Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter Klootwijk
Maar heer Terlouw, door de mand vallen is onder 'wijnkenners' doodgewoon. Schaamteloos gaan ze gewoon door in het kleed dat ooit...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Goud voor wijn van €2,50
Pikant en pijnlijk nieuws. Ik ben benieuwd of het ook 'in de krant' komt. Hoeraatje voor Baan. Maar wat precies is er nu...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Wetgever zat gezonde werkgever Rob Baan mogelijk bewust dwars
Gert van der Hoek beschrijft in drie zinnen iets wat niet rijmt: 'Minder dieren houden? Waarschijnlijk zou dat moeten kunnen....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Respect voor de vrijheid van ieder levend wezen
Veertig procent minder grondwater gebruiken. Wat een feest. Maar dat is niet ‘duurzaam’. Verkeerd gebruik van het begrip....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
West-Vlaams bedrijf Veos: 'We zorgen ervoor dat uw braadworst niet uitdroogt op de pan'
Taal is van ons, niet van Van Dale. We sleutelen er voortdurend aan. Met plezier. Maar soms ontstaat verwarring. Neem duurzaam....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Geen duurzaam voedsel zonder wetenschap en Europese afstemming
Kaasboerderij. Voortreffelijke kaas. Koeien vrij in prachtig landschap en in een loopstal. Gedreven boer en boerin die graag...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Je uier bungelt als een skippybal tussen je achterpoten
Tip voor boomers (naar aanleiding van de tip voor Dick): Een Zuid Limburgse fruitteler vertelde enige jaren geleden, toen zijn...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Nederland is een intensief perenland
Jonge geschiedenis van tafelzout is bizar. Amerikaanse zoutproducenten maakten begin vorige eeuw furore met hun kleine...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: pezo
Maar Jopie Duijnhouwer (reactie no 30), een standpunt heb ik niet. Ik ben nergens zeker van als het om dierwelzijn gaat. Ik...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Wat is een goed dierenleven jou waard?
En wat ook nog niet meegerekend is; dat vleeseters grotere hufters zijn, die dus meer kwaad doen in de samenleving en in het...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Legkippen met vijf in een kooi (zie bijdrage 9 van Nico Gerrits). Ook ik verwachtte treurigheid te zien. Maar was stomverbaasd...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Wat is een goed dierenleven jou waard?
Naar aanleiding van de laatste alinea van reactie nummer 34 van Jopie Duijnhouwer waarin hij onomwonden zegt van natuur te...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
NEC-plafonds zijn de maat voor stikstof in de EU
Het was er al, ongeveer zestig jaar geleden. Te vroeg op de verkeerde plek? Stationsplein Arnhem waar stille elektrische bussen...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Restaurant zonder personeel blijkt succes
Doorwrocht en gewichtig artikel. Om wanhopig van te worden. Maar wat op gaat vallen bij deze knappe stukken: individuele burgers...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Natuurdoelanalyses laten verloedering van Nederlands natuurverplichtingen zien
Stel je voor, iemand die probeert van koemelk kostelijke tuinbonen te maken. Zou je toch bezoek aan een zielkundige aanraden....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Prima smeerkaas van bonen en wormen met margarine
Jopie Duijnhouwer, zo zie je maar weer, dieren en natuurlijk gedrag. Wagenwielen hoog op een paal zijn niet natuurlijk.
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Ooievaars zijn niet zo schattig
Bijzonder wat Jopie Duijnhouwer vertelt. Ooievaars die broeden boven een snelweg. Enige jaren geleden zag ik het in Portugal....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Ooievaars zijn niet zo schattig
https://nos.nl/artikel/2469498-onderzoekers-ook-een-plant-ervaart-stress-en-laat-van-zich-horen
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Vissen kunnen niet gillen en dat weet de NVWA
Wat Nick Trachet vermoedt kan hij nu zeker weten. Zo wordt gedroogde schar hier en daar in het Nederlandse noorden gegeten....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: schar
Dick Veerman provoceert en/of laat met zijn 'innovatie' van geribbelde chips zien dat er werkelijk niets te melden valt op...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Geprinte toetjes zijn lekkerder
De opmerking, de verbaasde vraag van Carolien Makkink, is van gewicht en belang. Maar of haar vertwijfeling doordringt tot in de...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Geprinte toetjes zijn lekkerder
Klein Frans exportproduct: confit de canard in blik. Fors blik. Met gare poot en zoveel eendenvet dat je er nog weken eieren in...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
Jopie Duijnhouwer, merels nog niet, maar kraaien, spreeuwen, duiven en meeuwen worden plaatselijk fel bestreden. En hanen....
