Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Giedo De Snijder
@Monique, @Steven: Neen, geen BeNeFarmAid wat mij betreft. Maar je bent op de goede weg ;-) Zie: <a...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
@Wiebren: "Tijd om weer vanuit 't boerenbedrijf naar buiten te kijken" + "onderscheidend zijn" Goede conclusie. Als je naar...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
@Klaas: Neen, dat is 't niet. In 't Engels zegt men: KISS (Keep It Simple Stupid). Klaar en duidelijk. Maar blijkbaar valt het...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Sonoy: duurzaamste restaurant?
@astrid: Om het bij bomen en struiken te houden: Is het niet zo dat bomen al eens moeten gesnoeid worden om ze...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wie kent Aad? - LesLokaal II
Ja, moedig de kleine initiatieven aan ipv ze weg te wuiven als verwaarloosbare niemandalletjes. Struiken kunnen ook bomen worden...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wie kent Aad? - LesLokaal II
@Leendert: "Dat zit schijnbaar diep in de genen. Canadezen melken gewoon 60 koeien, en kunnen daar schijnbaar goed van leven,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Nadenkertje ... Ik zag dit net binnenkomen <a...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wie kent Aad? - LesLokaal II
@astrid:"Je kunt alleen overleven als je niet alleen paprika’s teelt voor de “ buurt” maar ook bonen en kolen en...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wie kent Aad? - LesLokaal II
Mijn reactie gaat in op het artikel en de eerste reacties erop Heb de rest nog niet goed kunnen volgen. Misschien dat deze draad...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wie kent Aad? - LesLokaal II
Het zou om allerlei redenen niet slecht zijn dat het economisch model (wij met z'n allen dus) evolueert van het invullen van...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
Ik zwalp heen en weer, ik ben jaren zelf boer geweest. Dat maakt het moeilijk stellingen in te nemen. Boeren zijn vaak...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
@Boy: Goede analyse, sta ik helemaal achter
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
@peter jens: Nu ben je "to the point", maat ;-) Anderen uit Vlaanderen ... Dan denk ik persoonlijk aan @Steven en misschien kan...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
@peter jens: "Ik zie elk actie op lokaal niveau, van boer tot burger als een deel van een veel grotere beweging die ..." Denk...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
@Sandra van Kampen: "Mogen we pas een stap zetten als we ons aan alle kanten ingedekt hebben dat iets 100% duurzaam is? Dan is...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
@peter jens: Wat is jouw (en all the others)'inhoudelijk' standpunt/commentaar rond mijn reactie? En als dit politiek niet...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
@peter jens: DAAR ook, maar ook in DEZE draad, want @Jan Peter schreef hier hoger: "Waarom niet pleiten voor het midden: lokale...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
Kan A de wereld voeden, kan B het? Is A dit, is B dit? Is er ook nog C? Weten we genoeg over C? Wat denken we over A+B? En ga...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Vanavond in Amsterdam: Vandana Shiva
Best quote of the week:"jij zegt er is publiek geld nodig bij kleinschalige experimenten, ik denk dat er publiek nodig is"
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Ik ben boos, want ik wil niet verleid worden
@peter: Stuur mij verdorie die mail en zet Monique Vos in Cc. Monique ik zorg voor De Koninck, al moet ik kruipend van de reuma...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
@peter: "Het gaat uiteindelijk om de consument, iets dat hier teveel vergeten wordt… " -> Klopt, en dat is meestal de...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
"Communiceer niet, zorg dat mensen met elkaar kunnen communiceren in een rijke dialoog die niet maar niet wil stoppen omdat ze...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Ik ben boos, want ik wil niet verleid worden
Max. is niet 500 karakters, maar 5000 per keer. Sorry voor de tikfout, Dick
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
Deel 2: Ik begon met de ontwikkeling van een witschimmelkaas, een type brie met de hand geschept. Op de manier zoals de...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
Ik ga een reactie doorsturen in 2 stukken, want het systeem hier verdraagt maar 500 chars per reactie. Hier deel 1: Sta me toe...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
"Verder, als ik hetgoed begrijp, zit het grootste probleem in de grootschalige retail: de consument wil wel, de vraag is er,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
@paul jansen: Een waarheid als een koe -> "Je moet produceren voor een vragende markt waarbij consumenten je product op...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
@jan peter van doorn: Ik noteerde gisteren voor mezelf uit Seth's blog: The appropriate response is not to try harder, to bear...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Helden van de smaak - Jan Robben kapt
Eén van de niet-ter-minste der verwerkers, beweert dat het een ambachtelijk recept is om standyoghurt in de pot, beker af te...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wat zit er in uw eten?
