Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Lizet Kruyff
Ik heb nog maar zelden deftige dames en heren bij Slow Food ontmoet, wel betrokken lieden. Als hier de Brabantse Plaatham zonder...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ettekeis
In ons land mag je volgens mij ook niet meer 'achterom' slachten. Maar je mag wel met je eigen slachtvee naar een kleinschalig...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Aantal zelfslachtende slagers loopt fors terug
Waarom mag aan dit product het predikaat 'ham' worden toegekend? Zou daar de discussie niet ook over moeten gaan. Want in mijn...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Natte kledder - het plasje van de ham
Daar komen vast kamervragen over, het wettelijk verplicht stellen van het kattenluikje. Hondje kan wel, maar mag er niet door,...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
PvdD schaadt dierenbelangen
haha, ja Bismarck lust ze ook rauw: http://www.barfplaats.nl/ kunnen we ze daarna wel vragen hoe mensenvlees eigenlijk smaakt,...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
PvdD schaadt dierenbelangen
@Stoere boer: ja, dat van het gevogelte en haarwild dat de katten binnensleuren ken ik. Gelukkig passen ze altijd net door het...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
PvdD schaadt dierenbelangen
informatie over de Ark van Smaken: http://www.slowfoodfoundation.com/eng/arca/lista.lasso En dit haalde ik uit de Gazet van...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ettekeis
on topic: Jan de slager uit ons dorp slacht al een paar jaar niet meer zelf. Want daarvoor had hij de hulp van een knecht nodig....
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Aantal zelfslachtende slagers loopt fors terug
Kan Slow Food België hier niet iets aan doen? Dit product hoort in de Ark der Smaken thuis, en een 'Appelation...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ettekeis
Wij hebben ook een rasmormel, maar die hoeft geen kunstjes te doen, en ook geen shows te lopen. En knoflook krijgt hij als hij...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
PvdD schaadt dierenbelangen
Ons kleine dorp staat bekend om de mooie geiten. Maar witte geiten verkleuren als ze buiten lopen. Dus staan de a.s. kampioenen...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
PvdD schaadt dierenbelangen
Keukenstukken van de oude Hollandse Meesters zijn gewoon de porno van toen. Maar in het libido-mortido-complex valt dat dan wel...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Ode aan Coorte
Algen en Zeewier, zeewiercentrales in de Noordzee zijn dichterbij dan je denkt.... In Wageningen werken ze er aan.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Algenbak schoont lucht Frans restaurant Flood
Glutenfree, want minder dan 10 ppm. Dat is dus niet glutenfree. Het is gewoon een graanproduct waar het merendeel van de plak...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Nieuw en helemaal zonder smaak
er is nog een Japanse student - inmiddels weer op vrije voeten - die in de jaren tachtig in Parijs een medestudente fileerde en...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Hoe smaakt mensenvlees echt?
Begon het niet jáááren geleden met het omspitten van proefveldjes aardappelen? Het is een verschijnsel dat...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Biologische appels vs biologische teelt
Zet alles maar op het etiket, het complete curriculum vitae van het varken. Was bij de padvinderij, hobbies, voorkeur voor...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Herkomstvlees
Waarin onderscheiden ze zich van Biotoop? www.biotoop.nl
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Supermarkt met regionale-producten MarQt 21 februari open
Ik ga geen bietensap drinken, heel smerig. Zou het niet handiger zijn gewoon af en toe bietjes te eten op een prettige manier...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Een pint bietensap of elke dag groente?
Heel erg op het randje, maar ze plaatsen redelijk algemene opmerkingen over het nut van antioxidanten, zeggen niet hoeveel er in...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Nieuwe Wasa - mest of beestjes?
De claim bestaat uit twee niveaus: gezondheid en geneeskracht, dat moet je wel scheiden. In eerste instantie dus een lijst met...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Nieuwe Wasa - mest of beestjes?
Wat je dus wilt weten is hoeveel van alles er precies in pakweg een appel, komkommer etc. zit, een soort ingrediëntentabel,...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Nieuwe Wasa - mest of beestjes?
Natuurlijk blijven ze die vezels toevoegen, goedkoop vulmateriaal (restmateriaal, bijproduct) waarschijnlijk, dus waarom zou je...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De Allerhande advertentie barometer
Misschien zijn de koeien wel door de VVV op strategische plekken in de wei gezet om ons land een gezellig landschappelijke...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Koeien in de wei
"Ik vraag me trouwens af wat onze voorouders deden met al die schelpen. Alles naar de kippen is toch een beetje te gek." Schreef...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Hoeveel gooi je weg?
