Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Fien, dat is mooi, en heel wat anders dan de tranentrekker Flappie van Youp van 't Hek.....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De sprinkhaan en de stier
Guillaume: 'Interessant is het dat op culinair niveau het eten van beesten bij de 'humaniseerders' steeds meer walging op...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De sprinkhaan en de stier
oh.oh. AH gaat op nog twee plaatsen in de Allerhande met de geschiedenis aan de haal. En als ze nou nog aan bronvermelding...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Duizendjaar oud recept
Dick, om even af te koelen mailde je ik een bericht uit de FAZ over nepkalkoen in de (Unilever)salade. Maar je hebt gelijk, er...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Hellmann's mayonaise - applaus!
De poll komt voort uit mijn zorg over de toekomst van de bonenteelt in ons land. Daarom beperkte deze zich juist tot de bruine...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Hé Robin, voor Guillaumerieke is een echte reden toch niet nodig voor protest? Maar voor de preciezen: bruine bonen zijn...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
gedroogd en geweekt; in glas, in blik, helemaal niet, en dan was daar dat 'vers' nog als optie bij gezet.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Zeker, de bruine bonenteelt (er is zelfs een vereniging!) in Zeeuws-Vlaanderen, vorige week zat ik nog met een aantal...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Kan er dan niet een Voedselhistorisch Huis komen, misschien leert de mensheid daar meer van dan van veldslagen te...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Duizendjaar oud recept
Absoluut, inmiddels zijn ze op verzoek zelfs bij de groenteboer in Bruchem te krijgen! Als klant word je soms op je wenken...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Fruit met een ongelukje
Hier dus Willem, http://spinazieacademie.nl/landentuinbouw/2009/07/platte-perzik-of-pentoo.html
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Fruit met een ongelukje
Willem, er zitten tal van kwekers in Frankrijk, op mijn blog schreef ik er over, want de platte perziken heb je voor alle...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Fruit met een ongelukje
Design-linzen, daarmee doel ik op die hele speciale zakjes linzen uit een klein terroir. Ze hebben een naam die iets meer zegt...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Dick, je legt de vinger op de zere plek. Wanneer je je als Nederlander gaat generen voor een universiteit die internationaal...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koert's jongste kollum: 'Geen Kollum'
Eens Wouters, hoe kun je zo'n club nou nog serieus nemen?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koert's jongste kollum: 'Geen Kollum'
Jij doelt natuurlijk op de flatulentie, Lizette, die peulvruchten veroorzaken, maar dat is bij lang niet alle peulvruchten...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Enne... wat nou zo zorgelijk is: dat het verschil tussen een column en een redactioneel artikel nóg niet bekend is. Zucht.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koert's jongste kollum: 'Geen Kollum'
Het propageren van mollige kindertjes is begonnen met een fantastisch verhaal van Jonathan Swift in de 18e eeuw. Desgewenst kan...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kalfshart
Welke 'ze' komen er bij jullie uit de vriezer? Ik ben benieuwd naar welke peulvruchten dat zijn? Alleen bruine bonen?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Lust u nog een peulvrucht?
