Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Marc van der Lee
Kennis en kunde van Nl varkenshouderij is op hoog niveau. En daarmee concurrerend. Vlees voor retail en slagers is een dagvers...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
#90. Dick, je schrijft: "Toch is het misschien tijd het eens duidelijk te stelen". Of bedoel je toch stellen?
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
Na 82 reacties kan er nog wel 1 bij... als je als veehouderijsector door maatschappelijke aandacht wordt 'gestimuleerd' om zaken...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
Jan Peter #40 "De essentie van het merk is dat het voorziet in een consumentenbehoefte". Dat zie ik echt anders. Er zijn merken...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
Heb tussen 86 en 92 voor de Stichting Kwaliteitsbevordering Merkvlees gewerkt en als directeur verantwoordelijk voor...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
Opschalen? Ik zie niet in waarom het niet kan. Cruciaal is wel dat partijen committed blijven aan de uitgangspunten van het...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
Laat ik er nog één aspect aan toevoegen dat ik onderbelicht heb gelaten: eetkwaliteit oftewel smaak. Een volstrekt...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Zonder betere keten geen beter vlees
What does not kill you, makes you stronger. Klinkt populair maar het zegt wel wat. In deze draad zijn alle risicogroepen mensen...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Rauwe melk is echt gevaarlijk
#57 Dick, is deal. Je hebt mijn stuk inmiddels.
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
#48. Wie is hier de producent dan Jan Peter? Je opmerking over die vleeswaren vat ik niet. De versgroepen zijn de...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
#38 Vierkantsverwaarding is noch een retail noch een consumentenprobleem. Eens dat het geen consumentenprobleem is. Maar als de...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
#37 Dick, hoezo de hele varkenshouderij op de nek moeten nemen? Als een aanbieder iets onderscheidends kan maken waar de...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
Henric #36, hoeveel planten haal je uit een alstroemeriaplant? Wat jij bedoelt is dat je veel kwaliteiten van die ene soort...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
Dick, 1. jij schrikt niet zo snel als je nu doet voorkomen; 2. ik zeg dat het VOORAL een distributieprobleem is. Dat is even...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
Het is vooral een distributie-issue: hoe krijgt Annechien het verse vlees met meerwaarde inclusief meerwaarde bij de consument...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
Naar aanleiding van #21 Henk Steenbekkers: We hoeven het niet eens te zijn met elkaar. Dat maakt Foodlog tot een interessant...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Steekproef: 57% Italiaans vlees is wat anders
Dick, het antwoord op je vraag is eenvoudig. Food is booming. Vraag neemt enorm toe richting 2050. Daar zit muziek in. En...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
PwC: 'Mentaliteitswijziging in voedingsindustrie nodig'
Ben erg benieuwd hoeveel Nederlandse slachterijen en vleesverwerkende bedrijven Henk Steenbekkers al van binnen heeft gezien. De...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Steekproef: 57% Italiaans vlees is wat anders
Interessante gedachte Dirk. Denk dat er twee zaken zijn die sterk sturen(d) zijn: de eetcultuur en het distributiekanaal....
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Senator Vos: 'varkens zijn het gas van Brabant'
Dick B, volstrekt ontgoocheld ben ik door jouw tirade. Het verbaast me niet maar verwondert me wel. Het was inderdaad naïef van...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Senator Vos: 'varkens zijn het gas van Brabant'
Het zou volstrekt incorrect zijn om op deze plaats en tegen deze achtergrond de parallel te benoemen tussen het Groninger gas...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Senator Vos: 'varkens zijn het gas van Brabant'
Paul, dat AH Bol.com heeft overgenomen is niet zomaar. Dat de rol van de retail en super anders wordt, is een feit. Logistiek is...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Marqt bekritiseert supermarkten
Dick, we hebben met elkaar (nou ja, de politiek) vastgesteld en vastgelegd waaraan zaken, productie en producten moeten voldoen....
