Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet 1
Ellen-Maureen (4) en Joep (5): De sardien, sinds de conserveries bestaan, heeft zich altijd erg wispelturig getoond. De...
Nick Trachet 1
8 maanden geleden
Van soldatenvoer tot culinaire verfijning: 'cool' blikvoer
Dick (3): Niet zo ver van Quimper ligt Douarnenez, een stadje met beroemde sardienenmerken (Connétable enz.). De welvaart was...
Nick Trachet 1
8 maanden geleden
Van soldatenvoer tot culinaire verfijning: 'cool' blikvoer
Wouter (2): surströmming is verschillend want het product is dan wel ingeblikt, maar niet geappertiseerd (gesteriliseerd)....
Nick Trachet 1
8 maanden geleden
Van soldatenvoer tot culinaire verfijning: 'cool' blikvoer
de ramp is dat sushi vaak te koud wordt geserveerd. Dat onderdrukt de smaak. Met kou maak je jonge jenever drinkbaar. En...
Nick Trachet 1
10 maanden geleden
Culinair ontdekt: sushi
Wat is een exoot? Biologen hebben een consensus dat dieren die geïntroduceerd werden in onze streken voor 1492 ("the Columbian...
Nick Trachet 1
10 maanden geleden
Hollandse meerval eet zelfs eenden en ganzen
Kijk Astrid, "a little knowledge is dangerous", zoals de Britten zeggen. Een mispel, (Mespilus germanica) is een fruit dat bij...
Nick Trachet 1
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: trommelstokken
Theo, Je moet niet vergeten dat deze columns geschreven zijn voor een Brussels publiek. Friesland ligt erg ver weg. Foodlog...
Nick Trachet 1
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: suikerbrood
Canicule is een astronomische periode in juli-augustus, de hoogzomer. Caniculus is Latijn voor hondje. In die periode komt...
Nick Trachet 1
5 jaar geleden
Verslagen door de toekomst
Thomas Verhaeghe maakte in 2017 een doctoraalscriptie (KUL) over de processen in de gekookte garnaal. Hij vond dat garnalen een...
Nick Trachet 1
5 jaar geleden
Garnalen rauw ingevroren aan boord
Ik leerde (en de bronnen waren Frans) dat de Britten inderdaad de Champagne uitvonden zoals we die nu kennen. Omdat zij de...
Nick Trachet 1
5 jaar geleden
Champagnebaas vervalst de geschiedenis
Gordon Ramsey legt het hier uit. En ja, ik heb mijzelf ook het plezier van een Bamix gegund, toen mijn Moulinex het liet afweten...
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Mayonaise
het is zoals met die Thaise voetballertjes in de grotten. "Men voerde zuurstofflessen aan" stond er overal in de pers. Dat zou...
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
Hooi of stro?
ik vermoed dat fysiologisch vocht (0.9% zoutoplosing) vrij ideaal is?
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
Water en thee verfrissen het meest
Nooit gesnapt waar toblerone voor diende. Ik kom uit een chocoladestad waar iedereen die in het Zuidstation uitstapte...
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
'Nieuwe' Toblerone 33% zwaarder en 200% duurder dan verguisd 'fietsenrek'
Jos #1: het emmertje kwam van LUFO uit Harmelen in Nederland. Ik vermoed dat ze het speciaal voor de Surinaamse markt laten...
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Pekelvlees
de oude truuk: pak ze als ze zijn gaan slapen!
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Djemkoumé
In "The Log from the Sea of Cortez" (1951) vertelde John Steinbeck hoe ze tijdens een biologische expeditie langs de kusten van...
Nick Trachet 1
6 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Djemkoumé