Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
@ WouterK: behalve de zorg zijn de maaltijden vrijwel de enige prikkels die een patiënt krijgt, dus dat is al lijden genoeg...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Eten bij het ziekenhuis om de hoek
Jamaar Wouter K, je weet toch dat als je machteloos bent over de situatie je gaat klagen over het eten, de koffieautomaat, het...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Eten bij het ziekenhuis om de hoek
Er zit volgens mij ook een taalkundig luchtje aan. 'Gemaakt van hetzelfde mooie varkensvlees als de beroemde Serranoham' staat...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Salami van ham
Hoop dat je gauw weer toonbaar bent, Wouter, en sterkte! Er zijn ook ziekenhuizen waar je een portie bitterballen kunt bestellen...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Eten bij het ziekenhuis om de hoek
Dick, als je mijn verhaal uitleest, zie je dat ik in de slotzinnen mijn eigen bijdrage aankondig. Jouw laatste zinnen dragen...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kokende Vrouwen
Wouter, hoe gaat het met je?
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Eten bij het ziekenhuis om de hoek
'Wel verwond ik mezelf altijd in de keuken. Snijden en branden. Terwij i ktoch de allerbeste ovenhandschoenen heb.(...) Knoflook...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kokende Vrouwen
huttentut, ja, nooit geweten dat het camelina was ;-), dank!
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Maanzaad
Overigens: maanzaad werd al in de prehistorie in West Europa gegeten en gebruikt voor olie, lees ik in Food in Antiquity....
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Maanzaad
Mooi verhaal Nick. Ik kan me nog herinneren dat vroeger op Walcheren papavervelden waren met wit/lila bloemen. Prachtig. Wij...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Maanzaad
Van sommige producten heb je de indruk dat de oude voorraad op moet, maar bij sla denk ik dat toch niet.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Knallen
Volgens mij verdwijnt er het nodige van de kippenveren in diervoeding. Maar het is interessant om het eens uit te pluizen. Het...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Pig 05049
Asperges houd je vers in water, of in een natte theedoek gerold en dan in een plastic zak in de koelkast. Zelf schillen is geen...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Bio-duurzaam spagaat
Net het verhaal over de wormen van Spruit gelezen. Ik begin steeds minder te begrijpen van landbouwbeleid en...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kwaliteit groente holt achteruit
Inderdaad, paardenhaar in de stoelen, en van varkenshaar maakte men borstels, en van konijnenvel jassen. Als je de dieren dan...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Pig 05049
Ja Jacobus, ik bezit een heerlijke moestuin,op goede kleigrond, we haalden meestal wat paardenmest voor de kweekbak verderop in...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kwaliteit groente holt achteruit
Het injecteren van varkensmest is ooit ontstaan om de afgeplagde heigronden in Brabant te verbeteren als ik het me goed...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kwaliteit groente holt achteruit
Eens Nick, en dan te bedenken dat zonder vogels en insecten veel bestuiving en zaadverspreiding van eetbare planten en...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Pig 05049
Nee, het gaat toch heus over Kerst 2008!
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kerst
Misschien dat in de bedrijven en organisaties waar ze aan kerstpakketten doen en relatiegeschenken enzo inmiddels een commissie...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Kerst
Ailko: het optimale moment om bijv. bananen te eten verschilt per cultuur. In Nederland eten we keiharde lichtgele vrij...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
'Echt vers kan toch twee weken houdbaar zijn'
Dick, houd je in deze draad de z en de s en de t en tte netjes uitelkaar ;-). Ik ben wel wakker en net als juffrouw Laps een...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Wakker Dier rechts - of is het links? - gepasseerd
Dat ging te snel: de afko moet natuurlijk zijn: RSVP: ReSpekt Voor Planten.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Groenten eten is ook zielig
Ja, daar moest ik ook aan denken toen ik het persbericht las :-), meer respect voor de planten graag, niet zomaar doodmaken,...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Groenten eten is ook zielig
Ja, nu nog een Coop zien te vinden ;-) en lees vooral Bieslog over de ongecastreerde koteletjes.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Wakker Dier rechts - of is het links? - gepasseerd
Dat 'toch' vind ik wat untertrieben, Dick, we waren er al binnen twee uur achter :-)
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Een maandagsraadsel
Ook in Zaltbommel zijn de ouderwetse bosjes sprot nog te krijgen, en naar de andere zal ik eens vragen. Alles wat van het...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair ontdekt: Stargazey Pie
Het is geen tomatenras, maar net als de tomaat, de aardappel, de aubergine en de jasmijn behoort hij tot de familie van de...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Een maandagsraadsel
Dank je Rinie, zit ik weer op de kaart.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Gemeente biefstuk
Orthen kennen we wel, maar dat stuk heet bij ons de Elisabethspolder, weggetje naar de (voormalige) hoerenkast in kasteel, toch?...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Gemeente biefstuk
Dorothy Hartley zegt hierover: 'When eatable pastry was used, it was wasteful to vocer the uneatable fish-head - yet, if the...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair ontdekt: Stargazey Pie
Boommeloen of pepino?
