Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Dirk Zavel
@hans: 1000en jaren terug? je bedoelt miljoenen jaren natuurlijk, otzi leefde 3500 jr geleden, en is met pijl en boog gewapend...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We moeten heruitvinden wat we gewoon vinden
in de nrc las ik een onwaarschijnlijk verhaal van een yanamamoe indiaanse, getrouwd met een antropoloog, die na zijn verblijf in...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We moeten heruitvinden wat we gewoon vinden
het is dus eigenlijk hetzelfde verhaal als met - stikstof(vervuiling) blijft decennialang aanwezig-, draad van vorige week ,...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We hebben 5 keer langer de tijd voor we verhongeren
Italiaanse rijst blijft voor mij verbonden met de zwart-wit film Riso Amaro, die ik in mijn jeugd zag, vrouwen tot boven hun...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Florine Boucher: Tutto Risotto
@ piet: dan hebben die aardappels ook een hekel aan kunstmest, dat zijn ook gewoon zouten namelijk (alhoewel geen zeezouten)
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We hebben 5 keer langer de tijd voor we verhongeren
een roestbruin spoor: dat komt door de ijzerbacterieen vrees ik, weer heel iets anders, maar ijzer en calcium zijn gevreesde...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We hebben 5 keer langer de tijd voor we verhongeren
@ jordi: het is net andersom, ijzer is een fosfaatbinder, en voorkomt de uitspoeling dus.
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We hebben 5 keer langer de tijd voor we verhongeren
maar hendrik, richard een escapist? hij is arts, dus het menselijk lichaam is zijn focus. de planeet is ook een lichaam, alleen...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We hebben 5 keer langer de tijd voor we verhongeren
wageningse ingenieurs die het vak bodemkunde gedaan hebben (=50% van het totaal , vroeger dan), kennen de ins and outs van...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
We hebben 5 keer langer de tijd voor we verhongeren
negen weken lijkt me niet slecht, dan moet je de 700 gr kunnen halen en is de conversie nog redelijk. praat ook eens met de...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
vergeet die filet nou toch eens, dat is net zo erg als dikbilkoeien, hou het klein en jong, 800-1000 gr., en zet het met kop en...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ leonj: ik volg een en ander, ook de projecten van ir. zanders, met plezier, vooral omdat ik me steeds weer erger aan de...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ leonj: je hebt de cijfers en ervaring met haantjes opfok van J.Driessen toch wel gelezen? kijk bij het -lot van het...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ leonj: wat zitten googlen, die export is gestopt sinds ze in italie hun eigen leghaantjes hebben en opfokken,en voor 2x de...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ leonj: klopt het dat er partijen leghaantjes naar italie gaan voor de fijnproevers daar, of mannelijke eendagskuikens die daar...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ dick: dus over de kip van morgen gaan -wakker dier-,de supers en boeren? dat wordt niets natuurlijk. dat de kip zelf niet...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ laura: -als ze het maar eens beter zouden weten-, dat zit ook in het motto -eten-weten-geweten- van professor Fresco, zij...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Wordt eten nou tech of niet?
@ dick: het ging mevrouw Riny niet om #39 maar om # 37, klopt dat Riny? en het had niets met kip te maken, zoals je ziet. sorry...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
het is niet anders in NL, maar op franse boerenmarkten en hallen moet die kop er nog wel aan zitten, anders weet je niet wat je...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ riny: welke kip zou jij aanbevelen?
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
welke kip bevelen foodloglezers aan? dat wordt divers, hans houdt het op zijn eigen hanen, ik heb iets met de sulmtaler of...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ dick: ik hoop ook dat ze reageert, maar , je weet, er zijn 2 soorten mensen/consumenten; die met het boodschappenmandje, die...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ hans: komende zondag om tien voor zeven naar mevrouw professor Louise Fresco kijken, raad ik aan, ze heeft het precies over...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ simone: -kijk gewoon even naar de sterren-, zo is het maar net natuurlijk, simple comme un jour , ik vraag me af hoeveel...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ hans: er blijven verschillen bestaan, slachtdieren worden wel goed en goedkoop (1e verschil) gevoed, maar niet overvoerd,...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Wordt eten nou tech of niet?
