Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Dirk Zavel
Bij zo'n vergelijk mag je natuurlijk niet huidig gangbaar NLs met huidig bio in NL vergelijken Wouter, want huidig bio levert...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
Louise Fresco spreekt van een factor 6, dus 6x zoveel land nodig bij puur bio, en is daar hard over aangevallen. Ik denk dat ze...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
Henk Breman mag dan wel zeggen erg boos te worden om dat bio-frame, het is nog wachten hier op een reactie. Rond 1995 werd de...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
Gisteren op EEN de film Out of Africa weer gezien, wie nog meer? Met wat daar ooit begon (eeuw geleden) zitten we nu eigenlijk...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
Ja Wiebren, jammer van dat doodbloeden, dat zou niet moeten eigenlijk, want een samenvatting of cherrypicking of sound ideas...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Nederlandse melkboer krijgt Dijksma's billenkoek van Van Dam
Het is altijd gecompliceerder dan je denkt Dick, en toch niet moeilijk als je ter plekke een aantal jaren meedraait, vroeger...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
Ooit,lang geleden, was ik betrokken bij de opstelling van voorlichtingsadviezen voor bonenteelt in Kenia, de boodschap was (net...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
Beste Nick: en kokosvezel wordt door AH als grondje bij de moestuinpakketjes gestopt, leerde ik gisteren van Simone.
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kokos (2)
Nick: het geldt ook niet zozeer voor de wetenschapper en de journalist, maar voor de gewone consument, en kinderen bijv. Laatst...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwartzuur
Proefje dat ik in Afrika op proefveld ooit deed: de locale mais zonder kunstmest op tijd planten, inboeten, wieden en oogsten,...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Ik word boos als biologisch duurzaam en een oplossing wordt genoemd'
@Jarno en Agnes: maak je niet druk, al die subsidies zijn maar een begin, men (de wereldburger)voelt ergens aan zijn theewater...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Lokaal-trend in EU splijt de Europese landbouwunie
@Simone: bedankt voor de info,ja, jij vindt dat natuurlijk weer heel gewoon, maar ik niet dus, ik ben blij dat ik het weet als...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
Aardappel heeft de industrialisatie en goedkope massaproduktie mogelijk gemaakt waar wij nu nog onze welvaart aan te danken...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
China vindt aardappel een graanvervanger
@Simone: nu hier toch een en ander ontrafeld wordt, de potjes zijn dus van houtvezel, maar dat oranjebruine ronde blokje dat je...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
Nog iets over de twee typen moestuintje: dat van AH en de virtuele potager in Frankrijk. Als het om therapie en bezigheid gaat...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
Dank Dick voor vertaling, ik bedoel hier natuurlijk dat het lang niet altijd goed is om achter de schermen te kijken, niet bij...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwartzuur
De Chinezen rouwen niet om het verdwijnen van hele boerendorpen of klassieke stadswijken met fraaie voorportalen en...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Lokaal-trend in EU splijt de Europese landbouwunie
Ik sneed vroeger wel eens sla voor een tuinder, om 4 uur op en doorwerken, pas de volgende dag kreeg die tuinder dan te horen of...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Lokaal-trend in EU splijt de Europese landbouwunie
Bij zulke heerlijkheden is transparantie (hoe wordt het gemaakt en waarvan?) niet een onverdeelde must! Zeker tegenwoordig...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Zwartzuur
Productie en milieu/landschap: Californie produceert evenveel melk als NL met 1/8 van de NLse veehouders, dus ca 8x zoveel...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Lokaal-trend in EU splijt de Europese landbouwunie
@Astrid: Ik heb hier naast mijn laptopje nu 3 soorten radijszaadjes liggen na wat opdiepen, 3 velletjes met 5 zaadjes van AH...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
Voor die vervlakking van kipsmaak verwijs ik naar Nick's stukje over de soepkip, bij groente en fruit naar de komkommer en de...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Europese groenten en fruit lekkerder dan Amerikaanse
Dat lijkt me stug Astrid, een bosje radijs zo uit dat potje, er zijn er 5 in een dubbel papiertje geperst in 15 cm2, dus 3 cm2...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
De ergste vorm van smaakvervlakking is natuurlijk de plofkip en de KFC' s in NL, zie hiervoor hetdraadje over de soepkip van...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Europese groenten en fruit lekkerder dan Amerikaanse
Helemaal eens Frans, maar het is wel praten voor de vaak! Econoom Niek Koning zal het met je eens zijn, daar luistert ook...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Lokaal-trend in EU splijt de Europese landbouwunie
Dat was ook helemaal niet als kritiek bedoeld Simone, dat er geen courgette in het assortiment zat. En de aubergine heeft...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
Daar ben ik eigenlijk stiekem ook wel benieuwd naar Liesbeth, hoe daarover vergaderd wordt bij AH, en door wat voor...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
Ben wel benieuwd naar die watermeloen, komkommers gaat me aardig goed af op balkon (nooit meer dan 2 per plant, andere bloemen...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Ik wil een professionele moestuin
De Europese gemeenschappelijke landbouwpolitiek ging eerst nog gewoon om voldoende en betaalbaar,goed voedsel voor iedereen,...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Lokaal-trend in EU splijt de Europese landbouwunie
Je hoeft maar even in een vliegtuig te stappen richting Oosten en naar beneden te kijken en je weet al dat land en water zelfs...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Gaat vleestaks opleveren wat PvdA ervan verwacht?
