Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wicher T. Koetsier
Fred, die uitnodiging neem ik graag aan. Volgens jouw definitie van zelfbenoemde deskundigen hoor ik daar ook bij. Ik heb zelfs...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
'Voedingswetenschap moet meer tegengeluid laten horen'
Ester, ik heb zelf ooit een experiment gedaan met verzadigd vet. Na de uitzending van Kassa Groen, waarin Brecht van Hulten een...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Welke vetten moet je mijden?
Reactie op de laatste bijdragen: Verzadiging van onverzadigde vetzuren kan op twee manieren: met H2 op een nikkel katalysator...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Welke vetten moet je mijden?
Dick, dat zou ik niet durven beweren. En al helemaal niet indien het juist is wat je schrijft, nl "Ze heeft zich haar leven...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Nu pro-vet officieel wordt, trekt Marion Nestle aan de zenuweindjes
Dick, eind 50-jaren heeft de FDA al verboden te claimen dat meervoudig onverzadigde vetten gezondheids voordelen bieden; in de...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Nu pro-vet officieel wordt, trekt Marion Nestle aan de zenuweindjes
Frank, ik ben in 2001 met pensioen gegaan en heb daarom dit artikel gemist. Je praat nu over hoeveelheden beneden de 0,1 mg per...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Olijfolieverkoper wil EFSA-aanbeveling voor olie
Dick, ik kocht verleden jaar in Bilbao een fles Carbonell extra vergine olijfolie. Het etiket vermelde dat deze olijfolie van de...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Olijfolieverkoper wil EFSA-aanbeveling voor olie
Deze oude chinezen wisten 1000 jaar geleden al dat het eten van gojibessen zeer goed was voor de gezondheid van onze ogen. Nu de...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
Paulien, U als bioloog/natuurgeneeskundige weet dat in de meeste cosmetische producten zgn parabenen verwerkt zijn. Dit geldt...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
'Kinderen hoger opgeleiden lijden onder gezondheidshypes'
#Ralph Moorman. Keurige en nette reactie. Het is Mw Linda de Mol die juist vrouwen wil laten geloven dat producten zoals...
Wicher T. Koetsier
9 jaar geleden
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
Huib, foei toch. Het was in de 50-tiger jaren dat ik net met de hakken over de sloot voor het vak nederlands mijn HBS-B examen...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
AGEs in je eten - een onderschatte bedreiging?
Frank, mee eens. Kweekzalm wordt gevoed met visolie, en visolie kan naast kwik ook nog eens cadmium en arseen bevatten. Heb ik...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
AGEs in je eten - een onderschatte bedreiging?
Huib, met deze reactie ben ik het helemaal eens. Ik vind de bijdrage van Hanny een zeer waardevolle bijdrage. Ik houd mijzelf...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
AGEs in je eten - een onderschatte bedreiging?
Ik kom net uit Brazilië en heb het begin van deze discussie gemist, maar ik zou toch wel iets willen zeggen over de zgn...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Superfoods met liefde
Peter, ik wil wel even invallen voor Guido. Ik ben het altijd eens geweest met Guido's standpunt ten aanzien van het gebruik...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
"Meer hart- en vaatziekten in landen met lage consumptie dierlijk vet"
Het belangrijkste advies zou moeten zijn; 1. eet meer groente en gebruik hierbij altijd tenminste 3 % extra vergine olijfolie....
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
De achterstandswijken moeten aan de groente - maar hoe?
Frank, het klopt dat voor astaxanthine ook door sommige instituten is gevonden dat het een positief effect heeft op de...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Ook Diabetes Fonds tegen 'superfoods'
#7 Peter, wetenschappers hebben geanalyseerd dat de gele vlek in ons oog rijk is aan de twee stoffen luteïne en zeaxanthine....