Aberdeen Angusvlees heb ik wel eens gekocht, en Limousinvlees heb ik wel eens gekregen. Ik zal mijn huidige slager eens vragen...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Rasrundvlees
duurzaam in de huidige betekenis is de vertaling van sustainable, zoals ons huidige gebruik van controleren niets met...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Biologisch en duurzaam Deli XL
Viel mij ook op: ze doen het omdat hun klanten MVO willen uitstralen, niet omdat het hún heilige overtuiging is.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Biologisch en duurzaam Deli XL
Prachtige film, mooi gespeeld, heel geestig ook, en de chococolasaus een vondst.
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
Eden
@Lizette: wij noemen dat assembleren, niet koken ;-)
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De wintergroenten van Ad Janssen
Ja Steven, net als bij het zwemdiploma: a, b en c. Ik tel nog helemaal niet mee want niet al jaren foodlogger, maar een eervolle...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
de Foodlog-academie
En dat diploma komt dan te hangen naast mijn Veiligverkeerdiploma, zwemdiploma, Duinenmars en Rodekruismarsdiploma, alsmede het...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
de Foodlog-academie
Precies: er zwemt een heel zootje forellen in mijn vijver naast mijn kasteel: die moeten nodig op tafel gezet wanneer de...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De wintergroenten van Ad Janssen
In de 18e eeuwse kookschriften van de adellijke dames die ik nu bestudeer staat het allemaal vrolijk door elkaar, maar.... als...
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De wintergroenten van Ad Janssen
Wie Ad Janssen een keer per ongeluk op televisie heeft zien koken kan zich ernstig afvragen of die man wel iets met eten heeft....
Lizet Kruyff
16 jaar geleden
De wintergroenten van Ad Janssen
Verschil tussen zomer en winter, uit de moestuin of uit de (bio)winkel, of bij de boer vandaan. Groenten liefst beetgaar of...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Hoe eet jij je groenten?
Ook interessant: ging de prijs per stuk of per gewicht?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Consumentvriendelijke nummernep
Uitwasje?
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Eten en muziek
dat is helemaal mooi nieuws!
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Op avontuur tijdens de EFFF-PUUR
Robin, waarom niet? Als Appie er geld aan denkt te kunnen verdienen zullen ze het zeker in het schap leggen, bijvoorbeeld met...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Hou de longhaas hier! - langdradig (2)
Bismarck is nog maar een klein miniteckeltje hoor, ook al eet hij braaf zijn groente: wortel nu favo, maar bloemkoolroosjes ook...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat eten we over 10 jaar?
In Bremen is een heel instituut waar ze dit soort vissige hapjes uitvinden, ben ik eens op bezoek geweest. Als er maar vis...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
De toegevoegde waarde van een hapje
Kwam zo'n twintig jaar geleden al eens een bekende en gerenommeerde restaurateur uit de Eindhovense omgeving tegen bij wat toen...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
De toegevoegde waarde van een hapje
Deze Spise wordt een echte dikke gelige saus, inderdaad lekker bij geroosterde kip, smaakt als knoflookmayo. Wij maakten er...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Opmerkelijk: geen nano in bio
De geschiedenis van de mayonaise: succes kent vele vaders, maar het opmerkelijkste vond ik toch wel een bijna-mayo uit een...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Opmerkelijk: geen nano in bio
@Nick, tja, de professor zal het wel niet weten als gesubsideerde hoogleraar mede door de producentenorganisatie van de...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Duurzame aquacultuur
Joost legde de fles ook even in de oven om de wijn op temperatuur te brengen. Dat heb ik trouwens op de Orkneys ook een keer...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Je proeft de prijs
Kolenbranders, volgens het woordenboek, inderdaad. Er staat me een verhaal bij dat Italianen me vertelden over de herkomst van...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Actie tegen nep-Italiaans
Carbonara: dat mag toch alleen door mijnwerkers gegeten worden? Enne... ik eet glutenvrije maïspasta ven een Italiaans...
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Actie tegen nep-Italiaans
@Rinie: dank, ik ga er eens kijken.
Lizet Kruyff
17 jaar geleden
Wat voor aardappelen eet jij?
‹ Vorige
70
71
72
73
74
Volgende ›