Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Giedo De Snijder
@sjaak koopman Bij jullie is boerenkaas in principe het enige zonder hittebehandeling. Al denk ik dat er iemand ook biologische...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@Boy: Klopt als een (melk)bus ;-)
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Wouter, je hebt het duidelijk over een NL realiteit. Waarom ligt dit in NL (en andere meer noordelijker landen, in tegenstelling...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
@Wouter de Heij: In België vind je hoe langer hoe meer melkautomaten waar je als consument gekoelde rauwe melk kunt aftappen...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Thermisatie, pasteurisatie en andere hittebehandelingen op melk worden toegepast om de melk meer of minder bacterievrij te...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Ik heb me van dit draadje afzijdig gehouden. Een leek hoeft nu eenmaal niet zoals een pastoor elke keer hetzelfde te zeggen....
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kannie ligt op het kerkhof
Met genoegen gevonden in een rapport van de FAAN en me dunkt relevant voor dit 'local' draadje: LFS (Local Food Systems), local...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kannie ligt op het kerkhof
@Guillaume: Ik heb de uitzending ook gezien en ik begrijp je standpunt. Het is een harde realiteit, bangelijk reëel. Je kan nu...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Wereldvoedseldag en Science Fiction
Als bleuke in het foodlog.nl verhaal vraag ik me al een poosje af hoe Dick het al jaren mentaal en fysiek klaarspeelt om dag in...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Het geweten van McDonald’s
@Boy: Mijn filosofie, als ik die al zou hebben, zit in mijn reactie op Josien's comment. Verder geraakt mijn geest (voorlopig)...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kringlooplandbouw met 2 benen op de grond graag
@Josien: "Ik denk om te beginnen door in de Libelle / Panorama / Telegraaf / Nu.nl te schrijven over Foodlog onderwerpen." Ja,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kringlooplandbouw met 2 benen op de grond graag
@Boy: Kort door de bocht, het lijkt alsof je van de consument enkel zijn uitwerpselen nodig hebt
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kringlooplandbouw met 2 benen op de grond graag
@Boy: "Alleen hoort de consument ook in die kringloop.... " Hoe zie jij dat? Uitermate geïnteresseerd.
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Kringlooplandbouw met 2 benen op de grond graag
Op http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/het_geweten_van_mcdonalds/ lees ik: Comment van Steven over de gemiddelde burger: 1)...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Steven: Degelijk uitgebouwd artikel dat je schreef op http://twurl.nl/3djkfg
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Josien: Er staan belangrijke dingen in dat artikel van <a...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
Gelet wat er zich op macro niveau aan 't afspelen is en op ons af komt. Wat kunnen we hier (local) dan (nog) aan zinvolle dingen...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Josien: Doe me a favour. Leg aub eens kort uit hoe jij dit interpreteert, wat je er eigenlijk wilt mee aanbrengen. Het is me...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Steven: Dat België reeds lang niet meer zelfvoorzienend is op het vlak van voedsel had ik al lang door. Maar blijkbaar is NL...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Guillaume:Wat een CV! Moest ik in de HRM business zitten, zou ik je direct aanwerven ;-) Neen, bedankt, nu weet ik tenminste...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Josien: "Nee, NL kan geen kabouterhouding verweten worden, NL wil graag meekwartetten in het wereldvoedselstuk." Klopt het...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
hmm ... encodingsproblemen - > gebruik http://twurl.nl/nsts00
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Steven:je linkt leidt naar not found. Ik denk dat het deze link is:...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Guillaume: Ik ken je niet, weet dus niet hoe ik met je informatie moet omgaan. Zie ook geen link achter je naam. Kun je jezelf...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Guillaume: Voor hoeveel % is Nederland vandaag nog zelfvoorzienend qua voedsel?
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
Geuzen, net als kabouters, zijn van alle tijden. Trouwens ken je nog de lijfspreuk van de kabouterbeweging? Wat betreft het...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
Is het bovenstande kabouterpraat van de jaren '70 - '80? Kunnen we vanuit die basisgedachten vandaag verder in de goede...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
Hier dan maar de achterflap, want het boek is nog moeilijk te vinden: Na zijn (zoals onlangs bekend geworden is: tijdelijke)...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@peter jens: Sorry Peter, ik ben geen kaboutertje uit het Vlaamse achterland en heb dus weinig of niets met paddenstoeltjes....
