Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Hans van der Made
Deze bandenproblematiek heeft weinig te maken met elektrisch rijden, maar alles met de huidige elektrische auto's en de keuze om...
Hans van der Made
5 maanden geleden
‘Banden stoten 100x zoveel schadelijke stoffen als uitlaat'
#3 Zo fout is dat denken niet, als je als klant uitgaat van een fabrikant die eerlijk communiceert. Als in de winkel een...
Hans van der Made
1 jaar geleden
Duitsers ontdekken hoe consumenten voedingsclaims interpreteren
Helemaal eens met de schrijver, in veel opzichten, maar ik mis het punt dat cultuur en identiteit bij deze volkeren ook een...
Hans van der Made
1 jaar geleden
Duurzaam voedsel bestaat niet, waardenvol wel
Starbucks en Starbuck's, twee schrijvers aan het werk?
Hans van der Made
1 jaar geleden
'Revolutionaire' marketing: koffie met olijfolie
Dat gepasteuriseerde melk "vers" genoemd wordt, en houdbare melk niet, heeft te maken met de bederfelijkheid ervan, die de...
Hans van der Made
2 jaar geleden
Vers is gewoon een raar begrip
#5: een laagje olie helpt, en het kan ook de vriezer in, heb ik gemerkt.
Hans van der Made
2 jaar geleden
Als het aan de klant lag, kocht ze duurzaam
Ik vind het een vreemde omkering: dat we weten welk nut bepaalde soorten hebben voor onze toepassingen, betekent niet dat we...
Hans van der Made
2 jaar geleden
FAB+ of de wondere wereld van de functionele agrobiodiversiteit
#5 Ik oordeel niet, sterker nog: ik doe vrolijk mee met het profiteren van het aanbod. Belangrijk voor mij is dat ik de stap...
Hans van der Made
2 jaar geleden
Vooral jongeren kunnen niet koken, willen niet koken en gunnen zich geen tijd om te koken
#4 Misschien is dat deels omdat er tenminste door iemand gekookt werd, die deze vaardigheden ook doorgaf aan de volgende...
Hans van der Made
2 jaar geleden
Vooral jongeren kunnen niet koken, willen niet koken en gunnen zich geen tijd om te koken
Jongeren weten dat ze aan de bak moeten om ooit zelfstandige woonruimte te kunnen krijgen, en dat er steeds minder vangnet is...
Hans van der Made
2 jaar geleden
Vooral jongeren kunnen niet koken, willen niet koken en gunnen zich geen tijd om te koken
#11 en #10 Hoe kijk je in dit verband naar de (welkome) toevoeging van shoarma en Turkse pizza's, met hun specerijen,...
Hans van der Made
3 jaar geleden
Patat wordt frites, avontuurlijker maar minder vaak
#4 Je zou zeggen dat het niet zo moeilijk is, maar de diepvriesfriet is de standaard, op heel veel plekken. Zonder saus en zout...
Hans van der Made
3 jaar geleden
Patat wordt frites, avontuurlijker maar minder vaak
#2 De frites van Sergio waren bepaald niet de beste, in het centrum. De sjieke sausjes waren de moeite waard, maar uiteindelijk...
Hans van der Made
3 jaar geleden
Patat wordt frites, avontuurlijker maar minder vaak
Sergio kwam na het succes van de Frietwinkel, daarvoor Frietfiets, die in hun eerste jaar de AD-friettest wisten te winnen. In...
Hans van der Made
3 jaar geleden
Patat wordt frites, avontuurlijker maar minder vaak
Honig verkoopt gelukkig ook deegwaren als lasagnebladen, mie en spaghetti, en b.v. aardappelzetmeel. Als het dan toch met de...
Hans van der Made
7 jaar geleden
365 dagen zonder Honig
@10: Er zijn veel onderwerpen die aandacht in het onderwijs verdienen. Zwemles, burgerschap, kritisch lezen en mediagebruik,...
Hans van der Made
7 jaar geleden
Plastic snijplanken minder veilig dan je denkt
Inderdaad, een HDPE-plank zal een mes wat eerder bot maken dan een zachtere PE-plank van de IKEA, maar die laatste zal veel...
Hans van der Made
7 jaar geleden
Plastic snijplanken minder veilig dan je denkt
Wat ik in beide artikelen nog mis, is de rol van de vaatwasser in het geheel. Een HDPE-plank in de vaatwasser of een houten...
Hans van der Made
7 jaar geleden
Plastic snijplanken minder veilig dan je denkt
In aanvulling op #1: de enige manier waarop ik deze 'lifestyle' wens te omarmen, is als deze sector zijn afvalprobleem oplost....
Hans van der Made
8 jaar geleden
'Water moet deel leven worden'
Volgens mij heb ik ze zelfs in de grote supermarkten zien liggen, in bepaalde wijken in Utrecht, en heeft de toko ze ook.
Hans van der Made
8 jaar geleden
Surinaamse kipsambal
De vorm van deze reactie,"Wij voldoen aan de hoogste eisen..." is erg onhandig. Ten eerste omdat de uitspraak niet meteen de...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Belgische boerinnen boos op Pascale Naessens
Niets nieuws onder de zon: “…het oventje bakt geweldig…Na 10 minuten voorverwarmen van de oven bak je in 5 minuten de...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Pizzabakken breekt snelheidsrecords
De Speld bemoeit zich ermee.