Josien, ik weet niet of dat begrijpelijker is. Je kinderen niet mogen/willen opeten is ook heel begrijpelijk.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kalfshart
Ayes un coeur de veau bien frais et bien gras; fendez-le en deux mais sans séparer les deux morceaux; retires le sang de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kalfshart
Dubbele moraal is geheel begrijpelijk: wij 'vermenselijken' onze huisdieren, die opeten zou dus een vorm van kannibalisme zijn....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kalfshart
.... maar je kunt er tenminste wel kalfshart krijgen!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kalfshart
Leuk, al die adressen, ik weet dat er bij Slow Food Utrecht iemand mee bezig was, maar de stand van zaken wist ik niet. Dank...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Sint Jan
Precies, Ton, hier op de goed losgewoelde klei heb ik heerlijke worteltjes geoogst. Wel de grond luchtig houden er om heen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
Kalfshart is heerlijk, wil je een recept? Dan geef je de kat gewoon wat scharrelkip ;-), of biefstuk. Dat is ook heel...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kalfshart
Maar ze hebben dus weinig smaak en de jonge veel pectines. Ik geloof niet dat ik er voor via Brussel omfiets ;-), maar ja ik kom...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gekocht op vakantie: raadsel
is het wel de bedoeling dat je ze rauw eet? Of moet je er jam van maken, of gelei? De recepten die ik zo snel tegenkom hier in...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gekocht op vakantie: raadsel
Passievruchten?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gekocht op vakantie: raadsel
Was onlangs op een zondag te Amsterdam, alwaar op landgoed Frankendael, vlak bij De Kas, een boerenmarkt werd gehoudehn. Best...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
‘Boerenmarkten aan rand grote steden’
Welja Dick, ontneem me vooral de lust om er sowieso nog iets over te melden.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Carrotmob bij Jumbo in Odijk - and now for a real krotenmop
Bij de Ataq kochten wij een klein koelkastje voor in de auto voor 49 euro. Dat is handig voor de picknick, de boodschappen in...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Mee terug van vakantie
Net weer boven water... om dit te lezen: prachtig, gefeliciteerd!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Prijs voor Klootwijk aan Zee
josien, nee, internet speelt geen rol, het is een officieel project met diverse participanten, zodra we naar buiten kunnen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Carrotmob bij Jumbo in Odijk - and now for a real krotenmop
Welk merk tasse? Duurzame cadeautassen ;-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kratten, manden & tassen - boodschappen doen
En terwijl jullie actievoerend aan het verduurzamen waren, zaten in een Zeeuws zaaltje welwillende lieden dit op minder...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Carrotmob bij Jumbo in Odijk - and now for a real krotenmop
Te voet naar de dorpswinkels en fruitboer, per auto naar de super en de verderweg gelegen fruitboeren volgens een door de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kratten, manden & tassen - boodschappen doen
Slow Foot bij Jumbo, dat klinkt naar een prachtig contaminatie.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Carrotmob bij Jumbo in Odijk - and now for a real krotenmop
Heb inmiddels Ton Vreeken gevraagd te reageren. Wat gaan we allemaal nog meer rucola noemen en wat noemden we nou nootsla? Ik...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
Hé RvO, het ging mij slechts om het discours: hoe komt die verwarring over wat rucola nu eigenlijk echt is in de wereld? Ik zal...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
Dick, ik ga vandaag of morgen een warm pleidooi houden voor het eten van groenten, vooral peulvruchten. Meer groenten, minder...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Maak een winkel gek
Mooi Dick, vandaag was ik op de peas tour van HAK - verhaal volgt - ik zou zeggen: give carrots a chance ;-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Maak een winkel gek
Nog wat verwarring zaaien dan maar! Uit de online catalogus van Ton Vreeken: * Rucola - Eruca satavia ssp sativa syn Rucola...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
Dank RvO, Ik ga eens even neuzen bij Ton Vreekens zaaispullen. Kijken wat die in zijn zakjes stopt.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
En dat organiseren jullie net op een dag dat ik helemaal aan de andere kant van Nederland de groente probeer te redden??????...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Maak een winkel gek
Nootsla is de ouderwetse benaming voor wat wij nu met rucola aanduiden, maar wélke dat precies is....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
En wat is dan de nootsla?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
60x60
Even bellen met de advocaten van de NVJ lijkt me geen slecht begin. Of hebben die Willem Koert al gebeld?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koert's jongste kollum: 'Geen Kollum'
Het fijnste mes in onze messencollectie kocht ik ooit bij een Turkse Winkel van Sinkel in Dilleburg (BRD) ten gerieve van een...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Messen en snijden
Of is het restaurant te belabberd om voldoende krakers en ander kreeftengerei aan te reiken aan hun bezoekers? Zo is het ook...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kreeftfilet
‹ Vorige
36
37
38
39
40
Volgende ›