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Maarten van Thiel: Met welke browser bezoek jij die site? Nog nooit die opmerking gehad. Maar dit is off topic.
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@Josien: Stel dat je een zaak wilt opzetten in een dorp (=lokale gemeenschap) en stel dat je je zinnen hebt gezet om een...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Waar de geit gebonden staat, moet ze wel grazen
@dick veerman: "Ik heb gezegd dat nagedacht moet worden over producten met een identiteit. Moderne, van onze tijd. En ik wees...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Friesche Vlag - merk & melk
@MarcP: Marketing heeft zeker een rol gespeeld, maar dat deed en doet jullie Campina toch ook. Tot vervelends toe zelfs. En by...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Friesche Vlag - merk & melk
Hygiëne en melkkwaliteit, zin en onzin: <a href="http://www.mycelium.be/zuivel/2010/rauwe-melk">Rouw om rauw</a>
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Friesche Vlag - merk & melk
@Lisa: Wij hanteren 'mycelium' als (het) symbool voor natuurlijk netwerk en duurzaam verbinden. Mycelium is earth’s natural...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Roos, Ricotta is kalfsvlees
@Lisa: Kun je me je mailadres bezorgen aub? Wil je contacteren ivm mozarella, en dat is buiten de scope van deze draad...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Roos, Ricotta is kalfsvlees
@Lisa: Kleine toevoeging ter verduidelijking. Het stremsel heeft de eigenschap om de melkeiwitten (caseïnes) te splitsen in 2...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Roos, Ricotta is kalfsvlees
@Lisa: In wei zitten nog de albuminen, nl. de oplosbare eiwitten. Het zijn geen caseïnes. Albumine is het eiwit dat ook in het...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Roos, Ricotta is kalfsvlees
@peter jens: Allez, nen Hollander die ne keer luistert naar een Vlaming, waar gaan we dat schrijven? (... grapje!) Maar goed,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
My last one for today or I get trouble ... @ dick, @Wouter de Heij: De uitdaging ligt voor een stuk in 't maken, en vooral op...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Paprikajam, hoe bedenk je het? #smaakNL
Wie geen vlees wilt eten, moet ook geen zuivel eten. Om die logica te begrijpen, hoef je helemaal niet naar school zijn geweest....
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Roos, Ricotta is kalfsvlees
@Wouter de Heij "You may only preach if you have been practised. De theoretici hebben straks geen baan meer, theoretici met doe...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Paprikajam, hoe bedenk je het? #smaakNL
@Wouter de Heij: Het klopt dat creativiteit niet automatisch verloren gaat bij grote organisaties, het is er alleen te weinig...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Paprikajam, hoe bedenk je het? #smaakNL
Ik ga mijn reacties in stukken kappen en veel chronologie met de timeline zal er ook niet inzitten, vrees ik. @dick: "Trouwens,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Paprikajam, hoe bedenk je het? #smaakNL
Ik lees met veel belangstelling tussen het soepmaken door en sebiet kruip ik in de moestuin om mijn echt eten in de watten te...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Paprikajam, hoe bedenk je het? #smaakNL
@Liesbeth Oerlemans: "Maar ook klein werkt keihard voor weinig geld en de samenhang dat ze zich daarom niet aan wetgeving hoeven...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
Paprikajam, hoe bedenk je het? #smaakNL
@josien: Je neemt me met je eerste zinnen de woorden uit de mond. Vraag me al paar uren af of ik zou meegaan in deze discussie,...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
@dick veerman: Had je laatste zin van je reactie niet gelezen. Afscheiden? Weet jij hoe groot het Hertogdom Brabant vroeger wel...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
@dick veerman: Haha, Wervel, nog zo'n partij die niet misstaat in 't rijtje en waarmee ik binnenkort op koffieklets ga. Alleen...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
@Steven: Ik ging enkel in op je zin rond gestigmatiseer, mijn reactie sloeg helemaal niet op Dick. Wil ik hier toch effe heel...
Giedo De Snijder
14 jaar geleden
De laatste doet het licht uit ...
‹ Vorige
5
6
7
8
Volgende ›