Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Dirk Zavel
In een oude kookencyclopedie van mijn moeder (wel nog van na WOII) staan bij vruchten als peer, aardbei,kruisbes, appel zo'n 12...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
Gieser Wildeman: net als florine word ik nu wel beetje benieuwd naar de geschiedenis, wat ik kan naspeuren, zat al in 1850 in...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
@ jeroen: het gaat er helemaal niet om of de natuur opgeknapt is. of ietsje slechter nog geworden, maar of hij misschien anders...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Mestbeleid: de werkelijke daders gaan al jaren vrijuit
het zwartepietendebat is vooral zo taaitaai en steeds weer actueel omdat je er helemaal niet voor gestudeerd hoeft te hebben, of...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
AH laat kleurkeuze Piet aan klanten via gedicht
over dat hineininterpretieren hans: zag laatst een tv program van een hondenfluisteraar, die jonge hondjes aan hun nekvel...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
@ florine: loop ook eens gewoon een AH filiaal binnen, daar nu verkrijgbaar : Gieser Wildeman stoofperen, meer dan een eeuwoud...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
en niet alleen met schil en al gebakken, maar ook het groene aardappelloof van de plant is daar in die winkel te bewonderen, de...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
met die kloof van tegenwoordig (ik heb door leeftijd nog meegemaakt dat die ontstond, en door bereisdheid gezien dat die zeker...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
wat ik me wel eens afvraag, hebben de kleine kinderen/peuters/kleuters eigenlijk nog wel enige inspraak in deze affaire? ik...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
AH maakt Zwarte Piet onzichtbaar
daar ben ik het dus totaal niet met je eens hans, de moderne realiteit dwingt splitsing af, dat is echt een zwaktebod, en de...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
Middenin Chisinau, hoofdstad van dat arme Moldavie, staat een megasuper waar een franse buitenwijk trots op zou zijn, terwijl...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
'Het supermarktsysteem staat op klappen'
@ hans: Dafne is niet de enige knuffelaarster van varkens, ik zag laatst ook Georgina Verbaan en Katja Schuurman gezellig met...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
@ jordi: ze kunnen natuurlijk wel alvast beginnen met een bedrijfje van de AH bijeen te sparen door extra in te kopen; verder...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Zo'n 100.000 Nederlandse kalfjes lijken 'lost'
om modetermen beter te begrijpen of in te schatten helpt het om de ontstaansgeschiedenis te kennen: en dan leren we dat de...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Claim 'duurzaam' verwart consumenten nog verder
soms crimineel (#55), dat behoeft nadere explicatie na lezing van het AD van vandaag, waarin de journalist het omkatten van...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
de nieuwe rol en kleur van zwarte piet is natuurlijk gering vergeleken met die van sinterklaas zelf rond 1850, toen die ineens...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
AH maakt Zwarte Piet onzichtbaar
Idd, want duurzaam, (of minder onduurzaam dus) op het ene vlak (ecologisch, sociaal) is bijna per definitie onduurzaam op het...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Claim 'duurzaam' verwart consumenten nog verder
een gezegde dat de consument al langer kent, is-goedkoop is duurkoop-, vreemd eigenlijk dat het NLs dat -duur- gebruikt om...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Claim 'duurzaam' verwart consumenten nog verder
@ Niels,#5: in de eierdoosjes uit de oostenrijkse supers zit vaak een plaatje bijgevoegd met daarop de boer, zijn vrouw, de...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Duurzaamheid is een kwestie van logica
je hebt natuurlijk gelijk hier robert, melkzuurbacterieen, en dat nadat ik in een mikrobiologisch lab in wageningen (op de berg)...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
@ han: net terug van een lange treinreis door Roemenie en Hongarije, waar je vaak kilometers langs zo op het oog goed gerunde...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Russen vinden Braziliaans vlees te duur
@ robert: het maken van zuurkool en augurken berust op mikrobiele werking, niet op bacteriele trouwens, maar op mycomicroben,...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
kennen wij christenen nog de parabel van het verloren schaap? de herder die uren kwijt was met het zoeken naar dat ene...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Zo'n 100.000 Nederlandse kalfjes lijken 'lost'
de handel in stadscompost in de nederlanden en vlaanderen (nog niet zo lang geleden ,nog voor de riolering dus, want toen...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Duurzaamheid is een kwestie van logica
@joep: ik zag in Hongarije behalve veel ganzen op erfjes en langs de weg, ook ganzenleverpastei in de supers, niet goedkoop, en...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Duurzaamheid is een kwestie van logica
