Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wouter Klootwijk
Marcel Boer. Als hij iets opmerkt op Foodlog, biedt hij immer ook zijn eigen boekje te koop aan. Handig? Irritant? Ik zou, was...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Er is reden om aan te nemen dat te veel B12 je gezondheid kan schaden'
Goed uitgelegd door Jos Hugense. Heerlijk dat hier goede schoolmeesters schrijven. In de jongste geschiedenis van...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Een visstick is niet zo groen
De FiftyFifty Dutch Style streetburger, half vlees, half bloemkool, broccoli, soja en paneermeel kon mij op geen enkele manier...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
Verbazing ook bij Rijkelt Beumer (gepensioneerd specialist in vies en vuil voedselonderzoek) over het uitblijven van meer...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Boerenkaas van Albert Heijn moet terug
Daar heb je die vermaledijde 'we' weer. Reactie no 58: 'Denk jij dat we vrolijk door kunnen gaan met de vleesconsumptie?' Wie...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
Getallen en percentages. Maar geen enkele aanwijzing geven Rabobank, Natuur&Milieu; en andere betrokkenen voor wat dan precies...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Horeca verspilt jaarlijks ruim een half miljard euro aan voedsel
Kniesoor Kloot heeft weer wat. Halvolle melk lijkt een tikje goedkoper dan volle melk maar is duurder. In minder vette melk zit...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Volle melk tegen dikke kinderen
Weet ik nog, Jos Hugense. Een hamburger die naar rundvlees smaakte. De voorzitter van de bijeenkomst zei, toen ik dat zei, dat...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Echte lap plantaardige 'biefstuk' uit Spaanse 3D-printer
Cijfers heb ik niet, Hans Pollemans, maar bijvoorbeeld iemand van United Fish Auctions, samenwerking tussen verschillende...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Tienduizend kilo uitstervende vis
Het bericht uit Visserijnieuws waar deze 'flash' naar linkt en ook de foto die er bij wordt vertoond, vraagt echt om reactie van...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Tienduizend kilo uitstervende vis
Nog wat informatie over groenteconserven en Hak. De eerste groenteconservenfabriek draaide halverwege de 19de eeuw in Leiden. De...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Fluitend je groenten en bonen binnenkrijgen met HAK
Het is niet bekend hoe oud het rijm is over Holle Bolle Gijs. Het werd rond 1850 op schrift gevonden (volgens het Meerstens...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Half-om-half krijgt nieuwe betekenis
Maar Jos Hugense heeft toch ook en al lang prachtspul van zeewier en nog zo wat plantaardigs, waarmee een koe en een kalf en...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Half-om-half krijgt nieuwe betekenis
Klinkt logisch wat Cecile Janssen vertelt over het A-merk. Iets goeds maken en daarmee bekend worden op de markt en aldus een...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Fluitend je groenten en bonen binnenkrijgen met HAK
Jongens, jongens, hou toch op. (Geldt ook voor meisjes, maar die zeggen hier even niks.) De omkering is leuk.
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Omgekeerd moet de vleesgast om beest vragen’
Vraag: scheidt een mens die bonen en tarwe eet het eiwit van andere stoffen zorgvuldig in eigen lichaam? En is dat dan niet veel...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Eiwitscheiders te kort
Auteur verzuimt suf genoeg het verpletterende bewijs te memoreren voor haar stelling dat mensen vruchteneters zijn. De...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Het is spannend tijdverdrijf en misschien heeft het nut. Uitzoeken wat mensen, of mensachtigen, in een ver verleden deden en wat...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Folkert Stropsma, wat uw voorouders en de mijne aten en wat er aan u en mij aan is overgeleverd, schrale armoe, heeft geen...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’
Spraakverwarring dient zich aan. Lifestyle in het bericht van Jos Hugense, levensbeschouwing in reactie daarop van Dick Veerman....
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Brits tribunaal moet zeggen of veganisme een levensovertuiging is
We zouden records kunnen gaat turven. Dertigduizend Tesla's zijn zopas in Nederland besteld. En de vuurwerkbranche maakt bekend...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Plofeconomie
Helder en opnieuw verbijsterend. En zo de staatssecretaris voor gezond volk dit langzaam leest en goed tot zich laat...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Onsterfelijke ideeën over gezond eten
Ellen-Maureen Colpa, in Nederland zijn het burgers en uitsluitend burgers, die behalve een koning en burgemeesters, alle vormen...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Dank Ellen-Maureen Colpa, voor het afdrukken van de eisenlijst. De mooiste eis: Wees eerlijk over de ecologische ramp en maak...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Het heeft plotseling iets gezelligs toch weer. Revolutionair aan de vooravond van een grote omwenteling, kan even niet alle...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Kan iemand uitleggen wat Dick Veerman in reactie no 23 probeert te beweren? Ik snap er niets van.
