Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
En waar gaat de discussie over voedselveiligheid (o.a. diervoeders) op mondiaal niveau deze week in Rotterdam over? Zie bij...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Fout veevoer, foute actie of verkeerde reactie?
Speciale grasmengsels zijn ook al weer gebruikelijk in de weilanden waar melkkoeien lopen te grazen in Zuid-Holland....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koeien naar buiten
Kunstgras omdat 1 april om de hoek ligt?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koeien naar buiten
Lijkt me een goed plan. Ik had het over het miljoenvrouwenonderzoek. Maar beide verhalen zijn interessant genoeg. Wordt er meer...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
Nou, eh, jargon is natuurlijk niet per definitie 'foezel', maar in dit geval een kwalificatie ;-).
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waterbommen of smaakexplosies?
Kijk even in de Sunday Times over kanker en drankgebruik, onderzoek in de UK. En denk na over de conditie van Ramses Shaffy nu....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
Nico, je hebt gelijk, die h hoort bij de r, het was nog vroeg op de zondagochtend, en wat is foezel anders dan een woord van...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waterbommen of smaakexplosies?
En ik zou ook zo graag willen dat 'dan ook' uit de verkoopvocabulaire verdween ;-). Het is het letterlijke persbericht, ik ben...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Voeding en Gezondheid; een kwestie van smaak?
Zit de tomatenvernieuwinig niet vooral in Venlo e.o.? En is dan de locatie wel handig? En als je al een zaterdagmiddag naar een...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waterbommen of smaakexplosies?
En gaan we nu weer on topic?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
alles behalve c, en dan nog g: omdat de VVV er toeristenpremie voor geeft?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Koeien naar buiten
Ik geloof best dat de betekenis van het logo volstrekt onduidelijk is, net zoals de Australian chocola, maar ik geloof niet dat...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
Dick, wordt het geen tijd om dat eens te checken met een groot nationaal onderzoek in de supermarkten? Gewoon de mensen die hun...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
Gewoon maar weer voedingsleer en kookles op school invoeren, voor jongens en meisjes? Doen ze maar een uurtje minder sport. Met...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
Net thuis van een tripje naar Wijk bij Duurstede, leuk stadje, aardig opgeknapt de laatste decennia, aardig historisch museum....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie is dommer: de Hartstichting of de regering?
Overigens ZZZ staat in fauna en flora kringen bekend als : zeer zeer zeldzaam (voorkomend), betekent ook: niet plukken,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streeksnoekbaars
GJ, nee beslist niet nog verder doorverindustrialiseren. Eerst maar weer eens de doelstellingen van voedsel en voedselproductie...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
FND en verzadiging - Op zoek naar de rem
GJ, die technocratische trend bestaat inmiddels al een eeuw of langer, ook de kookboeken uit het eind van de 19e eeuw werden...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
FND en verzadiging - Op zoek naar de rem
De gemiddelde archeoloog is redelijk op de hoogte van hoe de domesticatie is verlopen van plant en dier. Domesticatie van mens,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het slachttaboe en dierwelzijn
Een aantal trefwoorden uit de oude dieetleerdoos: 1. kaubedarf: de mens wil zijn kaken laten malen, dan moet je er iets...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
FND en verzadiging - Op zoek naar de rem
Oh, dus eigenlijk is de mens gedomesticeerd door de flora en fauna. Wij ploeteren dag en nacht om het de plantjes en beestjes...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Het slachttaboe en dierwelzijn
Dick, Heel interessant, daarom ga ik er ook heen. Kijken wat er aan de hand is. Het rapport heb ik inmiddels ook bekeken....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
FND en verzadiging - Op zoek naar de rem
WouterdH: ik heb me aangemeld zojuist, het lijkt mij boeiende verhalen opleveren. Al enig idee wat voor verfrissingen en...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
FND en verzadiging - Op zoek naar de rem
Mijn eerste opwelling bij 'bio' is dat ik moet kijken of het biologisch-organic is of bio-industrieel. Wat staat er precies? De...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wat doen - agir
Zoiets gebeurt al in Maastricht: Tuin van Sint Pieter van Stefan Muijtjens. www.tuinvansintpieter.com.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Nederland stadsboerenland?