@ hans: voor wat hoort wat, nooit gemeten hoeveel je hanen vreten? voor minder dan 1.6kg voer (bijv. @ 18 cnt=29 cnt) krijg je...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
-onze kip- was natuurlijk het scherpst geprijsde alternatiefje voor plofkip, geen echte plofkip, maar ook geen ster of keurmerk,...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
@ dick b. : ik heb het gezien ja, je inleven in het huisdier, empathie dus (wat iets anders is dan liefde voor het dier), dat...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
@ saskia en huib: een herinnering van jaren geleden op een boottocht in de Amazone, ik had flink wat lekkernijen en proviand...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
"Heb jij al rijst gegeten?"
Fresco's bezoek, vanavond op TV, aan Fausto, de Umbrische varkensboer met scharrelvarkens (het bonte exemplaar leek wel wat op...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
@ wouter: vraag dat maar aan Janneke Vreugdenhil of Florine Boucher, maar vooral niet aan Rosanne Hertzberger. En wat een geluk...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Wordt eten nou tech of niet?
uit het verhaaltje erbij wordt niet duidelijk wat de lezeres eigenlijk zoekt, ze kan haar C1000 filetje van vroeger niet meer...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
gisteren op TV Utrecht, Henk Westbroek bij de viskraam, wat er het meest verkocht werd??: vooral haring en gebakken kibbeling,...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Wordt eten nou tech of niet?
@ jordi: krenten en zeurkousen is inherent aan het liberale, invisible hand ruling system, waar we met zijn allen voor gekozen...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Tweederde Nederlandse consumenten: voedsel is te duur
''een duurzame agrarische sector en een gezonde boerenstand'', OK, hier gaat het om 2% vd bevolking (inbegrepen de foodlog...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Tweederde Nederlandse consumenten: voedsel is te duur
het onderzoek gaat door, men wist al wel steeds dat niet de nitraat zelf, maar de derivaten ervan (nitriet e.a.) voor de risicos...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Stikstofvervuiling blijft decennialang aanwezig
@ jordi: de toelaatbare norm voor drinkwater/grondwater in Europa is 50 mgr/lt, planten nemen stikstof meestal op als nitraat,...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Stikstofvervuiling blijft decennialang aanwezig
@ lourens: vooral lachgas en ammoniak, de vluchtige fase dus, die trouwens met de regen mee ook deels weer in de grond terecht...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Stikstofvervuiling blijft decennialang aanwezig
In O ostenrijk (o.a. op de grote Nashmarkt in Wenen) is dat: Sulmtaler kapoen(34 euro/kg) of hoen (20/kg), " das beste Huhn der...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Waar koop je de beste kip?
ik denk ook dat het hele verhaal over maslows pyramide toegespitst is op de europese/westerse situatie, al werd in de reacties...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biologisch voedt de geest
bedankt frank!
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Goed foute biologische landbouw
@ frank: kun je dat zucchini, vetch en manure voor de gewone lezer (voor zover die hier al zijn bij al die bollebozen) even...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Goed foute biologische landbouw
@ leo: krijg wel de indruk dat er in brazilie, anders dan bij onze skal en demeter, nog allerlei andere alternatieve -selos-...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biologisch voedt de geest
@ lourens: het begrip -grain- is voor botanici anders dan voor landbouwkundigen, de engelsen spreken van grain legumes, droge...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Kun jij uit de voeten met de waarheid van het Voedingscentrum?
@ leo: maar waren die 20% goedkopere bioproducten nu met of zonder officieel keurmerk? op de indianenmarkten van peru en ecuador...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biologisch voedt de geest
nog iets voor het naar bed gaan Dick: Descartes schijnt een hondje gehad te hebben dat niets tekort kwam en dat hij dagelijks...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
ik blijf benieuwd dick, vooralsnog houd ik het erop dat de fokker/houder/leverancier/super zich blijft verschuilen achter- we...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
@ dick: maar filosoferen mag nog wel, wij willen weg van Descartes en terug naar de natuur(eigenheid), OK, maar die 'wij" zijn...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
@henric en wouter: ga aub per direct mee met dick naar het varkensparadijs van dafne, ik denk dat jullie daar nog heel wat...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
@ wouter en piet: alle dieren die buiten gehouden worden, zonlicht mogen zien, mogen dansen (koeien), spelen met kettingen en...
Dirk Zavel
11 jaar geleden
Biggengate
‹ Vorige
72
73
74
75
Volgende ›