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Dat is het wonderlijke aan het stuk hierboven. Harde acties in april, de wet overtreden, zodat de overheid gedwongen wordt om...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Dit voedselsysteem is dood'
Diederik van Groen, ik meen dat paling die uit paaien gaat niet meer terug komt. Het zijn de larven die terug naar het zoet...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Palingen krijgen zender om
Naar aanleiding van de bijdrage van Nick Trachet: VisAktua komt op Foodlog vaker ter sprake. Wat is dat voor geheim medium? Kan...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
Verse Noorzeegarnalen (ze worden vers genoemd, net als je verse worst hebt en verse melk uit de fabriek) worden aan boord...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
Een paar groothandelaren in levensmiddelen verkopen verse machinegepelde garnalen van het merk Solt. Het is een eigen merk van...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Hoe vers is je kerstgarnaal?
Bijzonder vistuig, de totebel. Een vierkant net dat met twee gebogen veren van dik ijzerdraad strak plat gehouden wordt. Aan een...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Glasaal langs hele Nederlandse kust geteld
Begrepen Ellen-Maureen Colpa. Ik ga opnieuw ernstig proberen niet te minachten. Omdat het voor geen meter opschiet. Maar wat is...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Barsten in het boerencollectief - Rutte, Schouten en Dijkhuizen staan voor een uitdaging
Zo maakt de advocaat van de Farmersforce van het begrip nepnieuws iets anders dan wat het tot nu toe was: iets wat niet waar is....
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Nepnieuws' zegt FDF in kort geding over blokkades
Jos Hugense stipt het aan. Ook omdat het bestuur van FDF zich niet hartgrondig distantieert van de uitspraak van Van den Oever...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Barsten in het boerencollectief - Rutte, Schouten en Dijkhuizen staan voor een uitdaging
Prachtig uiteengezet. De geschiedenis van kaviaar is geschiedenis van de rijke kak. Zonder de verhalen en zonder te weten wat...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: luxe
Hans Pollemans. Het was in het hoge noorden van Noorwegen en ik deed een koningskrab in een kookketel op een houtvuur. Het werd...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Kreeft eerst op ijs en dan koken
Joep Goossens, ik weet niet of kerncentrales meer verdampen dan staalfabrieken, maar wat je beschrijft, een zuil waterdamp die...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Zomerse droogte in Europa gloeiende plaat, water sparen thuis is een druppel
Leuke en spannende halfzachte wetenschap. Niet te meten, wel te rangschikken aan de hand van reacties van mensen die proeven....
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
‘Smaak is een opvatting’
Nee toch, zeg dat het niet waar is. Unilever bouwt voor 85 miljoen een onderzoekscentrum op terrein van de Universiteit van...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Unilever ontwikkelt in Wageningen veganmayonaise
Twee zaken in deze draad blijven tot mijn verbazing onbesproken. Boeren kunnen het burgers helemaal niet onmogelijk maken het...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Farmers Defence Force dreigt met mager kerstmaal, supers wijzen naar de minister
Leerzaam, Nick Trachet! En waarom zouden we hier nog verder zoeken naar balletjes van sojabonen en tarwe die aan iets van vlees...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Culinair ontdekt: Falafel
Het is begrepen, Nick Trachet, er is maar één waterzooi die bouillabaisse mag heten en wie bouillabaisse soep noemt moet voor...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Terug naar iets wat me al jaren dwars zit. De beweringen over wat wet is in de keuken. Zie Florine Boucher ijskoud: 'Bovendien,...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Ziehier hoe culinario's mythes in stand houden. Wetten en regels, eenmaal opgeschreven nadat er werd aangeklooid met beschikbare...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Serge Hecberg de vurige Franse verdediger van de nutriscore noemde een paar maanden geleden hier op Foodlog berichten over de...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Nutri-Score wordt na aanpassing het voedselkeuzelogo voor Nederland'
In België doen ze er al aan. Voor ons leerzaam. We komen alvast te weten dat we beter friet van het merk Lutosa kunnen eten dan...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Nutri-Score wordt na aanpassing het voedselkeuzelogo voor Nederland'
Apollo Truckbouw in Aalten was het, die elektrische trekkers voor het leger bouwde. Mijn geheugen omgespit. Het was wat er over...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Een elektrische auto voor iedereen? Vergeet dat nou maar
Goede opmerking van Martijn van der Plas over elektrische landbouwmachines. En verbazend hoe zelden zo een opmerking gemaakt...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
Een elektrische auto voor iedereen? Vergeet dat nou maar
Witbrood wordt volgens het Algemeen Dagblad hoog gewaardeerd door de meukmeter 2021, waar de Consumentenbond en Foodwatch...
Wouter Klootwijk
5 jaar geleden
'Nutri-Score wordt na aanpassing het voedselkeuzelogo voor Nederland'
‹ Vorige
5
6
7
8
9
Volgende ›