Omdat wij graag wat chocola bij de koffie nuttigen, hebben wij in dit seizoen een zakje pure chocolade-eitjes van Lindt. Maar...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Tradities en moderne mensen
Korrelgrootte?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Lompeieren
Misschien, héél misschien is het probleem ontstaan toen ze voor de internationale markt belegen kaas wilden promoten. Want...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
Stadslandbouw voor de locavores? Niet grond-gebonden tuinbouw op leegstaande industrie-terreinen? Uitbreiding van de volkstuinen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Nederland stadsboerenland?
Jaha, ik weet wat Hazard Analysis Critical Control Point is, schreef er tien jaar geleden nog verhalen over. Natuurlijk is het...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De beestjes van Baan
Verhaal over voedselveiligheid lijkt mij erg zinvol. Wat je altijd in je achterhoofd moet houden: HACCP is bedacht om het eten...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De beestjes van Baan
Er is echt iets aan de hand, kijk ook naar projecten bij Almere (heet dat niet Agrimere?)om stad en platteland dichter bij...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Nederland stadsboerenland?
Enne.... hadden de trendwatchers niet gezegd dat 'streek' uit was in 2009, juist vanwege alle streken die er mee uitgehaald...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streeksnoekbaars
Michiel, vanuit dezelfde overwegingen die jouw vrouw heeft hebben op het platteland wonende fruitboeren zo'n ruilproject...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Zo'n ruilsysteem van elkaars kippenslachten is hier in de Bommelerwaard ook actief onder de bewoners in het buitengebied. Maar...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
WouterK, ik ga er eens naar op zoek in de natuurwinkels in de buurt, was vorige week net in Friesland, zie dat zo gauw niet weer...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
WouterK: waar koop je die 'gewone' biologische soepkip dan, hoe herken je die?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Dat maakte kennelijk voor de borst wel en voor de poten niet veel uit?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Kip voor drie dagen: eerste dag kluif je de poten en de vleugels, tweede dag maak je ragout of fricassee met de borsten, derde...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Net me door alle reacties heengeworsteld: eigenlijk is er dus weinig of geen 'slechte' kip als het om smaak en structuur gaat op...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
De foodlogkippenproef: het draait om de poten, niet om de borsten
Maar wie zegt dat je de kip van tenminste anderhalve kilo in één keer moet oppeuzelen? Een kip leent zich prima voor...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Waar koopt Vreugdenhil haar biologische kip?
Doop heet dat in de volksmond.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Brood met gebakken uien, heerlijk
Dick, wat een geweldig kippenfestijn heb je gisteren aangericht! Graag wil ik jou en alle anderen die zich hebben ingezet...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kip proeven
Robin, ook ik vond de Chaamse Pel niet lekker, maar net iets smaakvoller dan de plofkip. Voor mij was het Kemper landhoen de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Kip proeven
Weekbekjes, woord van de week! Dank Florine, deze kende ik nog niet. Grote mensen olvarit voor de weekbekjes.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Als u het maar vreet
Han Olff reageerde op mijn verzoek toe te lichten wat hij onder 'de oude situatie' verstaat. Hierbij: Beste Lizet Bij de "oude...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Zeegras en mosselbanken essentieel bij natuurherstel Waddenzee
De clou zit hem in het woord 'wettelijk'. Dat het feitelijk een smaakversterker is... tja, als dat niet wettelijk is...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Unilever: "Gistextract is geen smaakversterker"
Het linkje naar het Noorderlichtnieuws hierover heb ik in een vorige posting al gegeven.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Smaak oude Goudse kaas ontrafeld
Ik bedoel dat het voer dat je de koeien geeft invloed heeft op de smaak van de melk. Dus: veevoederfabrikantenvoer in de koe,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
Maar het kan ook Hendrikx Veevoeder-melk zijn. Dat is een grotere tegenstelling dan gras/hooi.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Jongste nieuws: Old Amsterdam is belegen kaas
‹ Vorige
45
46
47
48
49
Volgende ›