Hans van der Made
8 jaar geleden
Voedselkeuzelogo Vinkje moet binnen jaar verdwenen zijn
Denk je dat die psychologische behoefte tot snacken verdwijnt als je geen tomaatjes eet? Ik ben toch bang dat je in een deel van...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Snoeptomaatjes uit de snackautomaat
#8 Bekend hiermee, en helemaal eens. #6 Probleem is dat het hele jaar door tomaten eten, tegen een voor ons lage prijs,...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Relatie vlees en dier vermindert vleeslust
#4 In de Andes was de noodzaak van het eten van vlees wel evident. Voor ons consumptiepatroon geldt dat minder sterk. We eten...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Relatie vlees en dier vermindert vleeslust
#7.1: Het 'contact met het dier' zorgt er niet voor dat onze mening verandert, over het dier of het eten ervan, alleen dat we...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Relatie vlees en dier vermindert vleeslust
#9: ik denk niet dat dit zo werkt. Als ik sterke trek heb in wat hartigs, een saucijzenbroodje bijvoorbeeld, en ik neem in...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Supers denken dat consument met zout strooit
Bijstrooien doen we zelf, en kunnen we ook zelf mee stoppen. Een grote stap vooruit wat mij betreft. Verder denk ik dat er een...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Supers denken dat consument met zout strooit
#4 Er wordt geklaagd over de kwaliteit van de Nespresso-cups in verhouding tot hun hoge prijs. Verder kan ik me best...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Iemand de HEMA-koffiecapsulemaker al geprobeerd?
#1 Bialetti heeft ook stalen versies. Verder geeft zo'n potje minder cafestol in je koffie vergeleken met 'Turkse koffie' of...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Iemand de HEMA-koffiecapsulemaker al geprobeerd?
#4 Wild maakt geen onderscheid maakt tussen natuur- en landbouwgrond, dus dat moet dan met hekken (duur) worden aangegeven.
Hans van der Made
8 jaar geleden
Drone met infraroodcamera kan reeën en weidevogels redden
Heeft hij misschien ook wat beweerd over het verminderen van dorstgevoel bij mensen van 50 jaar en ouder, waarvan gezegd wordt...
Hans van der Made
8 jaar geleden
'We drinken teveel water'
#1 André levert ook aan horeca en Makro, lees ik, zie https://rivierkreeft.wordpress.com/prijzen/. Geen idee of hij Hanos...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Rivierkreeftvissers wachten op einde vakantie ambtenaren
Iens heeft een reputatie opgebouwd al onafhankelijke reviewsite. Eenmaal een stevige marktpositie veroverd, verandert Iens de...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Restaurants vinden Uberisering Iens 'maffiapraktijk'
Over smaak: André's kreeftjes aten we enkele jaren terug. Levend opgehaald en zelf verwerkt. Vlees smaakt subtiel en kan een...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Rivierkreeftvisserij stopt door onduidelijke en trage overheid
Prijs is volgens mij ondergeschikt, mits betaalbaar. Belangrijker zijn: - Herkenbare, voorspelbare smaak - Betrouwbaar, snel...
Hans van der Made
8 jaar geleden
250 keer zonder pakjes en zakjes
Toch is het verwijt, dat het sorteren op gewicht leidt tot gevechten onderweg, niet tegengesproken maar alleen verklaard. Er...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Transporteur legt vechtgedrag varkens uit
Heb bij eerdergenoemde Frietwinkel het acrylamide-verhaal eens verteld, maar dat was op dat moment, een jaartje terug, nog niet...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Frietkunde vanuit wetenschappelijk perspectief
De winnaars van 2015 (Frietwinkel, Utrecht) hebben ook geëxperimenteerd, met verschillende soorten olie/vet en mayo. De huidige...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Het wonderlijke geluid van net gebakken frieten
#15 Mijn idee is dat ze dat niet kan doen zonder indirect stelling te nemen tegen een deel van haar achterban.
Hans van der Made
8 jaar geleden
Kiest Marianne Thieme de verkeerde tegenstander?
#12: je bepaalt zelf, voor zover er draagvlak is. Lompe jacht bestrijden is nauwelijks los te knippen van het demoniseren van...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Kiest Marianne Thieme de verkeerde tegenstander?
#3 Dick, ik denk dat de Partij van de Dieren geen keus heeft. Als ze een actie zouden organiseren om het Onzichtbare Varken te...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Kiest Marianne Thieme de verkeerde tegenstander?
#2, #3 en #7 zijn correct: het gaat om de doelgroep, niet om een consistent verhaal. De achterban van de PvdD heeft een relatie...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Kiest Marianne Thieme de verkeerde tegenstander?
#23 Kan het zijn dat het saussegment weinig nieuws kent en de verkoop van nieuwe smaakjes de interesse voor de gehele...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Amelander vers, nu houdbaar uit Brabant
De vraag blijft, wie was er eerder, de hotel-eigenaar/restaurateur met een eigen smaak dressing (die qua receptuur niet zo...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Amelander vers, nu houdbaar uit Brabant
#16 Iedere moderne fabriek kan alles maken, dus die bijzondere whisky kan overal gemaakt worden. Dat vind ik prima, maar dan...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Amelander vers, nu houdbaar uit Brabant
Nee, niet eens met Sander. Suggereren dat een bepaald boerenbedrijf de ingrediënten van een product levert is suggereren dat...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Amelander vers, nu houdbaar uit Brabant
... en kijk uit dat er geen kunststof handvaten aan je pannen zitten :-) Ik denk dat ik liever Boeuf Bourguignon maak en dan...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Gezond in een paar seconden per dag
Veel spullen zijn restanten van wie we vroeger waren. Die dingen wegdoen, is onder ogen zien dat we veranderd zijn, dus die...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Wie 'ontspult', besteedt meer aan reizen en eten
1
2
3
Volgende ›