Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Mrten
Mijn boerenverstand zegt dat versneld kruisen van dezelfde soort een ander soort gentech is, met andere risico's, dan het...
Mrten
13 jaar geleden
Poten af van gentech
Hoe meet je in de keuken wateractiviteit, Wouter?
Mrten
13 jaar geleden
Vlierbloesemsiroop
Misschien is het probleem dat de Nico's van deze wereld koud hun onderbuik achterna lopen volgen zonder vijf minuten stil te...
Mrten
13 jaar geleden
De biologische varkensflat
sorry, maar kan het niet laten: 1960: 7000/0.71 = 9860 pakjes boter/jaarsalaris 2010: 32000/1.23 = 26100 pakjes...
Mrten
13 jaar geleden
De eerste SRV mannen
Kaliumchloride alleen is niet te eten (bitter), de meeste supermarkten hebben losalt wat een mengsel is van 66% NaCl en 33% KCl.
Mrten
13 jaar geleden
Zout in je brood
Mooi stuk Nick, altijd leuk om over de historie van dingen te lezen :) Hieronder een goed stuk op Serious Eats over foie gras,...
Mrten
13 jaar geleden
Culinair ontdekt: Foie gras
Ooit overwogen om je huisregels aan spammers aan te passen, Dick? Gay.nl heeft laatst een boete van 5000 euro toegewezen...
Mrten
14 jaar geleden
The Big Green Egg
Wat er bij LEDs ook aan de hand is is dat er een te groot gat zit tussen verkooppraat en werkelijkheid. 50.000 uur licht? Als...
Mrten
14 jaar geleden
LED-lampjes kijken bij Koppert Cress
Onder het motto "ongepubliceerd wetenschappelijk onderzoek is geen wetenschap" nog een link naar gepubliceerd onderzoek, en een...
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
er staat toch ook een belgisch adres op de pagina die dick net gaf?
Mrten
14 jaar geleden
Lease een varken (herstel: Lease a Berkie)
Arend, is het ooit gebruikt dat je weet? Als het namelijk gebruikt zou zijn om iets in te smelten zou het waarschijnlijk...
Mrten
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (17)
een rugkrabber? hoe laat is de deadline? dan ga ik nog even werken.
Mrten
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (12)
het lijkt van beukenhout te zijn, de nerf loopt echter zo dat je geen grote kracht met de punt kan uitoefenen zonder dat die...
Mrten
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (12)
is dit niet nummer 12?
Mrten
14 jaar geleden
(On)misbare keukenbenodigdheden (12)
degene die het laatst wil stoppen "ontdekt" dat er ineens een onwijze markt voor zomerkomkommers is?
Mrten
14 jaar geleden
Komkommertijd
0FRMBG1/2: onbekend 0FROBO01: onbekend AH biologische eieren, oostland
Mrten
14 jaar geleden
Waar komt je ei vandaan?
De lol van de zoutkorst is hierboven al uitgelegd: zout creëert een open structuur, aluminiumfolie is zo goed als waterdicht....
Mrten
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
Ik doe dit altijd met fijn keukenzout, alleen gaat er dan kip tussen, geen vis. Het enige nadeel is dat het wat meer uitzakt.
Mrten
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
HJH: Wat is je bezwaar tegen ascorbinezuur/vitamine C?
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
HJH: in theorie omdat die vetten/oliën ranzig zouden kunnen worden en dat gaat stinken, boterzuur is *erg* en krijg je er nooit...
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
Wouter, waarschijnlijk tea tree oil; krijg je (als man) borsten van je snijplank. :)
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
Ik heb een kennis die glas als snijplank gebruikte, want dat maakt zo makkelijk schoon. Zijn messen waren er heel symmetrisch...
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
Misschien moet -ie onder het kopje 'neppers', Dick :) Nadeel van zo'n kopse snijplank is dat -ie gaat splijten aan de randen...
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
Er staat me iets bij (maar dat is hetzelfde als geloven, sorry Dick) dat je best een houten plank kan gebruiken als je m maar...
Mrten
14 jaar geleden
De houten snijplank
In dat rondje staat LT, is dat Litouwen?
Mrten
14 jaar geleden
Eieren, tarwe en aardappelen uit zee
Aardwarmte is een lange-termijn investering, op een gegeven moment is investering afgeschreven en is de warmte bijna "gratis"...
Mrten
14 jaar geleden
Tomaten zonder gas
@Maren: dan moeten ze niet allemaal van dezelfde warmwaterlaag gaan tappen, want dan is het snel uit met de pret.
