Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Florine Boucher
@Dirk Zavel #30 Bedoel je de soep, of de Pörkölt met varkensvlees, zuurkool en zure room uit Szeged. Ook wel Szgékeli...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
@Dirk Zavel Tsja, wat te zeggen over die Russische maatregelen. Los van de politiek, het is toch merkwaardig dat als een land...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
Sorry Egbert, het kwam niet zo georganiseerd over als de meeste rijen met sla, radijs en boontjes in de meeste groentepercelen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 12: wat is dit?
Moet het dan altijd eetbaar zijn voor deze quiz? Dat is wel beperkend. Gezien de slordige manier van opkomen, leek het me toe...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 12: wat is dit?
@Dick V. en Henric van der Krogt Die telers en tuinders kunnen 2 dingen doen. Zich laten afslachten of het systeem van zelf in...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
@Henric van der Krogt #17 Nee, dat denk ik niet. Maar alles lezende in deze draad begrijp ik niet dat boeren zich in de schulden...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
Zouden het opkomende springbalsemienen kunnen zijn?
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 12: wat is dit?
@Jopie #12 Maar toch niet met zo'n enorme gekromde boog?
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
Boeren zouden hun handel via een coöperatieve webshop moeten verkopen aan consumenten. Boeren doen het werk en lopen het risico...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
@Jopie #6 Nee, ken ik niet. Je hebt gelijk, van granen (behalve dan maïs) staan de aartjes om en om. Maar op de foto is wel een...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
Ik denk ook dat het spelt is vanwege de zetting van de graanvrucht - om en om en schuin op de stengel en omhoog gericht.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 10: wat is dit?
@Dirk Zavel #13 Zou het kunnen dat de chipiron waarover je schrijft de baby-pijlstaartinktvis is? Het diertje heeft een...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
#12 Wouter, even doorlezen, dan had je geweten dat mevrouw De Vos het over pijlstaartinktvis heeft omdat ze adviseert, bij...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
# Astrid Spijkers Zou je ook een foto willen plaatsen van de bloeiende bloemknoppen? Die zie je niet gauw als stadsbewoner. Daar...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 7: wat is dit?
#1 en 2 Wouter, octopus komt ook buiten de Middellandse zee voor. Maar de Middellandse zee leeggevist? Vrienden van mij zaten in...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
Rijkelt, wat te denken van de aloude afwaskwast?
Florine Boucher
10 jaar geleden
Voedselgevaarlijk keukengerei
@Nick Trachet # 9 Sorry voor de lengte van mijn antwoord, maar het betrof diverse aspekten die je aansneed in #1 en in #4 –...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
@ Wouter Klootwijk #7 Aha... Niet alleen over gemakzucht lijkt me zo. Je schreef in je rubriek in NRC Handelsblad van 14 april...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
@Wouter Klootwijk #2 Dat je gecharmeerd bent van kant-en-klare industriële vervangers voor sauzen, soepen of gerechten en die...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
@Nick Trachet #4 en #1 Je mist de roomboter. Het recept voor ragù van Marcella Hazan waar je naar verwijst gebruikt geen rauwe...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
@Nick Trachet Op dat pizzaverhaal van die Indiase auteur kom ik later nog terug. Ik ben nu even al mijn tijd kwijt om te...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@Wouter Klootwijk # 11 De chique Pellegrino Artusi heeft denkelijk niet de Zuid-Italiaanse boerenkeuken verkend. Temeer omdat...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@Nick Trachet # 7 Je schrijft: Italianen hebben daardoor nu de hoogste incidentie van diabetesII in heel Europa (tot zover het...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@Wouter Klootwijk #8 Het indikken van saustomaten tot een geconcentreerde tomatenpasta is een oer-oude traditie in Zuid-Italië...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@ WouterKlootwijk Bedoel je dat Heinz de zaden voor saustomaten (veel vruchtvlees, weinig zaadvocht) inkoopt en de tomaten laat...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@ Wouter K en Nick Trachet Heren, ik probeer zinnige informatie te geven. Het gaat mij niet om culinair gekissebis. Maar met de...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@Nick Trachet Je schrijft:'Tijdens mijn eerste reizen door Italië, op het einde van de jaren 1970, was de plant ook daar nog...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
@Nick Trachet 8 Er is niet zoiets als de Italiaanse keuken. Het land is eeuwenlang versnipperd geweest en kookt nog steeds...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
@ Nick Trachet Het eerste gepubliceerde Italiaanse recept met tomaat dateert uit 1692 en is afkomstig uit een Napolitaans boek...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
@2 Cécile, dat wist ik niet. Enfin, het is daar wel wat overdreven wat voedselveiligheid betreft in de eigen keuken. Voor...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wie bewaart aardappelen nou in de ijskast?
