Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Hans van der Made
#80 Ik ben bang dat het onderscheid tussen hippe foodproducten vaak in het proces of de maker gezocht moet worden en niet in...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#71 Goed punt. Zou er een markt zijn voor een website waarop je chips kan uitzoeken op basis van ingrediënten of...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#67 Dat wantrouwen richting producenten heeft volgens mij alles te maken met een toegenomen vertrouwen in de eigen sociale...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
'Onze' Studium Generale wil er ook mee aan de slag: https://www.sg.uu.nl/nieuws/2016/pakjes-en-zakjesdebat/
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#63: "hip" beperkt zich in mijn omgeving tot stedelijke, jonge mensen, "angstig" lijkt een veel bredere groep, maar mensen zijn...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#60 Duim voor de Pringles. Probleem is niet dat de nuance van de boodschap hier niet begrepen wordt, maar dat 'buiten' zoveel...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#57 Is biologische matzes met boter en honing eten daarvoor niet voldoende, of een dieet van zelfgemaakte wentelteefjes?...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#45 Misschien is dat wel de spijker op z'n kop: nu we zo ontzettend veel moeite hebben gedaan om uit alle meningen en verhalen...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#36 Nogmaals, alle begrip en respect voor je keuze. Ik probeer slechts aan te geven dat het misschien iets zegt, dat mensen zo...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#30 Dat gebrek aan beschaving komt ook voort uit gebrek aan invloed, zoals geweld wel vaker uiting geeft aan machteloosheid....
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#26 Gezond voedsel bestaat wat mij betreft ook uit: (1) het aanwezig zijn van alle (bekend) noodzakelijke voedingsstoffen (2)...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#24 en #26 Jullie spelen de man, niet de bal. Of het instituut danwel de man op de goede weg is maakt me niet veel uit, als we...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Mijn verklaring voor het heftiger worden van de reacties ligt bij de gelijkgezinden-bubbel waarmee mensen zich op social media...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Omgekeerd: als consument heb ik vaak zin, maar niet in een grote portie. Ik wil de smaak ervaren, maar niet veel eten. Unilever...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Unilever verkleint Britse Magnums
Ik geloof dat het Wansink was die schreef over hoe grotere porties ervoor zorgen dat we (ongemerkt) meer in één keer eten,...
Hans van der Made
8 jaar geleden
Unilever verkleint Britse Magnums
We zijn het waarschijnlijk over veel eens, Astrid. Vleesvervangers heb ik ook niks mee, maar dat we vlees willen vervangen door...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Is knallen met Beter Leven Vlees wel OK?
#39 Helemaal mee eens: het maakt de consument niet uit of er stukjes pootvlees, dij, borstfilet of ander spierweefsel in een...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Is knallen met Beter Leven Vlees wel OK?
#6 Voor een sniper is dat erg lastig, als het doelwit niet zorgvuldig ontmenselijkt is, of noodzaak en rechtvaardiging...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Schieten
#4 Astrid, de uitkomst van het onderzoek was juist dat het gevoel van 'vol zitten' niet betrouwbaar is. De mensen wiens kom werd...
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Grote porties moeten duurder worden'
#1 Of het terecht/gepast is om grote porties duurder te maken weet ik niet, maar de complexe eetproblematiek afdoen als het niet...
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Grote porties moeten duurder worden'
Volgens mij staat er dat consumenten gemiddeld 50 kilo voedsel p.p. verspillen en daarmee de helft van de totale...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Juul maakte Denen trots op armoedig eten
Dick, Die volle aanblik hangt ook samen met vorm, grootte en aantal schappen, niet? Bij sommige AH-winkels bestaat het koelvak...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Delhaize houdt meest verse producten nog even achter
Dit ligt zo voor de hand, dat het me verbaast dat het 'nieuw' is. Bedrijven weten al veel langer van dit gedrag van klanten en...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Delhaize houdt meest verse producten nog even achter
#1 I'll think they'll sleep on it. Give us an answer in the morning. [vrij naar Meatloaf]
Hans van der Made
9 jaar geleden
'In 80% van alle bewerkte voedingsmiddelen zit suiker'
De bereidheid van de consument om een bepaald bedrag te betalen is erg vaak leidend, volgens mij. De huurprijs van een...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Waarom Starbucks' koffie duurder wordt terwijl de koffieprijs daalt
Stedelijke, jonge mensen met een goed inkomen zoeken het hoogst haalbare in gemak, genot, gezondheid en geweten. Liefst alles...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Aanval AH op Hello Fresh kans voor Willem & Drees
Bij ons in NL zijn veel voorgekoelde dranken al duurder. Prijsverschil is groter dan genoemde 5ct. Toch?
Hans van der Made
9 jaar geleden
Lekker transparant, zo'n koudesupplement op cola?