@Liesbeth: Sorry dat ik aandring, maar mag ik je vragen wat je antwoord is op de vraag: "kun je je voorstellen dat je...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wat zit er in uw eten?
@Liesbeth: Vat mijn haha ... ambachtelijk (recept) opmerking niet verkeerd op. Het is een inside joke. Als je standyoghurt...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wat zit er in uw eten?
@Liesbeth: Gelet dat we het over volle koemelk hebben met normaal eiwitgehalte, de gepaste yoghurtcultuur aanwenden voor een...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wat zit er in uw eten?
Volle (bio) standyoghurt uit koemelk ... Kan iemand mij vertellen waarom er daar mager melkpoeder hoeft in te zitten aub?...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wat zit er in uw eten?
Ook al hangt er boven mijn bed de gedachte 'Mens, erger je niet', valt dit hoe langer hoe zwaarder dat dagdagelijks waar te...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Weg met duurzaam
@jan peter van doorn: Indeed ... Maar om ook de andere kant onder ogen te zien (iets wat ik hier op foodlog leer) wijs ik ook...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
LesLokaal I - het varken
@jan peter van doorn: Bedankt voor deze interessante link. Merk ik in je reactie een vleugje visionaire context? Helemaal ok,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
LesLokaal I - het varken
@NielsFCWillems: Als je niet ruim gaat, wordt het heel snel inteelt tussen mensen die het al (veel te) lang weten. Ik volg @Dick...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
LesLokaal I - het varken
@NielsFCWillems: Er is maatschappelijk draagvlak nodig om dialoog & colectieve actie in een multi-stakeholder platform, zoals...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
LesLokaal I - het varken
Man, man ,man ... daar komt mijn haar van recht. De (naïeve) consument wordt weer in de maling genomen. Laat die van...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Sonoy: duurzaamste restaurant?
Ik onthou uit dit artikel: - een liter melk bij de AH kost nu 52 cent, een liter water 104 cent - Wat zijn de oplossingen? De...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Is de melkboer een arbeider of een ondernemer?
Sorry, het was voor @Josien bestemd, maar @peter jens mag meedelen ;-) Nu, ik kan eindeloos palaveren over eenheidsworst en...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kannie ligt op het kerkhof
Yeh, Peter Jens, we don't go for the head, we go for the long tail
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kannie ligt op het kerkhof
Ik volg in het begrip 'lokaal' Dick's duiding lokaal = betekenis en Peter Jens met 'zolang we ons de luxe kunnen blijven...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kannie ligt op het kerkhof
@dick: klopt!
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@dick: "Dus inderdaad, rauwmelkse schone fabriekskaas van gepascaliseerde melk is heel goed denkbaar." Voor Capina Passendale...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@Nick: "Ik weet dat Brusselse kaas ook oorspronkelijk ‘nog warm’ moest worden verkaasd. Is daar iets over onderzocht?...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@Boy: "Vorzugsmilch. Dat is melk die Rauw verpakt en verkocht mag worden mits aan strikte voorwaarden voldaan." Allez, bij de...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@Nick, Boy On sait de longue date qu'un lait maintenu à basse température présente un certain nombre de caractères qui le...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@Boy: Je bedoelt dat de melk rauw wordt gestremd en de ontstane wrongel dan wordt opgewarmd. Tja, ik zou zo direct niet weten...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
"@Wouter: Dus in Belgie is er Boerenkaas die niet uit rauwe melk is gemaakt." Neen, wij maken geen Boerenkaas, want dat is een...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
‹ Vorige
4
5
6
7
8
Volgende ›