@Cécile Op dat lijstje van de Huffington Post mis ik de eieren. Niet nodig en onhandig want als je een eitje wilt koken en je...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wie bewaart aardappelen nou in de ijskast?
@Nick Trachet Ja Nick, het klopt dat Italianen uit veel verschillende tomatenrassen kunnen kiezen. Maar voor hun tomatensaus...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
@ Astrid Spijkers Ja Astrid, dat klopt ware het niet dat er in Nederland niet de juiste saustomaten verkrijgbaar zijn die je...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
@58 Die hulstbomen passen zich aan zodat ze bessen kunnen blijven produceren. Kern van hun voortbestaan als soort. Heeft niets...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Kennelijk kun je krabben niet aaien
@allen die reageerden Voor alle duidelijkheid, ik heb weinig last van zielig: ik eet alles waar we het hier over gehad hebben:...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Kennelijk kun je krabben niet aaien
@Hans Polleman Dat droogvallen is maar zeer tijdelijk (eb en vloed). Niet 3 weken stak in een plastic zak.
Florine Boucher
10 jaar geleden
Kennelijk kun je krabben niet aaien
Je kunt die paprika-mix die je hier noemt ook iets langer roosteren en dan serveren bij gebakken lamskoteletjes of merguez, of...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Paprika's - daar maak je soep van!
Trouwens, de oesters kunnen nog aan het lijstje worden toegevoegd. Levend getransporteerd tussen vochtig zeewier in kistjes en...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Kennelijk kun je krabben niet aaien
@Zé Povinho Er zijn zoveel verschillende wetenschappelijke onderzoeken over het onderwerp pijnbeleving bij vis en schaaldieren,...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Kennelijk kun je krabben niet aaien
@ Cécile, Duidelijk een omgewerkt traditioneel recept voor forel, gevangen in de rivier Allgäu. Kaas geeft wat meer pit aan...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Wat doet zeevis in de bergen?
Ik denk dat die kreeften en krabben die levend gekookt worden een veel snellere en derhalve minder nare dood hebben dan al die...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Kennelijk kun je krabben niet aaien
Mooi initiatief van M.Donald's. De vraag is: gaan kinderen die smulmeloentjes ook eten als ze thuis al moeite hebben met het...
Florine Boucher
10 jaar geleden
McDonald's gaat fruit promoten voor kinderen
@Dick Veerman Pulmentum was een voedzame pap die je zo dik of zo dun kon maken als je wilde De vraag die ik je zou willen...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Van de BBQ: gegrillde koude tomatensoep
@Dick Veerman De keuken van de oude Romeinen is gebaseerd op die van de Etrusken.Pap (Pulmentum) van tarwe. En verder...
Florine Boucher
10 jaar geleden
Van de BBQ: gegrillde koude tomatensoep
@Ralph de Kok Tomaten en paprika's waren nog lang niet bekend in het Westen ten tijde van de Oude Romeinen. Florine
Florine Boucher
10 jaar geleden
Van de BBQ: gegrillde koude tomatensoep
@Robin Toch lijkt het mij aardig als lezers van foodlog leren dat simpele gerechten lekker kunnen zijn. Hoogstandjes à la...
Florine Boucher
10 jaar geleden
L'Oeuf Mayo
@ Hans van der Made Waarom moeten bedrijven eeuwig blijven groeien? Het draait altijd maar weer om plussen! Waarom moeten wij...
Florine Boucher
10 jaar geleden
De kruidenier heeft het gedaan
@peter roozemaal Het is de vraag of er vanuit de consument ooit vraag was naar pannenkoekenmeel met kaneel? Er moet meer...
Florine Boucher
10 jaar geleden
De kruidenier heeft het gedaan
@Hans van der Made Ja, vergissing, ik had Klootwijks beginverhaal nog in het hoofd. Niet opgepakt dat je een grap maakte.Sorry....
Florine Boucher
10 jaar geleden
De kruidenier heeft het gedaan
@Wouter Klootwijk Ach, wat een weelde aan pakjes pannenkoekenmeel staan er toch in het schap. Ik telde er zomaar 10, om duizelig...
Florine Boucher
10 jaar geleden
De kruidenier heeft het gedaan
‹ Vorige
4
5
6
7
Volgende ›