brede zin is wel handig bij de burger. Zo kun je suikers ook uit de voedingswaarde halen, dan...
Sander Koning Labadie
7 jaar geleden
Het voedseletiket als leidraad
Dat is het interessante: Het onderscheid tussen het natuurlijke en het niet-natuurlijke bestaat alleen in de hoofden van de...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
'Early feeding', het dooierzakje weggejorist
Kleine filosofische invalshoek: Als een bever een dam bouwt en daarmee een rivier omleidt, is dat dan natuurlijk? Sinds wanneer...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
'Early feeding', het dooierzakje weggejorist
Het artikel begon zo leuk, een typisch geval van innovatie die botst tegen bestaande structuren. Maar dan lees ik: 100% wijn,...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Blauwe wijn bestaat niet, zegt Spanje
Hoeveel procent van de vrouwen of mannen moeten dus geholpen worden met een 'knipje'? Want inderdaad: de mens is de aarde een...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Vervuilende vruchtbaarheid
Zandvliet ligt onder eigen merk in de supermarkt, baconspecialist Zandbergen en Stegeman ook, Kroon natuurlijk en veel merken...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
'Geen smaakverschil tussen A-merk en huismerk'
Voor de vleeswaren geldt dat er een behoorlijk mix is van A-merk leveranciers (Stegeman, Zandvliet) en pure private label...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
'Geen smaakverschil tussen A-merk en huismerk'
Voor dierlijke producten is het inderdaad makkelijk te herleiden. Kijk op het EG nummer op de verpakking en je weet waar de melk...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
'Geen smaakverschil tussen A-merk en huismerk'
Mooie reactie over die race to the bottom Pieter, duim van mij. Toch vind ik het een beetje raar. Ik meen namelijk wel verschil...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
'Geen smaakverschil tussen A-merk en huismerk'
Ik ruik het bij mezelf na 20 minuten. Ook bij mijn dochter van vijf als ze naar de wc is geweest. Zowel bij groene als witte...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Ruik jij asperges in je urine?
En voor welke referentie wordt er gekozen? Portie? Portiegrootte van 10g/20g/25g 100ml? Of toch een consumptie-eenheid? En wat...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Tabel voedingswaarde verplicht in hele EU
Marc, Misschien zijn het juist die veehouders die uit angst voor een trend zo vaak veganisme googlen..
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Google legt echte foodtrends bloot
Genetisch defect? Je bent dus 'stuk' als je koriander lekker vindt? Ik vind mijn mutatie wel fijn. Koriander is heerlijk.
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Genot koriander lijkt genetisch defect
Conclusie: Supermarktinkopers zijn strenger voor hun leveranciers dan consumenten voor hun (ambachtelijke) bakker?...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Brood van ambachtelijke bakkers 'bremzout'
@Theo, het paardenvleesschandaal had een voedselveiligheidsaspect. Daarom trad de NVWA op. Als ik gewone aardappels verkoop als...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Waar leg je de lijn tussen fraude, marketing, bewust geknoei en voedselintegriteit ? En waar ligt de verantwoordelijkheid van...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Fraude bestaat niet als zodanig in het recht. Oplichting en valsheid in geschrifte wel. Rundvleesboullion is geen van beide. Het...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Theo, hoezo NVWA? Voedselfraude is ten eerste een privaatrechtelijk probleem. Als je geflest wordt door een autogarage ga je...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Helemaal eens Joep. Dit maggiblokjes-voorbeeld kan hooguit als misleiding opgevat worden. Bij de echte fraudes is er ook nog...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Ik heb geen idee. Je zou je oven op 102-105 graden kunnen zetten. 100 gram bouillonblok in de oven zetten, na een uurtje of twee...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Nee, natuurlijk is dat geen fraude. Ten eerste, het is geen blokje gemáákt van bouillon, het is een blokje om (op een goedkope...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
De 12 meest fraudegevoelige levensmiddelen
Ik vind het inderdaad heerlijk om eens in een taxi te rijden ja. Kan ik optimaal van een avondje uit genieten.
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
#foodtrust - over al dat gedoe over eten
Frank, we zijn wel mooi bezig met al dat gedoe over eten.. Leuke (schijn)tegenstelling ook. Zelf 25uur per dag bezig zijn met...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
#foodtrust - over al dat gedoe over eten
Frank, met al dat gedoe leef je straks korter door stressfactoren en compulsief met de 'juiste' voeding bezig te zijn, dan je...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
#foodtrust - over al dat gedoe over eten
Vooral geen holistische aanpak proberen... Een timmerman mag ook niets adviseren over het soort metaal spijker, dat is voor de...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Chirurg mag geen voedingsadvies meer geven
Simpel, personal nutrition.
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
#foodtrust - over al dat gedoe over eten
Ik krijg inderdaad wel eens vragen cq klachten van consumenten over de kwaliteit van vlees. Als ik dan vraag of het ingevroren...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Ontdooien en herinvriezen maakt papperig
Harry, de meeste koffieboeren zetten er wel 100% arabica op als dat zo is. Dus als dat er niet op staat weet je genoeg. Of staat...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Europarlementariërs tegen vlees-namen voor vegavlees
Zowel de vraag waarom nepvlees vlees moeten heten van de producenten en hun consumenten, als het Italiaanse gezever om dat (voor...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Europarlementariërs tegen vlees-namen voor vegavlees
Jan Peter, Om het nog complexer te maken: We hebben het hier op foodlog ook wel eens over het aanbod van eten, overal waar je...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Is houdbaar 'meuk' en vers gezond of hebben we een ander vraagstuk?
Eens met Adriaan, de kwestie is, denk ik, kort samengevat: hebben we een beeld bij korte termijn veiligheid en lange termijn...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Is houdbaar 'meuk' en vers gezond of hebben we een ander vraagstuk?
Ik heb dichtbij productherfomulering gestaan, en het is precies waar de paradox over gaat: een niet zo gezond product iets...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
Is houdbaar 'meuk' en vers gezond of hebben we een ander vraagstuk?
'Overigens raken teksten(...) kant nog wal' Hoezo? Ik geef geen onwaarheden aan. De context waarin ik dat bedoel is omdat het zo...
Sander Koning Labadie
8 jaar geleden
#foodtrust - over al dat gedoe over eten
‹ Vorige
9
10
11
12
13
Volgende ›