#7 In het bio-segment vind je de duurste en zuiverste noten- en pindapasta, maar in de supermarkt zie je ze gek genoeg nooit,...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Samenstelling budgetmerken gelijk aan huis- en A-merken
Dick, ik denk enigszins te weten hoe onderzoek werkt, maar ik heb inderdaad verkeerd gelezen. Het woord 'ontkrachten' betekent...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Je wordt als zoetekauw geboren
"Er van uitgaande dat de tweelingen in hun jeugd hetzelfde eten voorgezet hebben gekregen, konden de wetenschappers de mythe...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Je wordt als zoetekauw geboren
#2 Kan hetzelfde niet gezegd worden van alle afvalscheiding? De toegevoegde waarde van de verwerker neemt af naarmate er minder...
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Supers moeten belang krijgen bij inzameling PET-flessen'
#6 Volgens mij is gebruik van pesticiden al veel ouder dan gen X, maar dat laat ik graag aan de deskundigen hier over. Zelf...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Generatie X in VS vindt biologisch geldklopperij
#4 Zorgvuldig taalgebruik acht ik zeer van belang, dat ben ik helemaal eens, maar ik kan op afstand niet zien of #1 moeite...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Generatie X in VS vindt biologisch geldklopperij
#2 Hoort iedereen die in de onderwijssector werkzaam is aan dezelfde taalnormen te voldoen als een docent of leerling? Is het...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Generatie X in VS vindt biologisch geldklopperij
#17 Dat is één van de problemen, volgens het stukje. Volgens het stuk zijn er ook 'problemen' met onverwerkt vlees zonder e250...
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Vleeseters hanteren vier rationalisaties'
#15 Ik loop graag in het bos, Hans, volgens mij begrijp je me verkeerd. Ik zit in het 'weinig vlees van goede herkomst'-kamp.
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Vleeseters hanteren vier rationalisaties'
#12 Is met (rood) vlees niet gebeurd wat met snoep en bubbelwijn (andere draadjes) gebeurd is: van een product voor bijzondere...
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Vleeseters hanteren vier rationalisaties'
#19, Jan Peter: "ambachtelijk" gaat dan duidelijk om "romantische kwaliteit", niet? Kwaliteit kan zowel een fysieke of...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Consumentenbond: 'Ambachtelijk als lokkertje'
Een bijzonder groot deel van onze rijkdom leunt op leed van anderen en dieren. Dat weten we allemaal. Maak maar eens een...
Hans van der Made
9 jaar geleden
'Vleeseters hanteren vier rationalisaties'
't Is een mooi gemeenschappelijk element, waar ook Teun ongetwijfeld zijn herkomst vindt. Zou de populariteit van Joris...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Kut met korrel zout
#22 Rede? Ach... Ik ben niet getraind als filosoof, vrees ik, dus mijn blik is ongetwijfeld nauw. En ik kom hier voor mijn...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Kut met korrel zout
#1 De reden dat deze groep er onevenredig wordt uitgepikt, is omdat dit de groep is die naar dit programma kijkt. De mensen die...
Hans van der Made
9 jaar geleden
De Keuringsdienst als superfoodmarketeer
#20 Dick, jouw werk hier ervaar ik als anders, hoewel ik uiteraard geen overzicht heb. De artikelen kan je als infotainment...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Kut met korrel zout
#18 Infotainment, maar wel een specifieke niche. En inmiddels een sterk persoonlijk merk, waaraan hij een bepaalde autoriteit...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Kut met korrel zout
Is het niet nog veel simpeler, namelijk dat Teun zijn beroep gemaakt heeft van het innemen van een kritische,...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Kut met korrel zout
'Mag open', is in de markt vaak 'moet open' en ik ben er nog niet over uit of ik zo'n voorstander ben. We zien ons zelf graag...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Beste bakker van Frankrijk moet 1 dag per week dicht
#1 Ik zou zeggen: kennis van de lokale etenswaar en cultuur. Als je zelf boodschappen zou doen in een Chinese supermarkt,...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Britse gezondheidsorganisatie waarschuwt tegen narcissen
#4: De vraag is of 'het er in hoort', of het een regulier ingrediënt of een additief is. Dat is vooral cultuur, denk ik. Wat...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Is 'puur' niet gewoon pure marketing?
Helaas zijn 'onnodig', 'chemisch' en 'goedkope massaproductie' allemaal lastig te definiëren. Is de toevoeging van zegge...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Is 'puur' niet gewoon pure marketing?
Wat de poll 'vervuilt', is dat producten als kaas, salami en zuurkool niet zonder toevoegingen kunnen. Of is b.v. zout geen...
Hans van der Made
9 jaar geleden
Is 'puur' niet gewoon pure marketing?
‹ Vorige
1
2
3
4
Volgende ›