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Initiative Tierwohl trekt 30% Duitse varkenshouders
Dick, de link gaat naar het BLK-onderzoek, niet naar het biologische waar de fraude inderdaad is aangetoond. Twee verschillende...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Initiative Tierwohl trekt 30% Duitse varkenshouders
#10 Paul, je zet het mooi neer. Je vergelijking met Italië is treffend. Hoewel ik daar -even goed als in Frankrijk- in de...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Marqt bekritiseert supermarkten
Dick, je linkt het Alders-onderzoek bij Vion naar de kanalisatie van het BLK-vlees aan dit artikel en hebt het over fraude...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Initiative Tierwohl trekt 30% Duitse varkenshouders
Food en Retail zijn verdringingsmarkten waar het om details gaat. Innovatie en conceptontwikkeling vereist flexibiliteit,...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Marqt bekritiseert supermarkten
Heb de commercial bekeken. Zie niet in waarom die voor Nederland ondenkbaar zou zijn. Natuurlijk, het overdrijft. Dat mag en...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Australië promoot rundvlees: 'because you're better on beef'
Zou de gemiddelde consument - die bestaat heus- inmiddels niet knotsknettergek worden van alle berichten over de veiligheid van...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Klimaatverandering beïnvloedt veiligheid voedsel
Dick #8, zolang als ik je al lees op Foodlog sla je aan op dit onderwerp. Dat is jouw ding en daarover hoor je me niet. Wél is...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Noren vies van schone kip
Peter, in biologisch is vrije uitloop voor de zeugen, moederdieren, vastgelegd in de voorwaarden waarop SKAL toeziet. Waar we in...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Open Brief aan het Smaakwarenhuis
En de link in #7 Dick B? Ben je het daar ook niet mee eens? Je gaat voorbij aan de gedeelde verantwoordelijkheid die ik benoem....
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Noren vies van schone kip
De moeite waard om kennis van te nemen voor een genuanceerde beeldvorming en discussie....
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Noren vies van schone kip
Dick B. stapt weer op zijn stokpaardje. Prima maar wat kan de consument ermee. Kip met "lagere besmetting" is geen...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Noren vies van schone kip
#12 Peter, certificering van wat? Als je als boer en worstmaker je eigen standaard hebt die niet in een systeem valt maar...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Open Brief aan het Smaakwarenhuis
Jarno, ik durf daar geen harde uitspraak over te doen maar vraag me zeer af of sturen op intramuculair vet zo eenvoudig is....
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Open Brief aan het Smaakwarenhuis
Na het lezen van de brief van Diny Schouten moest ik denken aan “Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper”, actueel op...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Open Brief aan het Smaakwarenhuis
Aart, Ook ik ben niet van het moeten. Laat iedereen zelf zijn keuzes maken. Het echt grote vraagstuk blijft in mijn ogen hoe...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
Aart, weet je, het mooie van Foodlog is dat we het niet eens hoeven zijn, dat standpunten en visies haaks op elkaar kunnen en...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
Nou Aart, dat ben je mooi even kwijt. Breng dan nu eens wat diepgang en scherpte in deze draad. En overstem als creatieve...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
Jos, dat de vleesvervangers respectievelijk hybride producten flinke stappen hebben gezet, deel ik. En het is prima als daar een...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
#6 Frank weet je wat het echt spannend maakt? Dat in Nederland de alarmbel is geluid dat er hoogopgeleide welbewust etende...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
Gehakt wordt gemaakt van wat in het vak snippers of trimmings worden genoemd. Verkleinde stukken vlees die variëren qua...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Consumentenbond geeft slavinken supers een onvoldoende
#5 Gonneke, interessante invalshoek. De antwoorden op je vragen heb ik niet op één na en dat is je laatste vraag. Het is niet...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
#1 Engelbert, een slavink is geen snijvlees. De vulling is een vleesdeeg, gemaakt van vleesdelen die zijn gemalen. Zo'n beetje...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Consumentenbond geeft slavinken supers een onvoldoende
Mooi te lezen, Belgen zijn in het algemeen waarachtige woordkunstenaars. Ik worstel wel enigszins met die 845.000 ligbaden...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Jeroen Meus moet nepvlees in zijn stoofpot stoppen
Breaking News, deze uitkomsten. Niet dus. Vraag me serieus af wat hier de onderzoeksvraag is geweest. Of wellicht stond de...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
VU: vlees minder mannelijk door industriële productie en slacht
Ralph, don't shoot the messenger. Je bent zelf auteur van meerdere boeken. Dan weet je hoe de hazen lopen en media werken. Of je...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
We worden gemiddeld genomen steeds ouder. Dat ligt toch niet alleen aan de kwaliteit van de gezondheidszorg. Zal ook met ons...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
We ontkomen niet aan eten. En de groep die met wát ze eten een stevig signaal wil of denkt af te geven aan hun omgeving, kiest...
Marc van der Lee
9 jaar geleden
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
‹ Vorige
10
11
12
13
Volgende ›