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Ook Diabetes Fonds tegen 'superfoods'
#1 Peter, het Voedingscentrum is een buitengewoon onprofessionele organisatie, die uitgaat van standpunten die in de literatuur...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Ook Diabetes Fonds tegen 'superfoods'
En THE LANCET van vandaag: kopieer:...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Het onderzoek waarnaar verwezen wordt heeft geen enkele correlatie met de potentiele ongezondheidsaspecten die aan een teveel...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Terug naar het stuk van Peter en Frank, Er staat over de verhouding n6/n3 het volgende: "Er is tot op heden echter nog altijd...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Ik heb enige tijd geleden deze uitzending gezien en ik heb mij eraan gestoord dat de keuringsdienst van Waarden niet is...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Joep, Bedankt voor je antwoord. Ik koop mijn olijfolie bij de firma La Vialla in Italië. Een meer dan uitstekende firma, die...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Ik ben inmiddels toe aan een tweede vraag die betrekking heeft op één door Unilever geproduceerde producten, namelijk het...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Buiten gewoon goed idee om eens een bezoek aan een erkend wetenschapper te brengen en met hem de verschillende vragen te...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Vetten- en cholesterolkenner Peter Zock: ‘Ik eet rustig een eitje’
Cornelis, ik heb in 1964 drie maanden in La Spezia gewerkt en daar een lezing over het Mediterrane leefwijze gevolgd. Het...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Ik zou graag met een aantal vragen over voeding willen beginnen: 1. In welke landen vindt je de families met de meeste...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Dennis, een bedrijf als Unilever verkoopt een product pas goed indien de meerderheid van de consumenten het product om welke...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
@ Martin 42 Sorry, dat ik niet sneller antwoordde. Veel discussies gaan over de vraag of er voor de ontwikkeling van...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Dick, ik ken deze drie heren die bij Mw Enig op bezoek zijn geweest niet. Ik lees haar verhaal en ik ken de situatie van eind...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
In 1965 bestond er bij huisartsen een brede wetenschappelijke consensus: roken schaadt onze gezondheid niet. Deze consensus is...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Dick, ik ben er 100,5 % van overtuigd dat er binnen Unilever niemand is die ons stiekem wil vergiftigen. De wetenschappers...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Dick, ik denk dat jij je volkomen vergist, indien je meent dat bij de beantwoording van het probleem zoals dit is door Ger...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Het heeft mij altijd verbaasd dat het merendeel van de hoogleraren voedingsonderzoekers deze toelichting niet onderschrijven....
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Hoezo ‘Nationale Cholesterol Test’?
Ga naar de website van het IDF, daar vindt je o.a. de diabetis atlas : klik hier en hier kun je ook alles vinden over het...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Marcus: "De laatste zin is nieuw voor mij; Dat onverzadigde plantaardige vetten volgens opkomende gezondheidstheorieën...
Wicher T. Koetsier
10 jaar geleden
Suiker - het nieuwe vet?
Riny, we hebben bij Unilever ooit eens een lekkende koeling in een vrachtwagen gehad en toen kwam er inderdaad nitraat in het...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Antibioticaresistentie: wie is schuldig?
Afgelopen zaterdag stond er een interessante ingezonden brief in de NRC. Koperoppervlakken doden bacterieën. Indien dus alle...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Antibioticaresistentie: wie is schuldig?
Peter, ik heb inderdaad dit lijntje niet in zijn geheel gevolgd en ik zal deze video ook eens bekijken. Overigens is in een...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
'Slag tegen diabetes is verloren'
Het lijkt mij niet dat overgewicht de feitelijke oorzaak is van diabetis type 2. Er zijn teveel mensen zonder overgewicht en die...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
'Slag tegen diabetes is verloren'
Liesbeth, helemaal mee eens. Ik wacht ook nog steeds op de door jouw genoemde reacties. Ik heb dan ook een paar klompen gekocht...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Voedingscentrum wil wetenschap op je brood
Frank, bedankt voor je antwoord
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Vitamines: noodzakelijk, nuttig of nergens voor nodig?
Frank, weet jij soms of ook de cocosproducten die uit Brazilië komen zeer rijk zijn aan selenium. Ik heb namelijk ooit eens...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Vitamines: noodzakelijk, nuttig of nergens voor nodig?
Dick, ik heb 4 jaar geleden uitvoerig onderzoek gedaan naar de eigenschappen van de gojibes. Dit was nog in de tijd dat ik als...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Culinair ontdekt: Goji
Theo, het is mij ook wel eens gebeurd, dat de informatie die beschikbaar is duidelijke fouten bevat, maar je opmerking dat in...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Vitamines: noodzakelijk, nuttig of nergens voor nodig?
Frank, je hebt gelijk. Het geldt zeker niet voor alle medicijnen en ook niet voor alle supplementen, maar Tulleken had hierover...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Vitamines: noodzakelijk, nuttig of nergens voor nodig?
Deze bijdrage is weer geschreven door een journalist met een interessante naam en uiterlijk, maar die absoluut niet begrijpt...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Culinair ontdekt: Goji
Guido, ik ben het met je redenering helemaal eens. Wetenschappelijk gezien volkomen juist.
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Cardioloog zet angst voor verzadigd vet bij het oud vuil
De waarschuwing van Chris van Tulleken vindt ik slecht onderbouwd om twee redenen: 1. Hij haalt bijzondere gevallen aan om...
Wicher T. Koetsier
11 jaar geleden
Vitamines: noodzakelijk, nuttig of nergens voor nodig?
‹ Vorige
8
9
10
11
12
Volgende ›