Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Zelfcensuur vooraf vele malen schadelijker dan kritiek van adverteerders post quem. Ik zou wel eens willen weten welke...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Nee, joh, het viel helemaal niet mee. Pak de rekeningen er nu maar bij. De schutters stonden er niet alleen voor. De Rederijkers...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vreten van Munster - icoon 4
Dank je GJ, de geschudde hersentjes werken nog niet helemaal als vanouds :-(.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Natuurlijk mag Cor hier aan tafel, als hij dat wil. Maar nog aardiger zou het zijn als hier het gewraakte artikel werd...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Precies WoutervdeL: drinkebroers waren het en ze waren er trots op. Kijk ook nog maar eens naar de linkjes die ik je stuurde:...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vreten van Munster - icoon 4
Cor, dat is afschuwelijk, maar had je anders van deze mensen verwacht? Delicious is een spreekbuis van de adverteerders, geen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Dick, ik maak de gehele kip altijd in de oven, zo'n heerlijke Label Rouge kip, of zo'n prachtig Kemper Landhoen. Langzaam garen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Sinds de grote kipproeverij geheel verslingerd aan de Label Rouge en 't Kemper Landhoen. Van soepkip trek je soep, meer niet.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Nick, heb mij door een kaaskenner laten uitleggen waarom ambachtelijke schapenkaas fabriekskoeienkaas wordt. Schapenmelk is -...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Scamorza affumicata
Onno K, in de Chaource, dat is toch de streek van die leuke kaas? Ik denk dan even helemaal niet aan bloedworst, maar ik leer...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Bloedworst!
Klopt, Flipse, daarom tegenwoordig sneller en gemakkelijker zelf gedraaid.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Flipse, toen als nu geldt, dat je de slager moet kunnen vertrouwen. Toen als nu geldt: wie voor een dubbeltje op de eerste rang...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Onno, ik vind het teveel dweilen met de kraan open. Het gaat mij te veel uit van de status quo en te weinig van wat het nieuwe...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Het ding heet niet voor niets vleeswijzer. Niet Vleeswijs, niet Vleeswijst. 't Is dus net niks.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Hé, leuk jonneke, ik ben benieuwd!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vreten van Munster - icoon 4
Wat het over tempeliers zegt? Dat is een heel ander verhaal. De schuttersgilden waren stevig verankerd in de maatschappij. De...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vreten van Munster - icoon 4
Met Jonneke schreef ik Mozarts Menu, zij woont ongeveer in de UB ;-). Kijk voor je eigen Den Haag:...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vreten van Munster - icoon 4
Ook in 'Van het Varken van Stéphane Reynaud (Terra, 2006) mooie recepten voor het verwerken van bloedworst: als fricassée met...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Bloedworst!
Bloed met chocola, gaat in de collectie. Chocola als bindmiddel, zo is het in Europa begonnen. Mooi 16e/17e eeuws recept van...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Bloedworst!
WoutervdL: er zijn zelfs spreekwoorden over, verslagen van en verhalen over. Kan ik hier niet allemaal aanhalen, dan wordt het...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vreten van Munster - icoon 4
Doe graag mee, mits zonder zuivel en bindmiddelen bereid.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Bloedworst!
Florine, je vraagt je af waarom kinderen nog tanden en kiezen krijgen. Nou ja, misschien om stukjes plakband mee af te...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Beemsterkaas: "Ach, je moet toch verder"
Bij slager Janson in Heusden ook altijd voortreffelijke kalfslever. Ook heerlijk in de Szegedyner Gulash.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wormen of naarden?
