Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Gerrit Jan, smiley vergeten achter de smulweb-opmerking ;-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Judith, er staan genoeg verhalen over smaak in, zelfs 'vergeten' smaken in de historische context, dus ook al schrijf ik hier...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Kookten de missionarissen niet een paar spijkers mee in de pap in Zuid Amerika om de kinderen van de missiescholen van de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Trouwens, liever geen papieren versie van foodlog. Drukwerk per definitie traag, en hier gaat het vaak juist om de actualiteit...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Foodlog louter negatief? Kom nou, en al die verheerlijking van goede aardbeien, worsten, appelen, peren, noem maar op? Kritisch,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Bijdragen aan foodlog zijn op basis van liefdewerkoudpapier. Dat zou voor Cor Hospes ook moeten gelden: dat doe je uit...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Wat jammer voor de lezers van Delicious! Het zou me verbazen als grote adverteerders heel nerveus werden van een kritisch...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Florine zegt: 'En wie bepaalt wat lekker is? Dat is het grootste probleem.' En daarin heeft Florine naar mijn mening gelijk. Wie...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Het borduurt voort op een project dat ik een tijdje geleden opperde in een ander, wijdser verband. Beetje jammer, ik voel me wat...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Wat mij betreft mag je ook dingen uit blik en glas halen: peulvruchten enzo. Ook niets mis mee. Het gaat erom dat ze er dan geen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Overigens: ontbijten met vers gemaakte muesli: (vers en/of gedroogd) fruit, noten, pitten, desgewenst granen, vruchtensap of...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Zout wordt al heel lang gebruikt, al in de prehistorie gewonnen, zelfs hier uit zeewater. Michael Kurlansky heeft er een fraai...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Vanwege langdurig verblijf in de tropen: kan water op tafel, standaard. Wanneer je tussendoorhonger had - als opgroeiend kind -...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het vrolijke leven na Ik Kies Bewust
Hé Nick, het gaat om 'icoon' van het beeld dat wij van onze eetcultuur hebben, niet meer dan dat. Daar past het...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De visverkoopster van Van Beijeren - icoon 2
Appels zijn er in soorten en maten: niet alle appels zijn bewaarappels. Niet alle appels zijn handappelen. Je hebt moesappels en...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Appels
Nick, een theelepeltje ganzenvet in plaats van olie ook heel smakelijk. Ik had ze hier in de tuin, we aten ze vers, wat een...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Borlotti
Druiven zonder pit: meestal op weg om rozijn of krent te worden. Ze hebben wel 'pitjes' maar die ontwikkelen zich niet. Er zijn...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
T verschil tussen een haring en een druif
Probeer trouwens als consument maar eens aan een hele haas te komen, of een hele eend. Je krijgt soms alleen de 'gemakkelijke'...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Consument gaat voor het filetje in wildseizoen
Mariëlla, nee, was niet op de Manuscripta. Inderdaad veel onzinkookboeken, en hebbedingerigheidjes. Een kinderhand is gauw...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wijn voor onder andere de Liefde
Een beetje het idee wat Isabelle Allende met eten kan, kan Hilde met wijn? Een cadeauboek zo vlak voor de feestdagen in de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wijn voor onder andere de Liefde
waarbij de haring ook nog puur en eerlijk is en de Griekse druif niet. Dat vind ik dan weer niet eerlijk. Druivendiscriminatie?...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
T verschil tussen een haring en een druif
Florine, waarschijnlijk inderdaad een gewone kookpot, vermoedelijk op drie pootjes, en met een oor. Brood er al in, melk of room...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het melkmeisje van Vermeer, icoon 1
Filet Americain, is dat niet vreselijk 20ste eeuw?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
'Zélf gehakt maken is veiliger'
Val laat in dit gehakt-lijntje, want even met andere dingen bezig. Vraag me altijd af in hoeverre onze keukens eigenlijk...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
'Zélf gehakt maken is veiliger'
Wouter, met opzet heb ik de erotische verklaring achterwege gelaten, ook al ligt dat voor de hand. Het ging louter om het...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het melkmeisje van Vermeer, icoon 1
Precies Nick, is dit nu een icoon voor de Nederlandse culinaire geschiedenis? Of blijkt maar weer dat Nederland gewoon in de pas...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het melkmeisje van Vermeer, icoon 1