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Een maandagsraadsel
Ja Nick, dat dacht ik ook: de vrucht is verkeerd doorgesneden. Kun je hem nog even doormidden snijden? Ik heb er hier ergens een...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Een maandagsraadsel
dank je Dick, er is wel een Ertveldplas en een Ertveld te vinden in den Bosch, maar dat is zo ongeveer het industrieterrein vlak...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Gemeente biefstuk
O ja, en tegenwoordig zijn champignons helemaal je van hét. Met een rauwe champignon dolt puppy drie dagen.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Als het aan de kat lag
Ben altijd benieuwd naar wat ze 'in de natuur' bij Den Bosch noemen. Waar kan ik deze Rode Geuzen bewonderen?
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Gemeente biefstuk
Interessant, maar eh... zoveel druiven eet hij niet als hier als gevaarlijk wordt aangemeld. En zo vaak ook niet. De gevolgen...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Als het aan de kat lag
Mijn kat is dyslectisch, maar geen veganist, muizen, vogeltjes, ratten, het gaat er allemaal aan.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Als het aan de kat lag
Onze Brabantse boerenbuitenkat is grootgebracht voor hij bij ons kwam op blikvoer. Hij herkent geen vers hart, rauwe kip, vis...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Als het aan de kat lag
Brokjes niet glutenvrij, het rauwe vlees ruik ik wel en lamshart en runderhart heb ik wel eens gegeten, pens ook, maar brokjes,...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Als het aan de kat lag
Herkenbaar. En als ze de whiskas al wel blieven, dan zeker niet die rare grote groene erwten die er in zitten, die blijven...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Als het aan de kat lag
Jamaar, je kunt als dier maar beter in de handen van een vakman vallen tijdens je leven, tijdens het laten van je leven en na...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Smaak: dierengeluk of vakmanschap? - Diny Schouten
Ha Steven, jij bent al duidelijk in de vrijdagstemming ;-). Beetje van beide natuurlijk. Ik kan me nog goed herinneren dat we...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Varkens
Ik verbaas me dan ook over de titel van dit verhaal: dierengeluk óf vakmanschap. Dat mag en hoeft elkaar niet uit te...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Smaak: dierengeluk of vakmanschap? - Diny Schouten
Mooie kookboeken zijn dat a. uuldersma! Ik kook ook graag uit Moro.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De smaak van diergeluk en vakmanschap
Parelhoen, die werden indertijd toch vooral populair vanwege de veertjes voor hoeden en andere toepassingen in de haute couture?...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De smaak van diergeluk en vakmanschap
Dank je Yvon, ja, met ganzenvet en allerlei kruiden en specerijen kun je ook saaie lappen en bouten tot iets interessants...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De smaak van diergeluk en vakmanschap
@Yvon, ik weet niet precies wat je bedoelt met 'hoog op smaak', terug te voeren op de haut gout of juist veel met sambal, ketjap...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De smaak van diergeluk en vakmanschap
@Robin en de anderen: natuurlijk, wanneer je alleen maar smakelijk duur scharrelvlees eet, dan krijg je een verwende tong. Maar...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De smaak van diergeluk en vakmanschap
Tja en als vleesetende, bontdragende donateur redt ik het met 6,5 ;-). Het zit 'm vooral in de eieren die je koopt en het...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Dierenbescherming lanceert de 'Diervriendelijke Meetlat'
‹ Vorige
65
66
67
68
69
Volgende ›