Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Op zich kan het zinvol zijn voedingssupplementen in te nemen, wanneer je bijv. tijdelijk gebrek aan ijzer, calcium, of wat dan...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Multivitamines doen het niet
We zijn weer terug in de 17e en 18e eeuw, toen 'men' zich onderscheidde door het eten van primeurs en groenten, die alleen voor...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
GaultMillau zet in op groenten
Hé Nick, eigenlijk is de 'Griekse' connectie met de joghurt dus al gelegd: Daniel Carasso uit Saloniki bracht de joghurt naar...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Waarom dan die associatie met Bulgarije en Griekenland?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
WouterK, ja, wat zou dat leuk zijn als Hartemink het hier zou vertellen. Ik bedoelde overigens het joghurt eten in Nederland, of...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Komt de yoghurt-cultuur niet voort uit de Bircher-Benner-dieethoek? Jaren dertig vorige eeuw?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Probiotica: ze doen het toch, maar we weten nog niet of ze ook iets nuttigs doen
Misschien ruikt dat stegetreekmengsel wel zo 'italiaans' omdat de Romeinen de meeste groene kruiden die wij nu hogelijk...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Streek - de 28e variant van de borrelnoot
Heerlijke visjes zijn het, de rode mulletjes. Je kunt ze ook goed krijgen bij Simonis in Scheveningen, bij de haven. En...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Koningsvis
Peter Jens, er worden hier regelmatig films over eten, voedsel, en al wat daarmee te maken heeft onder de aandacht gebracht. Al...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Tortilla soup - eerste in de reeks culinaire films
@Guillaume: zou je mij misschien buiten je warrige betoog willen houden óf context en inhoud nauwkeurig willen citeren?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie snijdt het vlees bij jou?
Peter Jens, was het niet ook: Erst kommt das Fressen und dan die Moral? Nick, ja, ik heb een keer een horizontale...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
"Wilde" vis smaakt beter
Het lijkt dus typisch iets voor het Thuiskooklaboratorium, dat Anneke Ammerlaan als trend signaleerde voor..... 2008!
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eerste uitzending Misset Horeca Live
Volgende vraag kan zijn: vindt de consument wilde vis gezonder dan kweekvis?
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
"Wilde" vis smaakt beter
Het is in ieder geval interessant om straks tijdens de grote kipproeverij in het achterhoofd te houden. Wát proeven we nou...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
"Wilde" vis smaakt beter
Vögelsalat op z'n Weens, heerlijk, ook met wat geschaafde geroosterde amandelen erdoor.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Muizenoren
Is het vleessnijden door de man een restant van de oude tafelzeden: de voorsnijder met het grote mes, verder alleen kleine...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Wie snijdt het vlees bij jou?
En ik had het natuurlijk even moeten nalopen, maar in de haast... dat van die eeuwige smoes had ik graag zelf willen bedenken,...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Docu Eeuwig Moes naar MoMA
Anne, kun je iets meer over dat kasteelbier vertellen, dan kan ik kijken of er iets over in dat Hopopjebordboek staat.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
In de Elzas bier bij het eten krijgen is zo vreemd niet, gezien de historie. Het is een goede Duitse gewoonte om bier bij het...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
grappig, dit is de letterlijke tekst van hun persbericht. Ik plaatste er bij de première op foodlog een bespreking van.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Docu Eeuwig Moes naar MoMA
Simpelweg: het is een krijgertje, staat al jaren ongebruikt in de kast, want bier is niet glutenvrij. Vandaar. Zo zielig, zo'n...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
De trend - ook regelmatig bij De Leugen Regeert aangekaart - lijkt te zijn dat het verhaal, de emotie belangrijker is dan de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
Hop in het bord. De 100 beste Bierrecepten, Frank van der Auwera, Standaard uitgeverij 1995. Hardcover, Inleiding: keuken met...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Nick, je hebt helemaal gelijk, soms dwaalt de geest even af....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Even off topic: het zou interessant zijn in hoeverre de Europese eetgewoonte invloed hebben gehad op het ontstaan van de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Nico, dat klinkt goed: volgens jou is ook biologische prefab rommel niet gezond en zeker niet lekker. Kortom: het meeste prefab...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Sneeuwwitje's geloofwaardigheid