Mooie brandrooien!
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Economische kansen voor biologische boeren in Noord-Limburg
Ik zie het zo al voor mij, in de reclameboodschap: het product waarvoor alleen maar zoveel liter niet schaars (uit de Amazone??...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Gaat vleestaks opleveren wat PvdA ervan verwacht?
@Engelbert: -de overheid heeft haar verantwoordelijkheid niet tijdig genomen- helemaal eens, maar, denk ik dan, mag je in een...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Nederlandse melkboer krijgt Dijksma's billenkoek van Van Dam
Wat Jeroen zegt: niet vooruit, niet achteruit en niet opzij kijken, dus oogkleppen op, lijkt me de boeren (wel het onderwijs)...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Nederlandse melkboer krijgt Dijksma's billenkoek van Van Dam
Voor evt. bezoekers: let toch vooral op het verschil in voorkeuren voor de diverse vormen van eten tussen de ouders en kinderen,...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Fototentoonstellingen: 'Hungry Planet' en 'Boeren'
Dat ligt aan de jeugd Patrick, en die is al hard op weg naar die Burger!!
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Gaat vleestaks opleveren wat PvdA ervan verwacht?
Om even naast de nationale navel te staren: zou van Liesbeth graag weten hoe het daarmee nu in Oostenrijk zit, waar ze toch...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Nederlandse melkboer krijgt Dijksma's billenkoek van Van Dam
Pas op Jack #106, korte cyclus klopt niet, dat methaan doet er 10 jaar of langer over om afgebroken te worden, dus ook als je...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
De groef in de langspeelplaat Hendrik!
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Nederlandse melkboer krijgt Dijksma's billenkoek van Van Dam
Martin's gang naar Brussel: net als die van Piggelmee die van zijn vrouwtje steeds weer om meer moest gaan vragen aan het Tover...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Nederlandse melkboer krijgt Dijksma's billenkoek van Van Dam
Dus we moeten jouw aardappels gaan eten Arnold, maar heeft dat iets met dit draadje te maken??
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
@Bert: in een TV programma vorig jaar over bejaarde in een camper rondreizende toeristen in Roemeniƫ: -waarom zetten de mensen...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
Salatin is ook goed in het aantrekken van stagiaires en stagiairen, hij maakt landbouw weer hip! Zijn verhaal (beetje framen...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
Wel geinig, 3 miljoen jaar geleden zijn aapmensen van vegetariers vlees eters geworden, zodat ze door die kwalitatief betere...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Gaat vleestaks opleveren wat PvdA ervan verwacht?
Grappig Harry dat je dit schrijft nu van Dam weer een poging doet om dat fosfaatplafond naar beneden te doorbreken (want is geen...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Meer fosfaat op grasland nodig om veevoer uit te sparen'
@Jeroen: van goed rentmeesterschap kun je per definitie geen definitie geven (al kun je er voor eigen gebruik best mee verder,...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
@Wicher: wat ik niet begrijp is dat er helemaal niets verschijnt over NLse en Belgische bieren, want dat het gehalte aan...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
Hoe moet dat met die groeiende gifangst?
Rentmeesterschap, prachtig begrip, maar helaas, vrees ik, geeft iedereen daar weer zijn eigen invulling aan, want een definitie...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
Exact hetzelfde dus als 2 eeuwen geleden met de slavernij Wouter! En toch is die afschaffing erdoor gekomen wereldwijd, ondanks...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
Goed rentmeesterschap, klinkt mooi, maar past dat wel in ons sociaal-economisch bestel wereldwijd? Dacht het niet! En ook raar,...
Dirk Zavel
8 jaar geleden
'Nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie'
‹ Vorige
19
20
21
22
23
Volgende ›