Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Niet terug bij af, maar hype-je. De gemiddelde Amerikaanse blogger kookt niet volgens Child, al is ze als icoon zeer geliefd....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kookboek uit 1961 bestormt bestsellerlijst
Florine, dank, leuk om te weten. Maar waar komt in Food van Alan Davidson dat verhaal over 'saveloy' vandaan? Ik had daar toch...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streekvarken: nu al bij AH!!
Paul Jansen, heb jij inzicht in de advertentietarieven voor Allerhande? Dat zou interessante informatie zijn.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Verward terug van vakantie
Dick, ik doe niet 'lelijk' over AH, maar over het fenomeen 'Bladvulling BV', dat het namelijk niet meer uitmaakt wat er...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Verward terug van vakantie
Dank Florine, mijn handboekje over Italiaanse vleeswaren is op zwerf! Davidson gaat niet verder terug dan de 19e eeuw. Ik was...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streekvarken: nu al bij AH!!
Ze zijn - omdat ze de eersten zijn en de publiciteit induiken - waarschijnlijk goed bezig. En nu maar hopen dat al die...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Weggooien of weggeven?
Gezien het omvangrijke deel advertenties in de Allerhande hoeft AH geen subsidie erbij om tóch een inhoudelijk waardevol blad...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Verward terug van vakantie
Even de boeken erbij: In het boek van Stéphane Reynaud,Over het Varken: geen woord over iets als cervelaat. In Diny Schouten,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streekvarken: nu al bij AH!!
Oud Limburgs recept voor cervelaat? Uh? Leren ze op de slagersschool niet allemaal uit dezelfde leerboeken worst maken? Of zie...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streekvarken: nu al bij AH!!
Gelukkig had ik hem nog niet gelezen, deze Allerhande. Kan hij mooi ongelezen bij het oud papier. Wat een geneuzel. Te lui om...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Verward terug van vakantie
Robin, 'Hollandse'keuken maakte in de tijd van die prachtige schilderijen gewoon deel uit van de 'Europese' culinaire traditie....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Nederlander: 'Macaroni is typisch Hollands'
Gaat het om een strekkende meter of een vierkante?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Boer verkoopt groenten per meter grond
Robin, dat is even een beetje tegen het zere been. In vergelijking met de Chinese keuken - over dat hele continent - heeft...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Nederlander: 'Macaroni is typisch Hollands'
Val hier wat laat in, nog steeds braaf thuis aan het schrijven, maar toch even dit: Onderzoek onder jeugd in de Euregio...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Nederlander: 'Macaroni is typisch Hollands'
Inderdaad, een zakje met water in het zonlicht hangen, daar schrikken vliegen van, het schijnt dat hun ogen er niet mee overweg...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vliegen vangen
Bij mij gaat dat met de emmer en plons erg snel, maar ik knijp de strot dan ook wat dicht. Nee, niet om luguber te doen, zo heb...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Zijn wij gek geworden? Volgens mij waren we dat al lang. Dierentuinen, circussen, vlooientheaters, Wie wil mijn marmotje zien?,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Dick, ik vind niet dat je te moeilijk doet, maar ja, ik heb een nuchtere insteek tot op zekere hoogt. Bij het verwijderen van de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Josien, ik heb dezelfde overwegingen bij het opeten van aangereden wild. Anecdote: ooit in Italië in de auto bij een knappe...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Alleen als jij dat zo voelt, Dick? Musjes zijn geen draadjesvlees in het menu van dit draadje. Je hoeft wat de kat voor je vangt...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
O ja, en kattenhaters - dat mag van mij, ik vind kanariepietjes in een kooitje pas echt stom - raad ik aan een waterpistooltje...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Door de plons diep in een emmer water schrikken de beesten zich meteen dood. Kwestie van een seconde dus, is mijn ervaring....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Dick, verdrinken in een emmer water gaat ook heel snel en is relatief eenvoudig.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het ongegeten musje
Ha fijn, graan in het 'magere' vlees, ik weet het, ik mag het er hier niet meer over hebben. Maar je verliest dus 1 op de 125...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Varkens in Nood prijst boer en super, Wilbrink vraagt om de rekening en de bank heeft het gedaan