Mrten
14 jaar geleden
Tomaten zonder gas
op maandag 6 april? ik hoop dat dat een typo is!
Mrten
14 jaar geleden
Persbericht: 26 april, Wageningen - alles over kijkofhetklopt
Ik denk dat de casual koker voor koken in de magnetron te nauwkeurig moet zijn, en voor de echte kookliefhebber is het te weinig...
Mrten
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Kan ik nu al klikken op de barcode of begrijp ik de laatste regel verkeerd? Als je een wiki wil opzetten zou ik trouwens...
Mrten
14 jaar geleden
We gaan kijken of het klopt
Mark: Wouter de Heij had het ooit over een collega die een filmpje had van 'hot spots' in de magnetron (ben nog steeds...
Mrten
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Andre: probeer het nou gewoon zelf eens, twee visjes bereiden, in plaats van te geloven in slecht gekopieerd...
Mrten
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Mark Soetman: alleen op zeeniveau is het kookpunt van water 100 graden Celsius. Stop het in een gesloten systeem waar de druk op...
Mrten
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Wouter K: In een pannetje verhit trillen *alle* moleculen sneller, in een magnetron grof gezegd alleen het water.
Mrten
14 jaar geleden
Kletskoek over kletskoek
Ach Pieternel, als ik de tomaten van de supermarkt proef heb ik al lang weer het idee waterbommen gekocht te hebben. Met een...
Mrten
14 jaar geleden
Terug naar de waterbom
Als je wil weten wat er in een samengesteld product zit moet je op zoek naar de MSDS, de 'material safety data sheet'. Van grote...
Mrten
14 jaar geleden
Poetsen met Dasty
Acetylsalicylzuur, of natuurlijk als wilgebladeren :) http://en.wikipedia.org/wiki/Aspirin...
Mrten
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Piccalilli
Eerst in een roestvrijstalen vat van een paar kuub, dan pas (voor duurdere wijnen) in hout?
Mrten
15 jaar geleden
Hoe maak je (geen) wijn?
Ga wat mij betreft maar door hoor Dick, met neppers tentoonspreiden. Je mag er dan misschien een niche mee bedienen, maar met...
Mrten
15 jaar geleden
T verschil tussen een haring en een druif
@florine; je leest het inderdaad altijd dat je eenmaal ontdooid niet meer in mag vriezen, maar je leest nooit *waarom*. Weet jij...
Mrten
15 jaar geleden
Verse nep
Mmm, ligt dat hier niet, wat Dick zegt, af en toe bij de C1000 in de afdeling 'huisdierenvoer'? Zal wellicht de wat oudere...
Mrten
15 jaar geleden
Kalfshart
Geweldig, dat 'indication en francs a titre indicatif'... "They have to be dragged kicking and screaming into the future", die...
Mrten
15 jaar geleden
Kalfshart
@Wout; hoe deden die lacterende zeugen dat vroeger dan, voordat er krachtvoer bestond? Het bij 1 worp houden en dan doodgaan?
Mrten
15 jaar geleden
Doordraaien in een hongerende wereld - waar zit de fout in ons eetsysteem?
Oh, en dank voor de tip robin ;)
Mrten
15 jaar geleden
Zoet & Zout - de video van Groeneveld III
@frida, een uurtje of twee weken in de schuimende ovenreiniger (MrMuscle, actieve bestanddeel meestal natronloog, dus de...
Mrten
15 jaar geleden
Zoet & Zout - de video van Groeneveld III
Is het niet gewoon de varkenscyclus?
Mrten
15 jaar geleden
Doordraaien in een hongerende wereld - waar zit de fout in ons eetsysteem?
Is de premisse van het boek (van de man!) niet dat het koken de mens naar 'sapiens' heeft gebracht? Dat lijkt me namelijk flink...
Mrten
15 jaar geleden
Mens, ga toch koken!
Lizet, waar las je "minderwaardig"? Staat dat in het boek maar heb je dat niet gequoot? Waarom zou "huishouden" minderwaardig...
Mrten
15 jaar geleden
Mens, ga toch koken!
Onder-de-inkoopsprijs-verkopen zou binnenkort moeten mogen in Belgie: een arrest van het Europees Hof van Justitie (laatste...
Mrten
15 jaar geleden
Prijsnep - acceptabel?
Bewijs voor de langer-laten-zitten-is-toch-lekkerder-theorie: Vine-ripened tomatoes are officially tastier than gas-ripened...
Mrten
15 jaar geleden
Pizza & prut
1
2
3
Volgende ›