Moet het per se Den Haag zijn? Kan het niet vrijdagmiddag, Kasteel Groeneveld, presentatie heirloomschaap. Zijn er al veel...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wij willen GVD Beemster
Florine, bij deze! Cijfermatig kan ik nog het nodige ophoesten over zuivel en graan, maar als iedereen meedenkt is het wel zo...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I over het verleden: een paar voedselhistorische puntjes op de i
Yneke, even geduld, de eerste is in de maak!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I over het verleden: een paar voedselhistorische puntjes op de i
Ja, ik ga beginnen aan een serie hier op foodlog. Prentje uit het Rijks of een ander vooraanstaand museum over eten, en dan...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I over het verleden: een paar voedselhistorische puntjes op de i
Consumenten wijzen in eerste en derde instantie een oorzaak buiten hun eigen verantwoordelijkheid aan. Dat is heel menselijk....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
IJskonijnen en angsthazen
Maar wat is nou een Turkse boerensalade?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Trends voor 2010: de vragende horecagast en Campari
Ooit nog iets van die palmharten gehoord? En was er een comeback van de Granny Smith appel? En hoe zit het, weet iedereen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Trends voor 2010: de vragende horecagast en Campari
Wat een geweldig nieuws: vier workshops, Groningen, Amersfoort, Nieuwkoop, bezuiden Maastricht. Wow, en ik dacht dat ik van...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Peper van naam
Nee, ik maak geen reklame voor derde partijen, maar voor peper. Piper Nigrum, zelfde ras, maar wat belangrijk is: oogstjaar, hoe...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Peper van naam
Ik verdien geen geld aan El Sauco, en ik maak ook geen reklame. Ik heb voor het eerst deze smaken bij een testproeverij -...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Peper van naam
Overeten is dan waarschijnlijk ook weer in een aantal soorten overeters op te splitsen. Is iemand eigenlijk daar al mee bezig in...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Prof. Muskiet: obesitasbestrijding is onzorgvuldige basis gezondheidsbeleid
Yneke, ik vind dat een verontrustende observatie: met kinderen tot twaalf jaar kun je nog aan de gang. Ik zie veel moddervette...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Prof. Muskiet: obesitasbestrijding is onzorgvuldige basis gezondheidsbeleid
Dick, maar dat bedoel ik juist: kijken waarom je wanneer wat eet. En of je dat vanuit je zelf kunt en wilt veranderen als het...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Prof. Muskiet: obesitasbestrijding is onzorgvuldige basis gezondheidsbeleid
Ha Karine op de zondagmiddag, Grotendeels sluit ik me bij je aan, alleen dat sporten is niet voor iedereen weggelegd. Bezig...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Prof. Muskiet: obesitasbestrijding is onzorgvuldige basis gezondheidsbeleid
Guillaume, vandaar dat ik alleen bedankte voor het plaatje ;-)!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Trends voor 2010: de vragende horecagast en Campari
Wouter, dank voor dit plaatje :-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Trends voor 2010: de vragende horecagast en Campari
Niets mis met twee workshopjes :-)
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Peper van naam
Heel praktisch, Groningen en ten zuiden van Maastricht! Dat zullen wel twee workshops worden? Krijgen jullie tien man bijelkaar...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Peper van naam
Fien, met vijgen en dadels kom je een heel eind, weet ik uit ervaring. Die kun je vrijwel overal gedroogd krijgen, zelfs in...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I: wat kraakt er nou eigenlijk?
Is het een probleem van de kaasboeren/makers of van de consument? Of van beide? Tot mijn niet geringe verbazing zag ik dat op...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
'Gebrek aan verstand van kaas in Nederland'
Egbert, ik geeft hier regelmatig een historisch perspectief bij nieuwe ontwikkelingen. Dat zal ik ook doen, maar eerst moeten de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I over het verleden: een paar voedselhistorische puntjes op de i
Beste Egbert, mijn taak was het om de historische aspecten te belichten, dat is mijn expertise. Frits Muskiet - overigens...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I over het verleden: een paar voedselhistorische puntjes op de i
En is niemand opgevallen dat Muskiet adviseerde de kinderen liever aspartaam dan suiker te geven, als het dan toch zo nodig zoet...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Praten over eten in de Rode Hoed
uhuh, ik heb simultaan mee zitten te typen. Morgen verder in deel twee van de puntjes op de i, anders wordt het zo'n versnipperd...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Rode Hoed I: wat kraakt er nou eigenlijk?
‹ Vorige
33
34
35
36
37
Volgende ›