Is Zuid-Nederland hetzelfde als Zeeuws Vlaanderen, of is het Brabant, of Limburg? Dat vind ik dan wel leuk. Sorry Jan Pol, mijn...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Een serieuze super
Is Jan Pol een broer van Anna Muth?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Een serieuze super
Goed, er is inmiddels over het doel, de prijs, de ingrediënten en weet ik wat al geschreven, maar de smaak? Waar smaakt die...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Puur tomaat – goed nieuws uit het Westland
Maar heeft iemand de soep nou al geproefd? En wat is het distributiekanaal? En gaan ze nou ook Westlandse gele paprikasoep...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Puur tomaat – goed nieuws uit het Westland
Wouter, al die elkaar overschrijvende woordenboeken vind ik dus helemaal niets. Wat je ook van Johannes van Dam kan vinden, hij...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Fien, de oudste koekenpan met steel (van aardewerk) gevonden is jonger dan het hierboven vermelde recept. Voor verdere...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
En een aperitief ;-) op Tholen, in Scherpenisse. Dat Duitsland voor ht water vind ik wel grappig gevonden, tenslotte loopt de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Een glaasje water
Joh, Wouter, dit helemaal niet zo opzienbarende 'nieuws' heb ik in 1997 al gepubliceerd. En misschien is het 'gelijk' dat ik van...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Fien, in Frankrijk heet brood 'pain' van het Latijn afgeleid. En de crèpe of galette is de pannekoek van beslag. Dunbeslag...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Bij strandstoelen gaat het toch al zo? Je huurt een strandstoel voor een halve of hele dag, of een paar uur. Kan best een kan...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Een glaasje water
Echt niet, de oudste plaatjes zie je een vrouw een pannekoek bakken op een hete plaat. Alleen het dunne deeg giet je in een...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Laten ze gewoon een kan water desgewenst met ijsblokjes op tafel zetten tegen een redelijke prijs, dat lijkt me wel zo praktisch...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Een glaasje water
Wat een mooi initatief en wat jammer dat ik er niet heen kan, want andere afspraak. Het klinkt al als lekkere soep. Trouwens,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Puur tomaat – goed nieuws uit het Westland
Wouter: Raadpleeg het eerste in de Nederlandse taal geschreven kookboek uit 1514, daar gaat het dus om een klontje deeg. Pan wil...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Ja Dick, ik ga toch Wouter even beantwoorden, want het gaat wel degelijk ergens over: het woord pannekoek is ouder dan de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Pas maar op, zometeen ga ik nog zeuren over de tussen-n in panne(n)koek. Da's pas echte onzin! Niets met één of meer pannen te...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Ik-ben-blij-met-mijn-multinational-week
Wout, ze kenden de wagen wel, maar kennelijk was er iets in het gedrag van de boer en boerin waardoor ze niet zo rustig de wagen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De sprinkhaan en de stier
Pieternel, ik ben - behalve het vasthouden van de in te slapen hond en katten - ook degene die met een oude en zieke uil die al...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De sprinkhaan en de stier
Guillaume, het lijkt me typisch iets voor de stammtisch.... ;-)
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Mooi om te horen, Guillaume, misschien heb ik het niet goed verstaan? Combi van doofheid en lokale uitspraak? Weet T&T;ook iets...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Dick, Huib verwoordde het beter: achter deze kop verwacht je geen discussiepunt.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Hellmann's mayonaise - applaus!
De kop wekt misschien verwarring, Dick. Vergeten Eten krijgt in jouw verhaal een geheel andere context dan museumgroente.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Hellmann's mayonaise - applaus!
Arend H, in een komend nummer van Archeologie Magazine een kookrubriek van mijn hand over de tomaat in Europa. (Pommo d'oro...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Duizendjaar oud recept
De standaardfout die in de 'wetenschap' en 'journalistiek' bedreven wordt: een beetje van elkaar over zitten schrijven, geen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Duizendjaar oud recept
Anne, dat bedoelde ik dus precies!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De sprinkhaan en de stier
Robin, dat geloof ik niet, want Wiki zegt ook al dat de framboos in de Middeleeuwen werd gekweekt in deze streken. Bij Karel de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Duizendjaar oud recept
‹ Vorige
35
36
37
38
39
Volgende ›