Wouters, de zeehondjes noch de vissen hebben iemand gevraagd voor hen in de bres te springen op deze aandachtopeisende manier.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
Nico, SF-leden hebben een aankondiging van die vergadering gekregen, als ik het wel heb via de Slakkenpost.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Slow Food Sticker
De Chinese keuken als zodanig bestaat al niet, het zijn er minstens drie. Mij ging het om het principe: het aantal aanwezigen...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Matthijs,de nasi rames is inderdaad het resultaat van 'alles op één bord' met een glas bier. Dt is wat anders dan de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Ooit een lezing gehoord van - sectie Zweef - Caroline Myss, die beweerde dat alle mensen die zich ernstig fanatiek inzetten voor...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
Anne, ik durf er geen waarde-oordeel aan te hangen. Verrijking of niet: het is een klassieke combinatie geworden. Oorspronkelijk...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Precies Nick, vandaar dat ik soms wat moe word van de opmerking dat bier weer helemaal 'kan', wat mij betreft heeft het vanaf de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Bier en wijn zijn van oudsher de begeleiders van het eten. Vooral in de tijden dat er nog geen zuiver drinkwater was. Dunbier...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Geweldig hoor, stop vooral overal gluten in, dan kun je alvast 1 op de 125 aardbewoners als consument afschrijven van je...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Vis en vlees - gepimpt met vezels
HOeveel gezonde omega's bevatten zeehondjes? Overigens, wel het tasje gevonden, de papers en twee boekjes, maar mijn...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
Tijdens het congres Freude am Fluss vorig jaar in Nijmegen kwam dit uitgebreid aan de orde. Moet ik even de juiste papieren uit...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
Is jouw politicus een beetje een afgedwaalde zendeling van Barbara Kingsolver in het hier vorig jaar besproken Animal Vegetable...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Culinair ontdekt: Cutes Peures
Het eten van riviervis wordt in het algemeen afgeraden vanwege de in het rivierwater geloosde chemicaliën en farmaceutica.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Is er iets mis met vis?
Wouter, louter de haringkraam zou nog door de beugel kunnen. En verder willen 'we' dan het mosselvrouwtje terug. Ook de...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
mmmm, ze worden wel ingeschakeld door BASF/Monsanto, maar moeten in ruil daarvoor hun data/octrooien natuurlijk in de grote...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eerlijk delen van gentech
En daar doen ze - heel professioneel - ook aan in Gent, bij Crop Design.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eerlijk delen van gentech
BASF/Monsanto ontwikkelen ook razend snel octrooien voor soja, maïs, rijst, genetisch veredeld eerder dan gemanipuleerd spul...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eerlijk delen van gentech
@Dennis: goede opmerking, ik zag ook al de authentieke eettenten én de kebabtenten verdwijnen op plaats te maken voor goedkope...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Alleen... bij het Arnhemse openluchtmuseum staan de cokeautomaten niet discreet weggewerkt, helaas, maar storend in het zicht....
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Zelfs in het Openluchtmuseum staan snackautomaten en coladito.
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Er is een bedrijfje opgericht dat de gezondheidsclaims van producten helpt omzetten in erkenning; Best Functional Foods heet dat...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
FLNI: strict gezondheidsclaimbeleid draait innovatie de nek om
We dwalen af, toch maar weer on topic? Zou een historische binnenstad gebaat zijn bij 'authentieke' restaurants, en zo ja, is...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
De Consumentenbond moet vér van het verstrekken van labels blijven, maar de opduikende labels kritisch beoordelen op hun nut...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Consumentenbond maakt zich schuldig aan gezondheidsclaims
De Consumentenbond moet per definitie kritisch staan tegenover dit soort labels. Want of er nou één of tien labels zijn: wat...
Lizet Kruyff
15 jaar geleden
Consumentenbond maakt zich schuldig aan gezondheidsclaims
‹ Vorige
49
50
51
52
53
Volgende ›