Florine, er ontbreekt nog iets, behalve vezels: het nut van kauwen, voor de verzadiging van de eetbehoefte.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Beemsterkaas: "Ach, je moet toch verder"
Trouwens, wanneer ik het me goed herinner staan er in de bossen bij Breda tamme kastanjes. Ik ben het met Peter eens: count...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Al 25 jaar geen stap verder
Poeh, ik heb ruim vijftien jaar geleden twee tamme kastanjes in de tuin gezet. Dus, ja, kastanjes, maar ook kweeperen, en...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Al 25 jaar geen stap verder
En je koopt het dus niet bij de bakker ;-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Beemsterkaas: "Ach, je moet toch verder"
King corn(ik ga bij Japie wonen) brood, Bolletje dito. Het is dus geen brood, maar een gag. Niets aan de hand, maakt niet uit....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Beemsterkaas: "Ach, je moet toch verder"
Volgende keer houd ik de borstjes apart. Hier het 15e eeuwse recept ui een collectie Napolitaanse recepten. "Neem verse...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: houtduif
Nou weet ik dus nog niet wat Blue Band brood is, behalve dan dat Unilever het belangrijk heeft gemaakt voor AH. Wat moet de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Beemsterkaas: "Ach, je moet toch verder"
Heb een 15e eeuws recept uitgeprobeerd voor het sudderen van duif met tuinbonen met veel (ganzen- en spek-)vet erbij. Dat was...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: houtduif
'Wilde dieren eten heeft dan ook altijd een aura van rijkdom gehouden.' Jazeker, zelfs binnen de adel was dat streng geregeld....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: houtduif
Wat is Blue Band Brood? Brood met margarine? Recept?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Beemsterkaas: "Ach, je moet toch verder"
Nick, ik denk dat je er toch wel naast zit: het is veel logischer van schapenkaas uit te gaan. De uitzondering is hier dus van...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Scamorza affumicata
Klopt het dat van oorsprong Scamorza van schapenmelk is gemaakt? Dat lijkt me interessant om te weten, want totaal anders van...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Scamorza affumicata
Goede fabrieksproducten zijn zeker welkom, in welk schap dan ook, maar graag zonder Elsje fiederelsje-imago. Het mag best in een...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gijs is niet wijs, maar Frans wel
GJ, ze zitten bij dat Hoogh gegiste Bockbier vooral te wachten op een Koecke van Eighen Deegh ;-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De beste zelftest
GJ, ik dacht al dat ik het niet begrepen had ;-). Om geheel in traditie te blijven dien je bockbier met hooghe gistinghe wel...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De beste zelftest
GJ, doet de KvW aan bronvermelding?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
VWA: Kellogg's hanteert geen misleidende gezondheidsclaim
Wat is Hooghe gisting? Is dat wat anders dan hoge gisting?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De beste zelftest
Hulde! Hij kan het ook nog even bij Slow Food vragen.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gijs is niet wijs, maar Frans wel
Blijft voor mij de vraag: wie weet nou of er zwangere vrouwen met ijzergebrek subiet aan de cornflakes-met-ijzertoevoeging gaan?...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
VWA: Kellogg's hanteert geen misleidende gezondheidsclaim
Tja, WouterK, wie ben ik dat ik archeologisch vondstenmateriaal versmaad? Er zijn archeovissologen die daar meer van af weten...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Precies, sambal bij. En nee, ik heb hier een Georg Flegel mét ui, leerling van Van Valckenborgh. Er zijn er nog wel meer op te...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
WoutervdL: dat 'niet vergeten van de ajuin' is een gewone dichterlijke vorm, geen hoogstandje, dat is waar, maar bij dit soort...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Ik geloof ook niet echt in Sinterklaas. Maar.... we doen er wel aan :-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Witloof nu!
Mag je ook dooie mussen door de cornflakes doen?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
VWA: Kellogg's hanteert geen misleidende gezondheidsclaim
Waarom is (vind jij) culinaire traditie te gemakkelijk WoutervdL? Die traditie stond helemaal niet onder druk, zie het citaat...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
WoutervdL: ga er rustig van uit dat de juintjes bij de haring gegeten werden en verder niets te betekenen hadden dan dat....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Nick, leuk om te weten, ik was al tegen de 18e eeuwse versie aangestruikeld. Kapucijnsbaard, ook een mooie naam. Is de 'echte'...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Witloof nu!
‹ Vorige
31
32
33
34
35
Volgende ›