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Manmade superzwijn uit Canada is té slim en bedreigt de VS
En we kunnen meer vis eten zonder meer vis te vangen. De graten en de huid: SuperGround pioneering tech that turns fish bones...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Hotel hartje Goes. Vijf mensen, vijf kamers. Na een dag hard werken strijkt het gezelschap neer in de foyer en bestelt...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Streep door verplicht gratis water in Waalse restaurants
Het spreekt tot de verbeelding. Vooral ook, zoals in het bericht hierboven wordt gezegd, als zeestromen de ijsberg duwen. Een...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
IJsbergen als drinkwatervoorziening - voer voor juristen
In de, elders op Foodlog al genoemde column van Martijn Katan in de NRC komt ook olijfolie er niet goed af. Dat wil zeggen,...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
'Revolutionaire' marketing: koffie met olijfolie
Een vrij jonge veronderstelling is dat je met aanpassing van de darmflora en - fauna (het microbioom) iets kunt aanrichten in je...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Martijn Katan is niet jaloers
Onder Italianen leerde ik dat je meteen begint te eten als het warme gerecht op je bord is aangekomen. Niet beleefd wachten op...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: samen eten
De bonuskaart van Albert Heijn bestaat 25 jaar. In de loop der tijd werd nauwkeuriger het doen en laten van gebruikers van de...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
RIVM denkt dat we minder vlees eten, Wageningen niet
De aantallen maken nieuwsgierig. Twintig producten, in een huishouden nodig om te overleven, zijn nog wel bij elkaar te...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Anti-inflatiemandje Franse supermarkten passeert regering links en rechts
'Twintig producten zijn gewoon te weinig', zegt Lidl hierboven, die vindt dat huishoudens met krappe kas aan vijftig...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Anti-inflatiemandje Franse supermarkten passeert regering links en rechts
Het verschijnsel 'jongeren'. Of je het nu over de markt hebt van haring of die van papieren dagbladen. Jongeren moeten er niets...
Wouter Klootwijk
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: witloof
Claudia Hulshof in reactie 32 op reactie 23: 'Veel slachtafval kan andere logische doelen dienen. Voor huisdieren,...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Economische Zaken wil van gasintensieve industrie af, bijvoorbeeld tuinbouw
Bizar. Het is als met de Chinese keuken. Zoals die in Nederland wordt beschouwd. Dat het zoiets is als bij ons Deventer koek....
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Vegan China, het beloofde land voor makers van vleesvervangers
Jos Hugense op nummer #12: "Daarvoor wordt compensatie gezocht in de marge, wat logisch is." Winkeldochters moet je dus duurder...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Wageningse wetenschapper weet niet hoe supermarkten werken
Dick, biologisch bij Lidl is verrassend laag geprijsd. In vergelijking met die van Plus en helemaal die van Eko Plaza. Van Heijn...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Wageningse wetenschapper weet niet hoe supermarkten werken
Verhelderende uitleg van Dick Veerman over het doen en laten van supermarkten. Een ei is duurder dan strikt nodig, omdat andere...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Wageningse wetenschapper weet niet hoe supermarkten werken
De laatste alinea’s van het bericht hierboven behandelen de vraag waar we van wakker (zouden kunnen) liggen. Kan het kwaad?...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Onder meer Franse wortels en appels kunnen microplastics uit het riool bevatten
Het mediterrane dieet is een begrip. Het wordt al zeker een halve eeuw genoemd in onderzoeken, bijvoorbeeld het roemruchte Zeven...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Mediterraan dieet alweer 's werelds 'beste dieet'
Dus, Dick Veerman in bijdrage 37, eerst zadel je ons op met een onbegrijpelijk zoveelste keurmerk en dan moeten we bijles van je...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Nederlandse experts blijven tegen invoering Nutri-Score, gezondheidsorganisaties ongerust
Visafslag Den Oever verkoopt op zaterdag vis aan particulieren. Een paar prijzen van de dag voor kerst. Poon: 3 kilo, 10 euro....
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
'Eet de vis die er is'
In het bericht hierboven staat dat de varkens in een poepdoos poepen. Niet waar ze in piesen. Ik denk in een pisbak. Enige jaren...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Pigster-vlees bij Lidl in 2024
Vindt u gekookte eieren in de supermarkt ook raar?
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Bakken we over 3 jaar zelf nog eieren?
In Nederland wonen meer mensen in het westen en in het westen drinken veel mensen water uit een rivier. Bovendien hebben mensen...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: erbseneintopf
Voor straf zonder eten naar bed. Dat was andere koek. En wat vonden we het fijn, eind jaren 50. Koolraap bijvoorbeeld,...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
'Eten mag geen beloning zijn en fastfood al helemaal niet'
Jopie, jij en een paar anderen verschaffen ons op dit medium millimeter na millimeter meer en meer inzicht in en informatie over...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
De houding achter hippe foodconsumptie - een analyse
Wie speklapjes eet moet niet zeuren over de makke van havermelk (Jopie Duijnhouwer). Wie havermelk drinkt ontzegt speklappers...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
De houding achter hippe foodconsumptie - een analyse
Halve eeuw werkzaam in de kruidenierderij. Niet goed opgelet wat buiten de winkel gebeurde. Dan krijg je geschiedvervalsing. De...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
De houding achter hippe foodconsumptie - een analyse
Sensationeel bijzonder bericht. Serieuze voorspelling: passieve visserij op zee wordt gangbaar. In Nijmegen werd vissen geleerd...
Wouter Klootwijk
2 jaar geleden
Lichtjes, eetgeluiden en bananengeur lokken vis de fuik in
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›