@ jeroen:onder druk vd maatschappij is er een aantal jaren geleden een studie naar de haalbaarheid van dubbeldoelkippen gedaan...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Zo'n 100.000 Nederlandse kalfjes lijken 'lost'
zou zoiets zots ook mogelijk zijn in NL? dat je van je eigen product niet meer mag zeggen dat het je vleugels geeft? en dat daar...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Van Red Bull krijg je geen vleugels
@ hans: in mijn tijd werd het door een wetenschapper die in wetenschappelijke tijdschriften publiceerde als volkomen beneden...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
WRR: Nederland heeft een 'voedselbeleid' nodig
rusland gaat al aardig Nigeria achterna, dat zijn enorme achterland en landbouwpotenties niet meer hoeft aan te spreken...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Russen vinden Braziliaans vlees te duur
Frank en Jarno: het gaat niet om de kurkeik, maar om de steeneik, waarvan er in spanje en portugal nog 5 miljoen ha zijn, al...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
@Jarno: in spanje worden de daar gehouden ibericos de hele zomer bijgevoerd met graan of -piensos- omdat er niets te vreten valt...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
@ dick en frank: mijn indiaanse huishoudster over de kalkoen, guajolote daar geheten, let wel het geharde erfdier daar, dus niet...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Kip in Holland: Jumbo zet de Nieuwe Standaard
ja, idd, dat doorfokken waardoor natuurlijk voortplanten niet meer mogelijk is, zoals bij kalkoenen, ongelooflijk, en bij...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
@ hans: dat is dus lang niet altijd waar, waar varkens toe in staat zijn is niet universeel zo, wat doet de plofkip als de auto...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
O.K. Dick; ik zie toevallig ook dat Niels het helemaal niet met mij, maar dus met jou eens is, wellicht is het weer, zoals...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
WRR: Nederland heeft een 'voedselbeleid' nodig
voor het winkelend publiek dat wel eens balkan- of oosteuropese winkeltjes aandoet en daar weckgoed of potten met geheimzinnig...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
hans: wist je dat er altijd wel weer een of ander bont of blond varkentje op de Veluwe wordt gesignaleerd? Dat kan dus niet van...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
er was laatst een boekbespreking bij wim brands waarin een auteur/antropoloog vertelde hoe dat ging bij de laatste jagers in...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Australische Hartstichting: 'pas op met paleodieet'
astrid: er zijn nogal wat streken op deze wereld waar dus echt tamme varkens ontsnapt zijn en zich in de natuur hebben weten te...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
het probleem hier zit in de benaming grassen, ipv grasachtigen, gramineeen dus, waar ook Wouter K. zich op TV nogal eens aan...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Australische Hartstichting: 'pas op met paleodieet'
ik denk ook dat het helemaal verkeerd uit gaat pakken en voortijdig gestaakt, omdat met moderne biggen gewerkt wordt, die...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Hoe wordt een roze varken oud?
jammer dat je hier staakt Dick, met permissie, toch nog een opmerking hierover: voordat je je afvraagt HOE iets moet gebeuren,...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
WRR: Nederland heeft een 'voedselbeleid' nodig
wat ik natuurlijk bedoelde Ze: er zijn onschuldige en kwalijke vormen van volksverlakkerij, die verhaaltjes over kaas waren...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
ja Hendrik, maar die Earl Butz was de enige niet natuurlijk, Mansholt bij ons, Stolypin in Rusland zeiden hetzelfde, maakt niet...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
WRR: Nederland heeft een 'voedselbeleid' nodig
antibioticamelk??
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Melkveehouders boos over 'spuitje' voor magere kalfjes
de vervanging van een landbouw- door een voedselstrategie, dat lijkt toch wel heel erg veel op de zaak Boyd Orr, eerste...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
WRR: Nederland heeft een 'voedselbeleid' nodig
@ frank: als je weet dat een slachtkuiken nu een conversie heeft van 1.65, betekent dat dus eentje van 3.30 kg/ kg vlees in de...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Kippen zijn 'belachelijk hard gegroeid'
een commercieel aantrekkelijke kip, dat zeker, zeer efficient, veel meer voor veel minder, maar geldt hier ook het zero sum...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Kippen zijn 'belachelijk hard gegroeid'
hier in de buurt ga ik wel eens uit eten met vrienden of bekenden en ga er voor het nagerecht dan helemaal voor zitten om de...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
afwachten astrid, mogelijk vindt niet iedereen het van belang, en het is ook behoorlijk off-topic, al vind ik dat wel kunnen als...
Dirk Zavel
10 jaar geleden
Duurzaam shoppen gaat 't best bij AH
‹ Vorige
56
57
58
59
60
Volgende ›